Zelfgemaakte Thaise Curry met kip en kokos heerlijk vers

Ik ben gek op buitenlands eten. Maakt niet uit waar het vandaan komt, Italiaans, Chinees, Marokkaans, ik lust het allemaal! In Ibiza met Kelly gingen we bij een Thais restaurant eten en hadden we lekkere rijst met curry. Ik wilde zoiets ook zelf maken met groente. Dus hier komt het heerlijke recept van mijn zelfgemaakte Thaise curry!

Het recept

Het recept is eigenlijk erg makkelijk te maken. Het bestaat natuurlijk uit rijst, kip, kokosmelk en nog wat kruiden wat de curry lekker veel smaak geeft!

Wat heb je nodig?

-Meergranen rijst. Dit heb ik gebruikt maar als je dat niet zo lekker vind kan je natuurlijk ook normale rijst gebruiken.

-300 gram kipfilet gekruid of ongekruid zodat je deze lekker zelf kan kruiden.

-Verse Koriander. Een paar blaadjes is voldoende.

-4 eetlepels Kerriepoeder. Dit maakt de curry lekker smaakvol en wat pittiger. Je kan voor pittige kerrie kiezen als je de curry wat pittiger wil, of voor normale kerrie die is wat milder.

-200 ml kokosmelk. Dit is in een blikje.

-Peper, zout

-een rode paprika

-een gele paprika

-1 rode ui

-bakboter

Hoe maak je het?

Dit recept is voor 2 personen, Bereidingstijd: ongeveer twintig minuten.

Stap 1. Doe wat kokend water uit de water koker in een pannetje en zet dit op middelhoog vuur.

Stap 2. Snijd de ui, paprika en de kip in kleine stukjes. Kruid de kip naar wens. Dit kan lekker met kipkruiden of ook kerrie poeder.

Stap 3. Het water kookt nu. Doe ongeveer twee kleine kopjes met rijst in het water en laat dit 8 min koken op laag vuur.

Stap 4. Doe wat bakboter in een wokpan en laat dit smelten. Vervolgens kan de gekruide kip gaar gebakken worden.

Stap 5. Als de kip gaar is kan de groenten kort mee gebakken worden. Zo blijft het knapperig.

Stap 6. Voeg de 200 ml kokosmelk toe samen met de lepels kerrie en roer dit goed door elkaar zodat de kerrie en de melk 1 geheel wordt.

Stap 7. Voeg een klein beetje koriander toe. Hier is niet zo veel van nodig omdat de smaak van de kruiden heel overheersend is.

Stap 8. Laat dit op laag vuur doorkoken zodat het goed heet is. Daarna is het klaar en smullen maar!

Seveertip: doe nog een paar blaadjes koriander  op het gerecht. Dat ziet er leuk uit en smaakt heerlijk!

Lekker lekker!

Het is ontzettend makkelijk om te maken en ook nog eens een heerlijk recept. Weer eens wat anders dan het normale! Dus houd je van recepten met rijst en wat buitenlands is? Dan is deze zeker een aanrader!

Wat is jou favoriete buitenlandse recept?

We love homemade food.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.