De laatste tijd ben ik dol op wraps met krokante kipstukjes, verse sla, komkommer en een lekkere frisse saus. Tijdens het boodschappen doen wist ik ook dan gelijk wat ik ’s avonds wilde eten, wraps! Ik liep langs de ovenzakjes van Maggi, want zij hebben erg lekkere ovengerechten. Ik koos daarom voor het zakje kip mals en kruidig met de smaak paprika en peterselie. Poeh, mij maag begint spontaan te knorren, haha!

Ingrediënten voor vier personen

  • een zakje Maggie mals en kruidig paprika peterselie;
  • vier stukjes kipfilet;
  • tortilla wraps;
  • sla melange;
  • twee rode uien;
  • saus voor op de wrap (ik koos voor mayonaise en chilisaus);
  • cheddar kaas plakjes;
  • komkommer.

 image

Bereiding

Stap 1. Maak de kip schoon.

Stap 2. Sla de kip plat met een vleeshamer, zodat de kip overal even dik is.

Stap 3. Zet een middelgrote koekenpan op laag vuur zonder boter of olie. De pan moet warm worden.

Stap 4. Leg de kipfilet op de rechterkant van het bakpapiertje. Daarna vouw je de linkerkant het papier over de bovenkant van de kip, zodat de kruiden helemaal over de kip verspreid is.

Stap 5. Zodra de pan heet genoeg is, leg je de kip met papier en al in de pan. Bak elke kant van de kipfilet negen minuten aan één kant.

Stap 6. Snijd de rode ui in fijne ringen en de komkommer in dunne plakjes.

Stap 7. Leg een wrap op een bord en verwarm deze in de magnetron. Of maak de wrap warm in een koekenpan zonder boter of olie. Zo wordt de wrap niet zo klammig.

Stap 8. Leg een plakje cheddar kaas op de wrap, zodat het een beetje kan smelten.

Stap 9. Daarna doe je de mayonaise en chilisaus op de wrap. Of een andere saus die je lekker vind.

Stap 10. Snijd de kip in plakken en leg deze op de wrap.

Stap 11. Strooi wat sla, uien en de komkommer op de wrap.

Stap 12. Vouw de wrap dicht en tada – Bon appétit!

Tip! Hoe kan je makkelijk een wrap eten? Vouw de onderkant van de wrap een beetje naar binnen, zodat het eten wordt verdeeld. Daarna vouw je de linkerkant naar binnen en vervolgens de rechterkant erover heen. Zo komt er niks aan de onderkant uit en kan je zonder te knoeien een wrap eten, want bij mij wil dat nog eens mis gaan, haha!

Conclusie

De kruiden waren een beetje pittig, maar daar houd ik wel van. De kip was niet droog, maar lekker mals en kruidig, zoals beloofd op de verpakking. Ik zou dit zeker aan andere aanraden. Het is makkelijk te bereiden en de smaak is heerlijk. Ook leuk om te maken als je visite hebt.

Tip! Als je voor één persoon kookt kan je het best één kipfilet gebruiken. Doe de rest van de kip in boterhamzakjes en vries het in. Het zakje van de MAGGI kan je twee weken na gebruik nog gebruiken. Bewaar dat in je keukenkastje. Als je het niet in twee weken wilt eten kan je ook alles maken en dat vervolgens invriezen. De kip is dan misschien wat droger dan als je het vers hebt gemaakt, maar je hebt alsnog een heerlijke maaltijd op tafel als je geen zin hebt om te koken.

vind jij van het recept? En wat is jouw favoriete saus voor op een wrap?

Veel liefs, Gaby

 

 

 

Good food is good mood

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *