In mijn artikel over mijn goede voornemens kon je al lezen dat ik wat gezonder wilde eten en wat meer wilde bewegen. Natuurlijk loop ik al veel op mijn werk, maar toch heb ik een slechte conditie en wil ik wat gespierder worden. Ik heb gezocht naar wat apps voor op mijn smartphone om me hierbij te helpen. Dit was even een zoektocht. Toch heb ik van kennissen wat handige apps “gekregen”.  Ben je benieuwd welke ik gebruik? Je leest het hier.

Healthy food apps

Als je gaat sporten en wat sportiever wilt worden is je voeding net zo belangrijk. Je voeding bepaald je vetpercentage en je energie. De laatste tijd heb ik weinig energie, ik eet eigenlijk zelden fruit. Ik weet het, super slecht! Want van fruit krijg je juist energie! Nu heb ik een appje gevonden waarbij je precies kan invullen wat je hebt gegeten. Super handig, want er staat precies bij hoeveel calorieën erin zitten en hoeveel zout etc. En het handige ervan is dat je kan intypen wat je eet, maar je kan ook het product scannen! Het appje heet “MyFitnessPal” en verder heb ik nog een appje die “Lifesum” heet. Dit werkt hetzelfde. Ook kan je bij beide apps je gewicht invullen en het gewicht waar je naar streeft. En als je sport kan je dat erbij zetten. Zeker een kijkje waard! Ook staan er bij Lifesum lekkere en gezonde gerechten bij.

Sportief

Verder doe ik thuis oefeningen. Ik heb beperkte dagen en uren op mijn werk wat het lastig maakt om naar de sportschool te gaan. Toch had ik het geprobeerd maar dit werkte niet voor mij. Ik besloot thuis oefeningen te doen zodat ik toch in beweging blijf en dit kan doen wanneer ik wil en tijd heb. Ook hiervoor heb ik een handige app gevonden. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik een gratis app die goed werkt. “Dagelijkse Trainingen” heet dit. Je kan kiezen wat je wil trainen en hoe lang je wilt trainen. Je krijgt filmpjes te zien waar je aan mee kan doen. Dus als je niet weet hoe een oefening moet kan je het gewoon zien. Ik heb nu de gratis versie. De volledige versie kost €10,95. Dan zie je precies hoeveel calorieën je verbrand. Dit is voor mij niet noodzakelijk omdat ik een Apple Watch heb.

Hardlopen

Sinds eind december ga ik met een collega hardlopen. Dit is natuurlijk super gezellig! Ik kan goed samen sporten. Zo motiveren we elkaar. Met de Apple Watch kan je precies bijhouden hoever je loopt, hoe lang je erover doet, hoe hard je loopt, je calorieën, hartslag, noem maar op super handig. Maar niet iedereen heeft een Apple Watch! Op je smartphone kan je ook leuke apps downloaden voor het hardlopen. Zo had ik “Runkeeper” gedownload. Ook deze app houd alles netjes bij, en je kan zelfs trainingen toevoegen voor als je net begint met hardlopen. Zo past hij intervallen toe zodat je niet gelijk doodmoe bent. Ook kan je muziek afspelen via deze app. Verder is “ASICS Run” een leuke app voor een hardloopschema. Ook deze kan je aanzetten als je gaat rennen. Sindskort gebruik ik ook “Runister” hiervoor kan je betaalt krijgen voor als je gaat hardlopen! Hoe cool is dat?

Healthy in 2018

Dit waren de apps die ik fijn vind om te gebruiken. Dit is op een iOS toestel, verder zou ik eerlijk gezegd niet weten of de apps ook op Android te krijgen zijn maar dat lijkt me wel! Runkeeper sowieso. Dus ik ga nog lekker door met trainen en hoop voor de zomer wat fitter te zijn! Weet jij nog goede apps om te trainen of voor goede voeding? Zet ze hieronder, dan kan ik die ook uitproberen!

Kende je deze Healthy apps al?

We all want the summer with our summer body.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *