In eind maart hadden mijn vriend en ik alweer vier jaar een relatie met elkaar! Dit moesten we natuurlijk vieren en wilde we een weekendje weg ergens in Nederland. Twee jaar geleden waren we naar Maastricht geweest wat ons erg was bevallen. Leuke winkels, een mooi hotel, aardige mensen, mooie natuur! Nederland is leuk om te bekijken. Dit keer waren wij nieuwsgierig naar de Veluwe. We hoorde leuke verhalen en ik zag dat je mooie foto’s kon maken van de natuur daar! Dus keken we op internet en kwamen we uit op een huisje in het Landal park!

Landal De Veluwse Hoevegaerde

Op de heenweg deden we er ongeveer anderhalf uur over, omdat we even in de file hadden gestaan, helaas! Eenmaal op bestemming parkeerde we de auto en liepen naar de receptie. We moesten een formulier invullen met onze gegevens en kregen de sleutel. Alles ging heel snel en we konden gelijk het huisje in! Verder zagen we op het terrein heel veel huisjes. Ze hadden een restaurantje waar je lekkere gerechten kon eten; ze hadden visgerechten, vegetarische gerechten en natuurlijk vleesgerechten. Verder  hadden ze lekkere voorgerechten en nagerechten op de kaart staan. We reden door naar ons huisje.

Het park.

Het huisje

Alle huisjes zagen er erg leuk uit. Het leken kleine bungalowtjes. De zes personen huisjes hadden een rieten dak, dat zag er superleuk uit. Wij hadden een vierpersoons bungalow omdat ze maar twee tweepersoons bungalow op het terrein hebben. We konden de auto voor het huisje parkeren. Eenmaal in het huisje verbaasde het ons hoe groot het was. Van buitenaf zag het er wel ruim uit, maar niet zo ruim als van binnen! De woonkamer is samen met de keuken in het begin van het huisje. Het is leuk ingedeeld. We keken verder en zagen een zonnebank en sauna! Yes! Verder waren er twee slaapkamers, dus we konden kiezen. 1 kamer met twee eenspersoonsbedden en de andere was met een tweepersoonsbed. Drie keer raden welke ik had gekozen, haha. Verder waren er twee badkamers waarvan één met een bad, superlekker! En er was nog een extra wc ruimte, dus twee wc’s in het huisje!

Het huisje van buiten

De woonkamer.

Het keukentje.

Slaapkamer 1. 

Slaapkamer 2.

Het heerlijke bad.

Zonnebank!

Wat te doen in de buurt

We zagen al op internet dat er veel te doen was in de buurt omdat alles dichtbij was. Vooral met de auto was het allemaal goed te doen. Een aantal voorbeelden wat er te doen is in de buurt: Harderwijk is in de buurt dus het Dolfinarium ook! Ook kan je naar de Apenheul  in Apeldoorn. Ook kan je naar een Klimbos dat heel dichtbij het Landal park ligt. Paleis Het Loo ligt ook heel dichtbij als je van museums houd. Dat zijn een paar leuke dingen die je kan doen. Je hebt nog veel meer in de buurt.

Onze dagen

Dag 1: We waren om half vier in het huisje. We verkende de boel door onze spullen uit te pakken en op te bergen. We liepen een rondje op het park en keken wat er in de buurt was. Om zes uur kregen we honger en gingen naar het restaurantje “Bistro”. Mijn vriend nam daar een hamburger met patat en ik een stoofpotje met aardappeltjes. Het stoofpotje was erg lekker buiten dat er champignons in zaten wat ik niet zo lekker vind. Mijn vriend vond de hamburger wel lekker, alleen de patatjes waren niet zo lekker omdat ze veel te lang gebakken waren, dus dat was erg jammer!  Verder van de avond hebben we gezellig tv gekeken.

Dag 2: Vandaag wilde we een dagje naar de bossen van de Veluwe. We reden een halfuurtje naar de Veluwe zelf in Udden. We liepen door de natuur en keken onze ogen uit omdat het zo groot was. Wij waren flink wat wandelen in de duinen gewend maar dit was wel tien keer zo groot! We hadden alsnog een flink stuk gelopen en mooie foto’s gemaakt. Wij liepen tien kilometer in ongeveer anderhalf uur. We hadden mooi weer dus het was weer eens heerlijk om ons beentjes te strekken!

In de avond hadden we trek in een vette hap en liepen naar de snackbar wat bij de Bistro hoorde. We namen het eten mee naar het huisje en aten het daar op. Alleen de gehaktbal was niet zo lekker omdat ie keihard was voor de rest was het wel oké.

Tot slot kreeg ik een prachtige Buddha to Buddha armband van mijn vriend voor ons vierjarige bestaan! Heel blij mee!

Alweer op de helft!

Dag 3: Vandaag deden we lekker rustig aan, we zijn hier immers om lekker tot rust te komen. We aten lekker een broodje en liepen daarna een stuk door het bos vlak bij het Landal Park. Daarna hebben we lekker in het soort tuintje gezeten en wat spelletjes gedaan in de heerlijke zon. Ik werd zwaar afgemaakt met twee potjes dammen, maar ik pakte hem terug met ‘mens erger je niet’. Daarna hebben we lekker soep gemaakt en gegeten. Door het uur vooruit was de dag zo voorbij, dat was wel jammer!

Dag 4: De dag van vertrek is begonnen! Helaas! We ruimde het huisje op en zochten onze spullentjes bij elkaar. Om half elf moesten we uiterlijk het huisje hebben verlaten, dus we besloten kwart over tien weg te rijden. En toen begon de terug weg naar huis!

Foto’s van de natuur

Zijn we tot rust gekomen en hebben we genoten?

Ja het was heerlijk om uit te rusten, een prachtige omgeving waar je mooie foto’s kan maken en heerlijk kan lopen. Het park was super, goede internet verbinding, voor vier dagen was dat vijfentwintig euro, dus dat was wel te doen. Een heerlijk bad, een zonnebank, sauna alles om heerlijk te relaxen. Wij hebben €218 betaalt voor drie nachten voor eigenlijk vier personen. Dus dat valt hartstikke mee. Dus wil je uitrusten en van de natuur genieten? Dan is de Veluwe de plek voor jou!

1 tip voor als je op vakantie gaat in Landal het is het beste als je je eigen eten en drinken van tevoren koopt want wij hadden geen supermarkje in de buurt. Die zat op twintig minuten rijden van het park af. Wij hadden van tevoren boodschappen gedaan.

Ben je wel eens naar de Veluwe geweest?

Wherever you go, go with all your heart.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *