Verwendag bij Blitz Wellness

Eindelijk was het zo ver, weer eens een heerlijk verwendagje. Samen met mijn schoonmoeder en schoonzusje. Een gezellige meiden dag. We waren allemaal wel toe aan wat ontspanning. Daarom gingen we naar Blitz Wellness in Heemstede.

Informatie over Blitz Wellness

In het centrum van Heemstede vind je Blitz Wellness waar je heerlijk kunt ontspannen en bijtanken. Dit bedrijf bestaat nu sinds vijf jaar en met succes! Ze hebben een Groene Wellness Award gekregen.

Wat hebben ze allemaal?

Floaten- Je kunt heerlijk dobberen in een zoutwaterbad wat floaten genoemd wordt.
Massages- Ook kan je genieten van een massage met hot Stones, of een heerlijke relax massage nemen waarbij je rug gemasseerd wordt, en je gezicht ook verzorgd wordt. Je hebt verschillende massages die je kunt nemen. Als je ergens last van hebt, masseren ze het goed los. Ook kan je een massage in combinatie nemen met het Floaten. Als je het Floaten eerst doet, versterkt het effect van de massage.
Zonnebanken- Ook zijn er in zonnebanken aanwezig waarin je een mooie teint krijgt.
Huidbehandelingen- Als je huidproblemen hebt, of je wilt je huid laten oppeppen kan je ook bij Blitz terecht!

Wat hebben wij laten doen?

Relax massage
Wij hadden genoten van een relax massage. We liepen ieder een eigen room in. Een nette kamer met een rustgevende uitstraling. Er stond een rustgevend muziekje op. Onze boven kleding konden we ophangen. We namen plaats op een heerlijk bed. Ons gezicht zat in een gat zodat je volledig op je buik kon liggen. Onze ruggen werden ingesmeerd met massage olie. Mijn rug zat erg vast, ik was al heel lang niet meer proffessioneel gemasseerd. De spieren bij mijn schouders en nek zaten onwijs vast. Het vrouwtje wat mij masseerde zei dat ik het beste naar de fysio kon gaan, omdat het zo heftig was. Die vaste spieren kunnen komen door stress of een verkeerde werkhouding. Ik werk in de horeca dus dat is al zwaar werk, dus een verkeerde houding had goed gekund! Op sommige plekjes was de massage wat gevoeliger door de knopen. Maar verder was het heerlijk. De druk was precies goed. De muziek en de massage liet me bijna in slaap vallen, maar niet helemaal 😉

Gezichtsbehandeling
Na de massage mochten we op ons rug gaan liggen. Onze make-up werd eraf gehaald met een proffessioneel merk; Babor. Dat merk komt uit Duitsland. Ze voelde gelijk aan mijn huid dat ik het zelden tot nooit had gescrubt. Ze begreep het wel omdat ik couperose heb. Dat zijn bloedvaten die zichtbaar zijn in het gezicht. Bij mij op mijn wangen. Ze vroeg of ik uitleg wilde over het verzorgen van mijn huid. Mijn huid was namelijk erg droog. Ik stemde toe. Om eerlijk te zijn verzorgde ik mijn huid nooit zo goed. Ik had altijd haast om naar mijn werk te gaan. Ook in de avond had ik nooit zin om mijn mascara eraf te halen. Ze vertelde mij dat dat helemaal niet goed is om met mascara te gaan slapen omdat dan de wimper haren kunnen afbreken. Ze haalde mijn mascara eraf met een lotion met olie speciaal voor de ogen. Ze vertelde me stap voor stap duidelijk uit hoe ik mijn gezicht op een juiste manier kon reinigen, en wat daar de beste producten voor zijn. Het was duidelijk dat duurdere producten meer werkende stoffen hebben voor de huid. Goedkopere producten hebben dat minder. Dat ligt meer op de huid. De duurdere producten gaan in de huid, en zorgen ervoor dat de huid mooier blijft.

Epileren
Na de heerlijke gezichtsbehandeling liet ik mijn wenkbrauwen nog epileren. Zelf heb ik daar echt een bloed hekel aan. Het voelt niet zo fijn, en het is priegel werk, dus was dit wel fijn dat dit gedaan werd. Mijn wenkbrauwen zien er nu erg mooi uit. Niet te dun, mooi recht. Nu nog bijhouden, haha.

De stappen van het reinigen van de huid, twee keer per dag                                                          

Stap 1. Reinig je ogen met een reiniging die alleen voor de ogen zijn. De huid om de ogen is wat dunner, de reiniging is daarom wat milder. Het is het beste om een oogreiniging te nemen waar ook olie in zit, zodat het wat vettiger voor de huid is. Door de olie gaat de mascara er makkelijker af zodat je niet hoeft te boenen. Dan heb je ook minder kans dat er wimpers verloren gaan. Bij Bliz gebruikte ze bij mij de Babor Eye Make-Up Remover.

Stap 2. Reinig de rest van de huid met een goede reiniging met veel werkende stoffen. Dit zijn de volgende merken; Babor, Estée Lauder, of Dolce& Gabana, Chanel, alleen betaal je daar ook veel geld voor het merk. Bij Blitz had ze het merk Babor gebruikt voor de droge en gevoelige huid. (Dokter Babor Neuro Sensitive Cellular Intensive Calming Cleanser). In deze zit ook geen parfum, dus het ruikt nergens naar. Neem bij een drogere huid geen product waar alcohol in zit, want dat zorgt ook voor uitdroging.

Tip! Na de reinigingsmelk kan je met een watje alcoholvrije tonic aanbrengen op je gezicht voor een fris gevoel.

Stap 3. Ook is het goed voor je huid om het af en toe te scrubben. Bij een dikkere huid kan je een wat grovere korrel nemen. Omdat ik een gevoelige huid heb is het beste voor mijn huid een milde scrub, bij Blitz gebruikte ze die van poeder. (Babor Enzyme Cleanser). De poeder maak je vochtig op je handen, en schuimt op als een soort zeep. Je kan het ook onder de douche doen. Scrub zachtjes je gezicht met je hand. Deze scrub verweekt de dode huidcellen op de opperlaag van je huid. Daarom is deze ook zo mild en heel fijn van korrel. Deze spoel je af met water, of een washandje. Droog daarna je gezicht. Dit kan je maximaal één keer in de week doen. De huid vernieuwd zich steeds waardoor dode huidcellen ontstaan die je eraf scrubt. Als je dit te vaak doet maak je je huid stuk omdat je het geen tijd geeft om te vernieuwen. Als je het één keer in de week doet blijft je huid het langste jong omdat het zich snel kan vernieuwen.

Stap 4. Smeer je ogen in met een voedende oogcrème. Hier gebruikte ze de Babor Sensational Eyes Reactivating Eye Cream voor. Ik vond het gelijk erg lekker aanvoelen. Niet iedereen gebruikt oogcrème omdat de meeste mensen denken dat het meer voor oudere mensen is, maar vanaf enentwintig jaar gaat de huid langzaamaan slechter worden, dus je kan er nooit te vroeg mee beginnen ;).

Stap 5. Daarna is het goed om de reiniging af te ronden met een lekkere hydraterende crème. Daar gebruikte ze de Dokter Babor Neuro Sensitive Cellular Intensive Calming Cream voor. Deze crème voelde echt heerlijk aan op mijn gezicht. Mijn droge huid had wel wat verzorging nodig. De crème is lekker dik en toen ze het erop smeerde voelde ik het helemaal in mijn huid trekken.

Tip! Gebruik altijd bij een pot crème een spateltje en verdeel het over je gezicht met je vingers. Op je vingers zitten veel bacteriën, die gaan dan in je pot crème zitten waardoor die minder lang houdbaar is.

image

Na deze stappen voelt mijn huid weer heerlijk zacht en glad aan. Mijn wangen voelde altijd een beetje ruw aan omdat ik dit nooit uitgebreid deed. Het ruwe was na de behandeling verdwenen en voelde heerlijk soepel aan. Dit heeft mij aangespoord om voortaan mijn huid op deze manier te reinigen. Ook had ik twee producten aangeschaft om een begin te maken met goede producten te gebruiken voor mijn huid. Ik heb de Babor reinigsmelk aangeschaft. (Dokter Babor Neuro Sensitive Cellular Intensive Calming Cleanser.) Hier kan je ongeveer drie maanden mee doen, twee keer per dag. Het product is erg zuinig, je hebt maar één pompje nodig om je gezicht te reinigen. Deze kost €29,50. Het is even een uitgave, maar zeker waard voor zijn geld. Mijn huid voelt echt heerlijk aan. Ook smeert het goed uit, omdat het lekker dun is. Ook heb ik de scrub aangeschaft die ze had gebruikt. De Babor Enzyme Cleanser. Het is erg gemakkelijk aan te brengen omdat het een soort zeep is. Ik gebruik het onder de douche. Deze kost €21,50. Daarbij had ze allemaal leuke test zakjes erbij gedaan van de oog make-up remover en de voedende crème. Ook de crème voor de ogen zat erbij. Erg vriendelijk. Daarbij had ze vrijblijvend een foundation bij me opgebracht wat honderd procent natuurlijk is. Het merk komt uit Amerika, het heet Young Blood. Alle producten zijn honderd procent natuurlijk waardoor het beter is voor de huid. Ik vond de foundation erg mooi zitten. De foundation smolt helemaal met mijn huid samen zodat het er natuurlijk uitzag. De foundation kost €68,- wat ik iets te prijzig vond. Je doet er natuurlijk erg lang mee, ook zit er een factor in voor bescherming tegen de zon. Ik draag zelden foundation, alleen op feestjes of andere leuke gelegenheden. In de horeca is dat niet echt een succes vooral niet in de warmte.

Hoe voelde mijn rug de volgende dag?
Ik had een gevoelige rug, wat normaal is na een massage. Het voelde al een stuk beter aan. Wat soepeler allemaal, minder pijnlijk. Ik voel me weer een beetje als nieuw.

Wat kost het?
De relax massage en de gezichtsbehandeling kostte per persoon €69.
Epileren erbij kost een tientje extra. Dat zit niet inbegrepen. Maar na dat uurtje heb je een heerlijke rug, mooie wenkbrauwen en heerlijk uitgerust.

Ben je wel eens naar Blitz geweest of een andere SPA? Deel hier je ervaringen.

Veel liefs, Gaby

Be a girl with a mind, a woman with attitude, and a lady with class.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *