Verse spinaziesoep met ui en spekjes

Vandaag staat er weer wat gezonds op het menu! Dat kan mijn lichaam wel gebruiken na de zomer dagen van vele werken, en slecht tot amper eten. Maar wat zou ik nou eens in elkaar flansen? Andijvie? Ook lekker, maar daar had ik niet zo’n trek in. Sperziebonen? No, not my favorite meal. Spinazie! Dat had ik al een tijdje niet gegeten. Een groente waar je onwijs veel kanten mee op kan gaan. Lekker als hapje, bijvoorbeeld in bladerdeeg met geitenkaas, jammie! Of gewoon als avondmaal bij aardappelen en een lekker stuk vlees. Maar toch wilde ik iets anders. Tot het idee in me opkwam om er soep van te maken! Mijn werkgever had een keer een bakje spinazie soep gehaald bij de slager waar ze vers gemaakte soepen en andere maaltijden verkochten. Ik keek ernaar en de kleur alleen al stond me niet aan. Toch was ik nieuwsgierig en proefde ik het. Tot mijn verbazing was het erg lekker. Dus besloot ik het zelf te maken. Ben je benieuwd naar dit groene goedje en hoe je dit maakt? Lees verder, en figure it out!

De ingrediënten voor de verse spinaziesoep met ui en spekjes

Het recept is voldoende voor vier koppen soep.

Voorbereidingstijd 2 minuten, bereidingstijd: 10 minuten, wachttijd 15 minuten.

  • Een zak spinazie. Meestal zijn deze vanaf 500 gram te koop
  • Een doosje Krulvermicelli middel van het merk Honig
  • 4 kleine bouillonblokjes of 2 grotere
  • 1 grote witte ui
  • 1 pak spekblokjes
  • peper
  • Bij een wat pittigere soep een theelepeltje sambal of chilisaus

Keukengerei

  • Een staafmixer of blender

Bereidingswijze

Stap 1. Vul de waterkoker met 1,5 water en zet die als de waterkoker af is gegaan het water op middelhoog vuur zodat het gaat borrelen. Voeg de bouillon blokjes toe en laat die smelten.

Stap 2. Snijd ondertussen de ui grof in halve ringen. Deze doe je samen met het pak spekjes in de koekenpan op laag vuur, gebruik hiervoor een klein pitje.

Stap 3. Doe alvast anderhalve strookjes vermicelli in het kokende water zodat de vermicelli alvast gaar kan worden.

Stap 4. Doe de spinazie (twee flinke handen vol) met een beetje water in de blender en mix dit tot een groen mengsel zodat er geen stukjes meer in zitten. Gebruik je liever een staafmixer? Doe de spinazie voor de vermicelli in de pan, laat dit even doorkoken, ga er vervolgens met de staafmixer doorheen op de laagste stand! Dit doe je tot de spinazie vloeibaar is geworden.

Stap 5. Doe het mengel vanuit de blender in de pan bij het bouillon water met de vermicelli. Laat dit even doorkoken op middel hoog vuur.

Stap 6. Als de spekjes wat knapperig zijn geworden en de uitjes gefruit kunnen ze bij de soep gevoegd worden. Dit kan gewoon met vet en al van de spekjes waar ze in hebben gebakken, daar zit juist de lekkere smaak in die de soep een beetje extra flavour geeft. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Zout is niet nodig.

Stap 7. Wacht 15 minuten en laat het geheel op laag vuur door pruttelen.

Conclusie

Het is gezond, maar ook erg lekker. De spekjes geeft het geheel een heerlijke smaak samen met de sterke smaak van de uien. Ik vond dit zeker weer een geslaagd recept wat ik zeker vaker ga maken. Bovendien is het erg snel te bereiden dus je kunt zo aan tafel en je hebt wel genoeg voor vier personen met een lekker broodje dan erbij. Na deze soep kan je met een gevuld maagje weer lekker naar je avond series kijken! Bekijk een ander soep gerecht hier: zelfgemaakte tomatensoep.

Wat vind jij van deze spinaziesoep? 

Veel liefs, Gaby

Don’t be eye candy, be soul food.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.