Vegetarische paprikasoep

Ik wilde weer eens wat nieuws proberen. De laatste tijd vind ik het leuk om verschillende soorten soepen te maken. Tomatensoep had ik al gehad, nu wilde ik weer eens wat anders. Ik liep door de supermarkt bij de soep afdeling om inspiratie op te doen. Wat vond ik lekker en waar had ik trek in? En natuurlijk wat wilde ik zelf een keer maken? Lastig, want er is zo veel keuze! Deze soepen heb ik zelfgemaakt: Mosterdsoep, tomatensoep, witlofsoep, en spinaziesoep. Nu werd het tijd voor paprikasoep. Daar was ik wel nieuwsgierig naar. Aangezien ik gek ben op vlees en nog nooit een vegetarische soep had gemaakt leek het mij ook weer eens anders zonder vlees. Dus voor de vegetarische liefhebbers is deze sowieso een topper!

Paprikasoep

De paprikasoep bestaat uit rode en gele paprika verder heb ik er nog wat andere groente doorheen gedaan voor wat lekkere smaakjes erdoorheen. Wat vermicelli en crème fraîche en de soep is klaar! Heerlijk als voorgerecht. Neem je twee koppen met een lekker broodje erbij dan kan je het natuurlijk ook als hoofdgerecht eten.

De ingrediënten

Voor ongeveer 4 grote koppen soep.

-3 rode zoete puntpaprika’s

-1 gele paprika normaal of punt als ze dat hebben

-een witte ui

-1 en een half nestje vermicelli

-een klein bakje crème fraîche

-keukenmachine of blender. Met een staafmixer zou het ook nog kunnen

-houd je van pittig? Voeg een kwart van een rode peper toe zonder zaadjes voor wat extra pit!

-een halve stronk prei

-50 gr. Boter

-1 liter water. Voor wat meer soep gebruik je ander halve liter

-1 groot bouillonblokje of 2 kleine

-2 teentjes knoflook

-2 theelepels paprika poeder.

De bereidingswijze

Voorbereiding: 5 tot 10 min. Bereidingstijd: 20 min.

Stap 1. Snijd alle groentes in stukjes. De paprika kan wat groffer gesneden worden, de ui wat fijner, de knoflook ook fijn. De prei kan in kleine ringen en dan halveren. Dit is even wat snijwerk, maar dat is wel goed voor je vaardigheden!

Stap 2. Doe de boter in een soeppan en laat deze smelten. Doe de gesneden paprika, de helft van de ui, de knoflook en eventueel de peper erin en bak deze vijf minuten op laag tot middelhoog vuur. Kijk uit want dit verbrand snel als je even niet oplet. Af en toe even omroeren.

Stap 3. Als de groentes zacht zijn voeg je het water toe. Deze kan je eerst laten koken in de waterkoker, dan gaat het veel sneller. Laat dit staan op middelhoog vuur tot het begint te koken en te borrelen. Voeg het bouillon blokje en de paprikapoeder toe en roer dit goed door tot het bouillon blokje is vermengt met het water.

Stap 4. Gooi het geheel in de blender. Dit kan je het beste half om half doen anders past het niet. Ik had de gemixte soep in een andere pan gegoten. Voeg bij de blender ook de crème fraîche toe. Mix het goed tot er geen stukjes meer in zitten. Dit doe je ook met de andere helft van de soep en dan doe je het bij elkaar in een pan en roer dit weer goed door.

Stap 5. Voeg vervolgens de prei, de rest van de ui en de vermicelli erbij en kook dit acht minuten middelhoog vuur en als het kookt op laag vuur.

Schenk de soep in koppen en je hebt weer een heerlijke soep op tafel staan. Naar smaak kan je nog zout en peper toevoegen.

Wat vond ik van de soep?

Ik vond de soep erg lekker en romig. Ik zou de soep zeker nog een keer maken, alleen dan met wat vlees erin want ik ben wel benieuwd naar hoe dat zal smaken. Maar toch was het ook wel lekker zo. Zeker een aanrader!

Wat vind jij van paprikasoep? Heb je dit weleens gegeten?

Probeer eens een vegetarisch gerecht, dit is zo slecht nog niet!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *