Update Orbital (Conch) piercing; het genezingsproces en het verwisselen van sieraad

Ongeveer een  jaar terug liet ik de Orbital (Conch) piercing zetten. Ik zou als mijn oor genezen was een vervolg artikel schrijven over hoe dit is verlopen en over het verwisselen van het sieraad. Heb je het vorige artikel over de piercing nog niet gelezen? Lees het dan hier. Of als je benieuwd bent naar het genezingsproces lees dan verder.

Het genezen

Mijn piercings genezen over het algemeen erg langzaam, helaas! Mijn eerste piercing was mijn navelpiercing, die genas pas ongeveer na meer dan een jaar. Hier heb ik ook erge last mee gehad, qua ontsteken. Ik verschoonde het twee keer per dag, zowel met ph-neutrale zeep als met zeezout met heet water. Alsnog had ik er een hele tijd last van gehad. Mijn eerste helix piercing duurde ongeveer een half jaar voordat ik helemaal niks meer voelde qua korstjes en gevoeligheid tijdens het draaien. Mijn tweede helix piercing liet ik in november zetten, bijna vier maanden geleden. Ook deze voelt nog gevoelig aan en af en toe zitten er nog wat korstjes aan ondanks dat ik het in de ochtend met zeep was en in de avond ook met ontsmettingsmiddel. Verder doe ik deze twee keer per dag met olie.

Het genezen van mijn orbitalpiercing 

Ik moet eerlijk zeggen dat deze bij mij erg langzaam genas. Ik had hem vorig jaar in maart gezet. Hij is sinds ongeveer een maand genezen maar nog niet helemaal. Ik heb het sieraad wel een keer laten verwisselen, maar dit voelde gevoelig aan. Ook met het andere sieraad erin heb ik soms nog last van korstjes. Dat was ik eraf met de zeep, maar meestal komt het wel weer terug. Vooral in de kou is mijn piercing nog aardig gevoelig, of af en toe als ik erop lig. Toch blijf ik hem goed verzorgen. Het is natuurlijk een dik stuk kraakbeen dus dit duurt altijd wat langer. Schijnbaar bij mij nog iets langer.

Het verwisselen van het sieraad

De eerste keer verwisselen liet ik door de Piercingshop Rings of Pleasure doen. Ik durfde dat nog niet zo goed. Normaal doe ik mijn helix piercings wel zelf maar ik wist niet of deze piercing genoeg genezen was om hem te kunnen verwisselen. Maar dat was hij. Ik liet een wat kleiner ringetje plaatsen. Het ringetje wat erin zit was een 14 mm. Nu heb ik een 12 mm. Deze hangt nog een klein beetje. Helaas bestaan er geen tussenmaatjes. 10 mm is weer te klein en 11 mm bestaat niet. Ik heb nu allemaal zilveren sieraden in mijn oor. Ik wilde over gaan op goudkleurig. Dat is weer eens wat anders en kijken hoe dat staat. Hier komt nog een artikel over, waar ik het heb gekocht, hoe duur het was en wat de kwaliteit is van de piercings en natuurlijk het resultaat.

Al met al

Ondanks dat het genezen van mijn piercings niet al te snel gaat vind ik dit niet zo erg. Zolang het niet te pijnlijk is en de piercing mooi blijft zitten hoor je mij niet klagen. En uiteindelijk geneest het wel en dan kan ik mijn sieraden zelf verwisselen. Dus ik ben blij met mijn piercings!

Hoe snel genezen jou piercings? En waar koop jij je piercing sieraden?

Almost all the woman loves juwellery.

You may also like

2 reacties

 1. Hey!

  Ik heb pas geleden ook zo’n piercing laten zetten als op de foto. Ik wil hem graag laten vervangen door een ringetje en ben benieuwd hoe dik het ringetje van de foto is? Ik zit namelijk te twijfelen tussen een dikte van 1mm of 1,2mm.

  Ik hoor het graag!

  Groetjes

  1. Hi Robin,

   Leuk dat je ook zo een piercing hebt!
   Ik heb een 1,2 qua dikte. En qua omslag 10 mm. Dan sluit het niet helemaal aan maar strakker kon helaas bij mij niet, misschien dat het bij jou beter zit!

   Liefs, Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.