Ik ben altijd al dol geweest op Italiaans eten, nu nog steeds uiteraard. Mijn oma maakte altijd de lekkerste lasagne, macaroni vond ik ook lekker, en natuurlijk hoorde de pizza ook tot mijn favorieten. Mijn moeder maakte toen ik zestien was iets wat ik niet kende. Tortellini met tomatensaus en gehakt. Pasta met kaas erin. Ik vond het heerlijk. Ook dit gerecht stond al snel in de categorie ”eet ik graag”.
Zaterdag had ik weer trek in Tortellini’s. Ik had het lang niet gegeten, dus het werd weer tijd! Ook ben ik gek op kaassaus. Dus bedacht ik weer een heerlijk recept die makkelijk is om te maken en erg lekker. Deze smikkelde ik met mijn oma lekker naar binnen.

Het recept:

Het recept bestaat uit Tortellini’s met vlees erin en een zelfgemaakte gebonden kaassaus vol van smaak. Met daar doorheen stukjes ham. En als kruiden wat Bieslook om een lekkere smaak aan de kaassaus te geven.

De ingrediënten:

Voor twee tot drie personen. Voorbereiding: vijf min. Bereidingswijze & wachttijd: 10 tot 15 min.

-250 gram Tortellini met vlees (of kaas welke je lekker vind).
-250 gram ham blokjes voorgesneden.
-200 gram oude of pittige kaas.
-500 ml. halfvolle melk.
-50 gram boter of margarine.
-50 gram tarwe meel.
-1 theelepel gedroogde bieslook.
-peper & zout.
-1 bouillonblokje.
-Voor extra pit een theelepeltje sambal of een teentje knoflook.

Bereidingswijze:

Stap 1. Zet een middelgrote pan op het vuur met kokend water. (Eerst het water koken in de waterkoker). Als het water borrelt kan het zakje Tortellini toegevoegd worden. Zet een wekker op vijftien minuten. Roer de pasta af en toe door.

Stap 2. Zet alle ingrediënten klaar afgewogen en wel.

Stap 3. Laat de vijftig gram boter smelten in een steelpannetje. Jummie, mijn maag knort al, dit ruikt zo lekker! Als het boter goed is gesmolten kan de vijftig gram meel toegevoegd worden. Dit roer je goed door met een garde. Ondertussen voeg je beetje bij beetje de melk toe al roerend zodat er geen klontjes ontstaan. Dit doe je totdat alle melk erin zit.

Stap 4. Laat dit even doorkoken zodat het begint te binden. Als de saus op de juiste dikte is zet je het vuur op laag. Nu kan het zakje met kaas toegevoegd worden.

Stap 5. Roer dit goed door zodat het een glad geheel wordt.

Stap 6. Voeg naar wens wat peper en zout toe aan de kaassaus. Ook de sambal zou toegevoegd kunnen worden.

Stap 7. Ook de ham blokjes kunnen erbij! Lekkerrrr! Laat ze even warm worden, dan is de saus klaar.

Stap 8. De Tortellini’s zijn ook klaar. Giet ze af, en doe de kaassaus bij de Tortellini’s. Roer dit goed door elkaar. Schep het lekker op een bord en strooi er wat gedroogde bieslook op.

Enjoy your meal!

Conclusie

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit kaassaus gemaakt. Ik vond dat deze goed gelukt was voor de eerste keer. Ik vond het gerecht erg lekker en goed vullend. Ook mijn oma vond het gerecht heerlijk, dus onze maagjes waren weer heerlijk gevuld.

Houd jij ook zo van pasta? Wat is jou favoriete Italiaanse gerecht?

Veel liefs, Gaby

Count the memories not the calories.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *