Tonijn salade

Eigenlijk lust ik geen vis. Ik vind het niet lekker ruiken, en de smaak vind ik totaal niet lekker, ik vind het  erg overheersend. Toch heb ik het geprobeerd. Wit vis en tonijn in salades gaat ermee door gelukkig. En natuurlijk vissticks, en kibbeling. Maar dat is ook niet zo gezond.

Op mijn werk, hebben we ook een broodjes hoek waar we vers gemaakte tonijnsalade verkopen sinds kort. Ik had even meegekeken met mijn baas en geproefd, het was eigenlijk erg lekker. Dat bracht me op een idee om het ook een keer zelf te maken, alleen dan natuurlijk met een andere wending. Het is simpel en snel klaar te maken. Het is ook nog eens leuk om op een verjaardag neer te zetten met wat lekkere toastjes ernaast. Gebruik in plaats van normale toastjes eens Wasa crackers. Die zijn heerlijk vullend en heeft een lekkere knapperige bite. Of leg wat stukjes Turks brood neer waar ze de tonijn salade op kunnen doen. Dat zijn wat apartere dingen waarmee het er leuk en niet zo standaard uit ziet.

Wat gaat er in de tonijn salade?

-Mayonaise. Het lekkerst is om echte mayonaise te gebruiken omdat dat vetter is waardoor je een volle romige smaak krijgt. Ik gebruikte de Zaanse mayonaise in tube.

-Ketchup. Maakt niet uit wat voor ketchup.

-Mosterd.

-Een zoete appel. Ik heb altijd pinklady’s die vind ik het lekkerst, maar in de salade zou je ook prima een goedkopere appel kunnen doen.

-Tonijn salade in water.

-Plakjes augurk.

-Een rode ui.

-Je zou ook wat peper en zout toe kunnen voegen.

De bereiding. Voor twee kleine blikjes tonijn.

Gebruik een grote kom zodat je alles makkelijk door elkaar kunt mixen.

Stap 1. Snijd de paprika, ui en augurk in kleine stukjes fijn.

Stap 2. Snijd de appel ook in blokjes.

Stap 3. Doe een halve tube mayonaise in de kom.

Stap 4. Een heel klein beetje ketchup. Ongeveer twee thee lepels.

Stap 5. Doe de twee blikjes tonijn ook in de kom. Dit roer je eerst door elkaar heen. Het rode van de ketchup mag niet overheersen dat is niet zo lekker.

Stap 6. Voeg een beetje mosterd toe. Eén theelepeltje is voldoende.

Stap 7. Daarna voeg je de stukjes appel toe, en de uiensnippers. Ook de augurkjes gaan erbij. Dit roer je allemaal door elkaar. Naar wens kan je er een theelepel sambal of een eetlepel chilisaus. Voeg een beetje peper en zout toe, en je hebt een heerlijke salade klaar gemaakt. Lekker, makkelijk en goed vullend.

Bewaar advies:

Het makkelijkste is om de salade in een plastic bakje te doen met een deksel erop. Dit kan maximaal twee tot drie dagen bewaard worden.

image

 

Wat is jou favoriete recept van tonijn salade?

Veel liefs, Gaby

Good food is good mood.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *