Noedels met biologische kip, groente en cashewnoten

Eten. Ik ben er dol op! Hoewel ik een lastige eter ben, probeer ik wel zoveel mogelijk uit. Zo proefde ik laatst Thaise noedels. And holy moly, it was delicious! Het was zelf zo lekker, dat ik aan mijn vader – onze veelzijdige hobbykok – vroeg om het gerecht eens onder de loep te nemen en na te bootsen. Cuisinier des huizes dook nog dezelfde avond de keuken in, en maakte voor ons gezin een eigen creatie. Wat ontzettend goed gelukt is, want dit recept voor noedels met kip, groente en cashewnoten is by far mijn favoriete maaltijd van dit moment. En dan kan ik het recept natuurlijk niet alleen voor mezelf houden, dus bij deze deel ik het graag met jullie 😉

De ingrediënten voor noedels met biologisch kip, groente en cashewnoten

Het recept is voldoende voor vier personen.

Bereidingstijd (incl. wachttijd) is ongeveer 80 minuten.

  • 250 gram Fairtrade noedels
  • 350 gram biologische kipfilet
  • 750 gram Thaise wokgroente (met prei en rode peper)
  • 0,5 blik baby maiskolfjes
  • 1 biologisch eitje
  • 1 handje gezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 flesje woksaus Koriander en Knoflook Conimex
  • 1 eetlepel sambal brandal

Bereidingswijze

Stap 1. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de Fairtrade noedels toe. Deze kook je in ongeveer 15 minuten gaar.

Stap 2. Snijd ondertussen de biologische kipfilet in kleine blokjes of reepjes en leg ze in een ruime kom.

Stap 3. Giet een vier eetlepels woksaus en één eetlepel sambal brandal over de kip stukjes en mix het met de hand.

Stap 4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten intrekken in de koelkast.

Stap 5. Verhit je de olijfolie in de grote wok en bak de kipfiletblokjes tot ze licht goudbruin zijn. Dit duurt zo’n drie minuten.

Stap 6. Klus het biologische eitje tot een egale masse en roerbak dit zo’n twee minuten mee.

Stap 7. Voeg de Thaise wokgroenten en de baby maiskolven toe en blijf roeren.

Stap 8. Voeg een half flesje woksaus koriander en knoflook Conimex toe aan het geheel en verwarm het al roerend door.

Stap 9. Giet de noedels af, voeg deze toe aan de kip en groente en roer het geheel voor de laatste keer door.

Stap 10. Tot slot voeg je de cashewnoten erbij, verdeel de woknoedels over de (vier) borden en klaar is Kees!

Conclusie

Kijk nou. Dat ziet er toch verrukkelijk uit? Poeh. Als ik de afbeeldingen zie, krijg ik opnieuw trek in dit heerlijke Thaise hoofdgerecht. Het is zo’n heerlijke smaakmaker en daarnaast ook nog eens reten voedzaam. Je zult ’s avonds na het avondmaal geen trek meer hebben in andere lekkernijen. Bovendien is dit gerecht best gezond. Dit komt met name door de biologische kip, de groente en uiteraard de noten. Daarnaast komt er weinig vet aan te pas, en is het eiwitrijk. Ideaal voor als je op dieet bent! Maar boven al deze voordelen is het gewoon een dikke vette feit dat dit een meesterlijk gerecht is. Probeer het zelf uit voor een vriend(in), ouders, vriendinnen, sportmaatjes of natuurlijk jezelf. Ik beloof je: het is de moeite waard!

Let’s talk! Wat is jouw favoriete wokgerecht?

Good food, is good mood.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.