Het is alweer eind november en dat betekend dat Sinterklaas weer in het land is! En dat de pepernoten weer in de supermarkt liggen, al sinds september. Mijn collega had op het werk een heerlijke pepernoten shake gemaakt. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit is erg lekker. Dus kwam ik op het idee om daar ijs van te maken. Het maakt niet uit hoe koud het is, ijs is altijd lekker! Dus wordt dat met pakjesavond warme chocolade melk met slagroom en pepernoten ijs?

De ingrediënten

Voor 3 tot vier personen, ieder één ijsbolletje.

-200 ml magere of volle yoghurt
-2 eetlepels pure chocolade schaafsel of vlokken
-4 eetlepels pepernoten, of thee handjes is ook voldoende
-Ander halve eetlepel karamelsaus
-1 eetlepel kleine brownie blokjes
-1 lepel witte chocolade
-250 gram vanille ijs.

Hoe maak je dit?

Het maken van de shake: 5 min, wachttijd: 2 uur.

Het is een wat korter recept dan normaal omdat het heel makkelijk is om te maken. Maar met het oog op Sinterklaas heb je natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan.

Stap 1. Doe de yoghurt in een blender samen met de pepernoten, chocolade, ijs, brownie en karamelsaus en meng dit goed door elkaar. Wil je het ijs helemaal glad hebben? Mix het dan op de hardste stand door elkaar. Wil je wat stukjes erin houden dan kan je het op de laagste stand door elkaar mixen. Met een keukenmachine (blender op de keukenmachine) kunnen de pepernoten er heel in. Met een blender waarbij dat niet zo goed gaat kan je de pepernoten het best fijn maken. Dit gaat eenvoudig door de pepernoten in het zakje te laten en er zachtjes op te slaan met een deegroller.

Stap 2. Doe de shake in een bakje en doe dit voor twee uurtjes in de vriezer. De shake kan je ook gewoon als milkshake houden, dit is ook super lekker met eventueel wat slagroom erop.

Stap 3. Als de shake is bevroren haal je het uit de vriezer en laat je het even vijf minuten rusten op het aanrecht. Daarna kan je het ijs eenvoudig met een eetlepel eruit scheppen en op een bordje doen. Versier het ijs met wat extra pepernoten, wat karamelsaus en wat chocolade vlokken voor een leuk en feestelijk uiterlijk! Easy as can be! En smullen maar!

Ander ideetje

Je kan ook een soort ijstaart maken van pepernoten. Dit kost wel iets meer werk, maar is ook erg snel. Doe wat vanille ijs in een kleine taartvorm. Doe daar wat pepernoten bovenop, wat karamelsaus en wat chocolade. Daarna doe je weer een laag ijs en pepernoten. Als laatst nog wat karamelsaus en brownie stukjes en invriezen maar! Dit is een wat grover idee maar ook erg lekker!

Wat vind jij lekker bij pakjesavond?

We women always loves sweet things, especially ice-cream.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *