Scholl Velvet Smooth Express Elektrische voetvijl review

Het is midden in de zomer, dus voor de mensen die geen vakantie hebben een erg drukke periode. Vooral als je een staand beroep hebt, kunnen je voeten wel wat extra verzorging gebruiken. Je merkt aan je voeten dat ze uitgeput raken, pijnlijk aanvoelen en dat er misschien zelfs blaren ontstaan. Of nog erger: een eeltknobbel! Autch! Dit zijn allemaal onprettige dingen. Gelukkig heb ik een manier gevonden om het iets dragelijker te maken voor de voeten. Want ook ik heb erge last van eeltknobbels, eelt op mijn hielen en oververmoeide voeten.

Wat is de Scholl Velvet Smooth Express?

De titel van dit artikel zegt het al: het is een elektrische voetvijl. Het werkt goed bij hardnekkige eelt, maar ook bij een klein beetje eelt. Daarvoor kan je kiezen uit de roze of de blauwe vijl. De roze is met een grof opzetstukje en de blauwe met een fijn opzetstukje. Je kan natuurlijk de opzetstukjes los kopen. Het is handig om ze allebei aan te schaffen, omdat je zo kan afwisselen. Dan maakt het ook niet zoveel uit welke kleur vijl je neemt. De draaiende kop bestaat uit kleine, schurende diamanten deeltjes die de harde huid / eelt snel verwijderd. Ook is het veilig om de Scholl Velfit te gebruiken. De kop blokkeert namelijk zodra er te veel druk op komt te staan. Daardoor ga je niet te diep in de huid, of druk je niet te hard zodat de huid onnodig beschadigd.

2016-08-13_22.18.46

Hoe gebruik je de Scholl Velvet Smooth Express?

Dit is eigenlijk heel simpel, maar toch vertel ik jullie hoe ik de Scholl gebruik op mijn voeten.

Stap 1. Zet een voetbadje met lauw water klaar. Ik gebruik voor in het water de bruistabletten van Kruidvat eigen merk; Foot Spa. Dit verfrist en ontspant de voeten door de oliën die in de tabletten zitten. Dit is precies wat mijn voetjes nodig hebben!

Stap 2. Zodra het tablet is opgelost in het water kan je tien minuten je voeten laten weken. Dit is wel handig om te doen voordat je je voeten gaat behandelen met de Scholl of je nagels gaat knippen. Dit zorgt ervoor dat je nagels en eelt zacht zijn. Het eelt gaat er makkelijker af en je nagels kunnen makkelijker geknipt worden.

Stap 3. Ga met de Scholl over de plekjes eelt of over de harde huid. Heb je veel of hardnekkig eelt? Gebruik de grove kop! Doe dit niet te lang op één plek, beweeg het apparaat langzaam heen en weer over de plek. Het mag absoluut geen pijn doen. Als je over een zachte huid gaat voelt het al wat gevoeliger aan. Dit moet je dus voorkomen.

Stap 4. Na het gebruik van de grove kop is het lekker om er nog met een fijnere kop overheen te gaan. Voel af en toe of het eelt is verwijderd. Zo niet? Ga er nog een keer rustig over heen totdat de gewenste huid zachtheid is bereikt.

Stap 5. Knip indien nodig je teennagels. Ook dit is belangrijk voor vermoeide en pijnlijke voeten. Her voelt namelijk niet fijn als je een ingegroeide teennagel krijgt.

Stap 6. Als laatst smeer je je voeten in met een heerlijke voetencrème. De voeten worden vaak vergeten, dus verzorg ze lekker! Ik gebruik daarvoor de Organic Lavender Anti-Fatigue Iced Gel van Yves Rocher. Die is speciaal voor de vermoeide voeten. Deze créme kost € 3,-en is nu afgeprijsd op www.yves-rocher.nl.

2016-08-13_22.15.28

Waarschuwingen

  • Dit product is niet geschikt voor mensen met diabetici, een slechte bloedsomloop en kinderen onder de 6 jaar.
  • Ook is het niet verstandig om het apparaat te gebruiken op een gevoelige, geïrriteerde of beschadigde huid.
  • Gebruik het apparaat niet langer dan drie tot vier seconden op dezelfde plek.
  • Het apparaat niet onderdompelen in het water.
  • Pas op voor kleding en lange haren als je het gebruikt.

Verkooppunten

Kruidvat: Het apparaat €29.99. De opzetstukjes: €17.49 voor twee stuks.
http://bol.com: Het apparaat: €26.99. De opzetstukjes: €13.99 Afgeprijst nu! Normaal 16.99. Maar let op de verzendskosten!

Ook kan je op de markt kijken! Daar zijn ze vaak een stuk goedkoper.

Conclusie

Na de bovenstaande tips heb ik heerlijk verzorgde voeten die zacht aanvoelen. Ze zijn weer een soort van bevrijd. Ik beoordeel het product met een YAY! Ik had voor de Scholl al eens een elektrische voetenvijl gebruikt van een ander merk; de Pedispin. Deze werkte ook wel, maar niet zo grondig als bij de Scholl. Binnen vijf minuten heb je van ruwe voeten, zijde zachte voetjes. Ik raad dit daarom ten zeerste aan!

Heb jij ook last van je voeten? Gebruik je ook de Scholl? Wat vind je ervan?

Veel liefs, Gaby

Walk as if you are kissing the earth with your feet.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *