Sally Hansen Miracle Gel

Het hebben van verzorgde nagels vind ik als vrouw zijnde erg belangrijk. Dit komt mede door mijn beroep als Office Manager. In deze functie ben je het visitekaartje van het bedrijf, en daarom is het van belang er altijd verzorgd uit te zien. From head to toe. Maar het hebben van verzorgde nagels vergt ook de nodige aandacht en tijd. Acrylnagels waren voor mij dan ook heel lang de ideale oplossing. Nooit meer gescheurde nagels, afgebladerde nagellak en om de drie dagen bijwerken. Kortom: ideaal!

Maar elk voordeel heeft zijn nadeel, want dit chemische goedje is helaas niet al te best voor de conditie van de nagel. Met gevolg broze, dunne en droge nagels. In het welzijn van mijn nagels ging ik daarom opzoek naar een nieuwe oplossing. Al vrij snel kwam ik uit bij het fenomeen, gelnagellak. Dit wonder lakje zou volgens beautykenners veel beter zijn voor de verzorging van je nagel, in tegenstelling tot andere methodes. Dat moest ik uiteraard testen! Op advies van een vriendin kocht ik de Miracle Gellak en top coat van Sally Hansen. En in deze post vertel ik jullie maar al te graag over mijn eerste ervaring met (deze) gelnagellak. Enjoy!

De Miracle Gel collectie van Sally Hansen

In het jaar 2014 brengt het nagellakmerk Sally Hansen de gepatenteerde Miracle Gel collectie op de markt. Dit is speciale nagellak-lijn die bestaat uit één top coat en 47 gekleurde gelnagellakken. Daarbij is het de allereerste collectie van Sally Hansen waarbij het mogelijk is om een gelmanicure met slechts twee eenvoudige stappen te verwezenlijken. Het enige wat je hoeft te doen is twee laagjes Miracle Gel Color Coat op de nagel aan te brengen gevolgd door de Miracle Gel Top Coat, zonder behulp van een base coat of UV-lamp. Hoe handig is dat?

 

SallyHansen-MiracleGel

Dit is slechts een deel van de Sally Hansen Miracle Gel collectie

It’s a kind of magic!

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de zogenaamde ‘Tube Technology’, een ander woord voor het vrijkomen van meer actieve bestanddelen in de gellaag. Deze speciale technologie zorgt er voor dat je nagels continu verzorgd zijn en tegen een stootje kunnen. Bovendien claimt Sally Hansen dat de gelnagellak tot wel 14 dagen mooi blijft zitten op de nagel. Dit komt door de foto-initiator. De foto-initiator in de Top Coat gaat een verbinding aan met de Color Coat, waardoor de formule zonder UV-licht uithardt. Het is dus van belang om deze twee producten samen te gebruiken voor een optimaal resultaat. En ben je toe aan een ander kleurtje? Dan is het mogelijk om de Mircale Gel Color Coat gewoon te verwijderen met een nagellakremover.

Na al deze indrukwekkende beloftes van Sally Hansen werd het tijd om te testen! Zal het inderdaad beter voor je nagels zijn? Blijft het écht twee weken zitten? Hoe voelt het aan? Er is maar één manier om daar achter te komen. Let’s try!

Stap 1. Het aanbrengen van de Miracle Gel Color Coat

De Miracle Gel Color Coat die ik heb gekozen is de 160 – Miracle Gel Pinky Promise. Dit is een baby roze gelnagellak, welke perfect is voor elke gelegenheid. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, zit de gelnagellak in een glazenpotje met een zwarte dop met de tekst no lamp. Bij het openen van het potje word ik verrast door de mooie, romige en gelijkmatige substantie. Niet te waterig, niet stroperig. Gewoon precies zoals een nagellak moet zijn.

IMG-20160818-WA0000

De gelnagellak heeft een breed kwastje, dus je bent vrij snel klaar met het lakken van je nagels. Dit vind ik persoonlijk een voordeel, want zo heb je binnen een handomdraai super mooie nagels. Ook handig als je toch nog even last minute je nagels wilt laten shinen!

Bij het aanbrengen van de Miracle Gel Color Coat word ik wederom blij verrast. De gelnagellak is eenvoudig aan te brengen door het brede kwastje en smeert gelijkmatig uit. In de gebruiksaanwijzing van Sally’s gelnagellak staat trouwens vermeld dat je twee laagjes Color Coat moet aanbrengen. Wat naar mijn mening ook wel nodig is, want één laagje zou niet voldoende zijn. Dan ziet het er streperig uit. Ikzelf heb daarom drie lagen aangebracht, zodat je het mooiste resultaat krijgt.

Na het aanbrengen van de derde laag is het tijd om te drogen. Een karweitje waar ik vaak geen geduld voor heb. Met gevolgd: pitjes en krasjes in mijn net gelakte nagels. Grrr, verschrikkelijk! Maar dat is vanaf nu verleden tijd, want wauw deze gelnagellak is een ster in snel opdrogen. De droogtijd van de Color Coat is ongeveer 1 a 2 minuten. Sneller dan een normale nagellak.

IMG-20160818-WA0003

Stap 2. Het aanbrengen van de Miracle Gel Top Coat

Nadat de Miracle Gel Pinky Promise droog is, ga ik aan de slag met de 100 – Miracle Gel Top Coat. Deze blanke gelnagellak dient als beschermlaag, zorgt voor een langere levensduur en een mooie glans. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, zit deze gelnagellak in een ondoorzichtig zwart glazenpotje en heeft witte dop met de tekst no lamp. Het potje is bewust zwart gemaakt, zodat er geen licht inkomt en uitdroogt. Sally Hansen denkt ook overal aan!

IMG-20160818-WA0001

De Top Coat heeft net als de Color Coat een lekker breed kwastje. Oh, meiden. Wat is dat toch heerlijk werken! De doorzichtige substantie van de Top Coat is in tegenstelling tot de Color Coat iets aan de stroperige kant. Wat niet storend is, want de doorzichtige gelnagellak smeert verder goed en gelijkmatig uit. Alleen op het eerste gezicht is de structuur van de Top Coat duidelijk anders dan de Miracle Gel Color Coat.

Eén laagje van de Top Coat is trouwens genoeg om de gekleurde nagellak een extra mooie glans te geven. Daarbij maakt het eventuele oneffenheden op nagels een stuk egaler, en na 1 a 2 minuten zijn je nagels gereed om te schitteren. Oja! Het enige nadeel dat ik kan vinden is de kleur van de Color Coat na de vierde nagel op het kwastje van de Top Coat blijft zitten. Een verbeterpuntje.

image

Wat vind ik van het product?

Over deze vraag moest ik even nadenken, maar ik ben er over uit. Allereerst ben ik erg te spreken over no lamp techniek. Geen gehannes met een lamp en (misschien nog wel belangrijker) geen extra aanschafkosten. Het aanbrengen van de producten gaat super gemakkelijk en je hoeft niet lang te wachten totdat je nagels droog zijn. Bovendien voelt de gelnagellak fijn aan op de nagel en geeft absoluut het gevoel dat ik echte gelnagels heb. Tot slot word ik blij van het idee dat jezelf de gelnagellak kan verwijderen met normale nagellakremover. Hierdoor hoef je niet naar de nagelstylist. Dat scheelt weer tijd en kosten.

14102547_852954431506002_3077958203567473141_n

Het eindresultaat, Ik vind het prachtig!

Alleen over de beloofde langdurige werking ben ik niet helemaal tevreden. De 14 dagen claim van Sally Hansen kunnen zij helaas niet waarmaken, want na vijf a zes dagen beginnen er kleine mankementen op te treden, zoals scheurtjes in de lak en andere lichte beschadigingen. Vergelijkend met een normale nagellak wijkt de levensduur niet veel van elkaar af. Al met al ben ik best tevreden met het eindresultaat!

De kosten en verkooppunten

Wil je zelf ervaren of deze producten iets voor jou zijn? Dat kan! Het merk Sally Hansen is onder andere te koop bij de Etos, ICI Paris en Douglas. Voor de Sally Hansen Miracle Gel Color Coat betaal je €11,99 per flesje, en de Miracle Gel Top Coat kost ook €11,99. Het is absoluut een prijzige aankoop, maar in verhouding met een bezoekje aan de nagelstudio zeker voordeliger.

Wat vind jij van de Miracle Gel van Sally Hansen?

Veel liefs, Kelly

A woman is only helpless when her nail polish is drying.

You may also like

1 reactie

  1. Mooi kleurtje! 5/6 dagen zou voor mij al een verbetering zijn ten opzichte van gewone nagellak en ook het snelle drogen lijkt me fijn, maar ik vind het wel nog wat aan de prijzige kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *