Review: Therme Zen White Lotus verzorgingslijn

Een tijdje geleden had Etos weer zo’n leuke 1+1 gratis actie op alle Therme Skincare producten. En ja, wanneer ik 1 + 1 gratis hoor, valt alleen het woordje ‘gratis’ me op. Ik haalde daarom mijn grootste shopper uit de kast en ben de stad ingegaan. Eenmaal in de winkel wist ik niet waar te beginnen, zoveel keus. Uiteindelijk heb ik me nog redelijk ingehouden en toch goed geslaagd. Zo deed ik mezelf een scrub, douchegel, body serum en body mist van de Therme Zen White Lotus verzorgingslijn cadeau. Inmiddels heb ik de vier producten uitgebreid getest en vandaag deel ik mijn mening met jullie.

Therme Zen White Lotus verzorgingslijn

Therme Skincare staat al jaren bekend om haar goddelijke verzorgingslijnen. Eén van de meest geliefde serie onder de Nederlandse vrouwen blijft toch wel de Zen White Lotus. Deze prachtige verzorgingslijn staat geheel in het teken van het woord “Zen”, wat een boeddhistische term is voor het creëren van innerlijke rust. Iets wat wij – als moderne vrouwen – soms heel goed kunnen gebruiken.

Daarnaast speelt de witte lotus, het symbool voor geestelijke zuiverheid, puurheid en zachtheid, ook een grote rol in deze verfijnde verzorgingslijn. Alle Therme Zen White Lotus producten bevatten namelijk naast de zijde en soja-extracten ook de exotische geur van de witte lotus. Deze twee aspecten voegde Therme Skincare samen en zo ontstond de ideale formule om het lichaam te verzorgen, verzachten en te verwennen: de Therme Zen White Lotus lijn.

Therme Zen White Lotus Rice Shower Scrub 

Het eerste product dat in mijn mandje belandde, was de Rice Shower Scrub. Deze fijne lichaamsscrub is verpakt in een witte tube met handige klikdop. De scrub is ondanks de rijke rijstextract erg fijn van structuur. Daarnaast is de substantie van de scrub doorzichtig waardoor ik precies de scrubdeeltjes zie zitten.

Wanneer ik tijdens het douchen de scrub over mijn lichaam masseer, voelt het prettig aan. De rijstkorrels zijn namelijk niet heel erg grof, maar ook niet te fijn, waardoor ik het gevoel heb dat het niks voor mijn huid doet. Na het douchen voelt mijn huid zijdezacht aan en ruik ik naar de van de witte lotus. Precies zoals Therme Skincare belooft! Top scrubbetje, niet waar?

De Therme Zen White Lotus Rice Shower Scrub bevat 200 ml en kost €8,95.

Therme Zen White Lotus Shower Satin

Door naar het tweede product, de Shower Satin. Qua verpakking is deze verfijnde douchegel identiek aan de Rice Shower Scrub. Het enige verschil wat ik snel met het blote oog kan vinden, is de naam van het product. Persoonlijk had ik net een andere draai gegeven aan de verpakking, zodat je niet per ongelijk twee dezelfde producten past. Maar misschien ben ik nu té kritisch.

De substantie van de Shower Satin is doorzichtig en een stuk dunner in tegenstelling tot de scrub. Wanneer ik de douchecrème geleidelijk over mijn lichaam uitsmeer, begint hij direct hevig te schuimen. Bovendien maakt de crème mijn huid nog zachter door de macadamia-olie. Daar word ik heel vrolijk van! Net als de bloemige geur van witte lotus, die na het douchen nog enkele uren aanhoud. Parfum is daarom eigenlijk niet nodig.

 De Therme Zen White Lotus Shower Satin bevat 200 ml en kost €4,95.

Therme Zen White Lotus Body Serum

Door naar het derde product, de Body Serum. Dit product is verpakt in een klein doorzichtig flesje met handige draaidop, en is daarmee veilig voor kinderen. Wanneer ik op de dop druk komt de geconcentreerde Body Serum met kleine hoeveelheden vrij. De substantie is wit gekleurd en zacht van structuur. Dit komt door vochtregulerende formule met Perfection Peptide Complex, zeewierextract, zijde en jojoba-olie.

Therme Zen White Lotus Body Serum is makkelijk uit te smeren en trekt snel in. Erg fijn, want zo plakt het niet aan mijn kleding. Bovendien ruikt ook dit product weer heerlijk naar de witte en zorgt deze intensieve bodyverzorging voor een indrukwekkende voelbare verbetering van mijn huid.

De Therme Zen White Lotus Body Serum bevat 125 ml en kost €9,35.

Therme Zen White Lotus Energizing Body Mist

Last but not least, stel ik je graag nog even voor aan de Body Mist. Deze Body Mist is verpakt als spray in een heel klein, doorzichtig flesje. Wanneer ik op de zilveren knop druk, komt de frisse Body Mist vrij. Ik gebruik de spray na het douchen voor mijn lichaam en haar. Maar ook als opfrisser gedurende dag over mijn kleding en linnengoed. Zo kan ik overal genieten van de rustgevende witte lotus geur.

De geur van de Body Mist blijft ongeveer een halve dag zitten. Wat best lang is voor een Body Mist. Voorheen gebruikte ik altijd de Strawberries & Champagne Nourishing Body Spray van Victoria Secret, maar deze verloop al snel de geur. Dat is bij dit product gelukkig niet het geval en dus kan ik ten alle tijden optimaal genieten van de witte lotus geur. Heerlijk!

De Therme Zen White Lotus Energizing Body Mist bevat 60 ml en kost €7,25.

Eindoordeel: yay or nay?

Zonder twijfel beoordeel ik alle vier de producten met een absolute yay! De producten verzorgen mijn huid intens, ruiken ook nog eens lekker en werken heel erg rustgevend. Ideaal om je dag mee te beginnen of af te sluiten. Als ik toch een favoriet moet aanwijzen, kies ik voor Therme Zen White Lotus Body Serum. Puur, omdat hij het meeste resultaat laat zien op korte termijn. Ik heb namelijk geen last meer van een droge huid tijdens deze koude winterdagen.

Verkooppunten

De verzorgingsproducten van de Therme Skincare Zen White Lotus lijn zijn verkrijgbaar bij Etos,

Wat is jouw favoriete Therme Skincare product?

You create your own calm.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *