Review: MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighters

Goed nieuws voor de make-up liefhebbers onder ons! Het bekende make-up merk MUA breidt deze zomer haar populaire Undress Your Skin Shimmer Highlighter collectie uit, met maar liefst zes nieuwe kleurtjes. Whoohoo! De lijn telt hiermee nu negen kleuren, en dat is voor de beautyqueens onder ons een geschenk uit de hemel. Ik daarentegen heb niet zoveel met highlighters. Sterker nog, ik weet niet eens hoe ik het moet aanbrengen. Fail! Toch kreeg ik van MUA drie van de zes nieuwe highlighters cadeau om te testen, en mijn ”geweldige” make-up skills verder te ontwikkelen. Ben je benieuwd wat ik van de producten vind, en of het me überhaupt gelukt is om aan te brengen? Je leest het in deze review!

De collectie

Hoewel ik geen make-up expert ben, vind ik het wel onwijs leuk om de nieuwste trends te volgen, en daarmee te experimenteren. Toen ik de nieuwe highlighters van de MUA voorbij zag komen in een nieuwsbrief, werd ik gelijk erg nieuwsgierig. Met name omdat ik nog nooit met het product had verwerkt, maar ook omdat er een opvallend kleurtje in zat, namelijk blauw! In de nieuwsbrief stond dat de collectie al een paar jaar in de collectie ligt, maar nu is aangevuld met zes nieuwe kleuren, namelijk: Pearlescent Sheen, Peach Diamond, Golden Scintillation, Golden Afterglow, Rosewood Glimmer en Ice Sparkle. Ik test vandaag de laatste drie highlighters.

Maar voor ik begin met testen, wil ik eerst met jullie kijken naar de verpakking. Op het eerste gezicht is de verpakking een beetje gewoontjes. De highlighters zitten verpakt in plastic doosjes met witte details en een doorzichtig dekseltje. Door de deksel kun je direct het product ziet. Dat is wat mij betreft een voordeel in tegenstelling met dichte verpakking die een kleurcode hebben. Verder staat er op  de voorzijde de naam van het merk, en uiteraard de naam van het product. Maar wat de verpakking dan toch wel speciaal maakt, is dat de highlighter in een golvende vorm is geperst, zoals je kunt zien op de afbeelding. Dat komt de verpakking dan wel ten goede, leuk!

Golden Afterglow

Als eerst dipte ik met mijn nieuwe contourkwast in de Golden Afterglow. Deze highlighter is goud-bronze kleur, en geeft daarmee een warme ondertoon aan je gezicht. Ik bracht hem aan op mijn jukbeenderen en wowwww! Deze highlighter is intens! Héél heftig! Vooral als je nooit een highlighter gebruikt, maar toch was ik opslag verliefd op het product. My gosh, het laat mijn gezicht plots zoveel meer spreken. Aan de gouden kleur moest ik trouwens ook even wennen, maar wanneer het in mijn huid versmelt toont hij het mooist. Het geeft in combinatie met mijn foundation en blush de perfecte look voor een avondje uit.

Rosewood Glimmer

Daarna ging ik aan de haal met de donkere Rosewood Glimmer. Dit is een koperen-roségouden kleur met een goud glittertje. Op het eerste gezicht leek deze kleur veel te donker voor mijn huidskleur. Maar toen ik hem voorzichtig aanbracht, vond ik hem eigenlijk gelijk heel mooi tonen. Wel heftig en aanwezig, maar toch heel classy en toonbaar. Het geeft mijn look een warme uitstraling, en dat is vooral tijdens de zomerdagen (wanneer je poepiebruin bent) erg mooi. Toch zou ik hem niet overdag dragen tijdens werk. Daarvoor vind ik de glans van de highlighter way too much. Maar voor een zwoele zomeravond, zeg ik; yes, baby!

Ice Sparkle

Tot slot testte ik deze zilverblauwe highlighter, oftewel Ice Sparkle. Dit is misschien wel het meest opvallende highlighter uit de collectie, en bovendien niet de meest bruikbare. Althans, dat lijkt mij. Toen ik hem voor het eerst zag, leek het mij onmogelijk om het product hem aan te brengen, zonder een smurf look te creëren. Maar tijdens het aanbrengen, toonde hij direct toch heel subtiel over mijn blush (ja, dat gebruik ik dan weer wel). De metallic poeder geeft een bepaalde glans, die mijn look erg koel maakt. Ik vind hem daarom niet geschikt voor mijn huid. Je moet denk ik een hele lichte huid hebben, om deze highlighter goed te kunnen dragen. Toch valt hij mij niet tegen, maar ik ga hem niet dragen.

Yay or nay?

Alhoewel ik geen vergelijkingsmateriaal heb, vond ik het hele fijne producten om mee te oefenen. Ze zijn makkelijk aan te brengen, blijven lang mooi zitten. Het verwijderen was de highlight deed ik met een reinigingslotion, en het was er gemakkelijk af te halen. Het enige minpunt aan dit product vind ik de verpakking. Erg jammer dat het klepje van het doosje heel moeilijk open gaat. Dat is wat mij betreft een verbeterpuntje. Maar desalniettemin ben ik erg te spreken over de MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighters. Vooral Golden Afterglow is mijn favoriet, en ga ik zeker dragen tijdens een avondje stappen. Het maakt mijn look af, en geven mijn wangen meer kleur. Erg mooi!

Prijzen en verkooppunten

De nieuwe MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighters zijn verkrijgbaar bij Kruidvat voor slechts €5,99 per stuk (met een inhoud van 8,5 gram).

Let’s talk! Welke kleur vind jij het mooist? 

If you can’t see my highlighter from space, I’m not wearing enough.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *