Review: een ansichtkaartje van Funny Side Up

Op zondag 5 februari bezocht ik samen met mijn moeder showUP, de vakbeurs voor home and gift. Dit evenement wordt twee keer per jaar gehouden in EXPO Haarlemmermeer. De hal wordt speciaal voor showUP omgetoverd tot de walhalla voor retailers van woon- en kadowinkels. Zij kunnen hier nieuwe woonaccessoires en kado-artikelen scoren voor hun shop. Daarnaast is het the place to be voor bloggers om nieuwe merken te ontdekken. Zo maakte ik kennis met Funny Side Up, een Nederlands merk met hand­getekende ont­werpen van illus­tratrice Sandra Bruin.

Leef elke dag met de Funny Side Up!

Deze editie stonden er bijna 300 deelnemers op het deelnemersveld. De standhouders kwamen zowel uit binnen- en buitenland. Vanaf de entree was het al één groot feest. Overal waar ik keek, zag ik super gave merken. Van kleine startende labels tot grote bekende merken. Ieder met zijn/haar eigentijdse product(en). Op elke vierkante meter stond wel een super vette stand, waardoor ik soms bijna niet wist waar te kijken. Maar één van de stands die direct mijn aandacht trok, was die van Funny Side Up.

Dit kwam met name door de frisse uitstaling van het veelzijdige assortiment. De vrolijke (ansicht)kaartjes, kalenders, posters, slingers, tassen en hippe pins; het zijn stuk voor stuk items waardoor je spontaan een glimlach op je gezicht krijgt. Naast het schattige assortiment maakte ik ook kennis met Sandra Bruin, de illustratrice van Funny Side Up. Die ik heel graag aan jullie wil voorstellen!

”Hi, nice to meet you”- Sandra Bruin

Sandra is naast een onwijs lieve vrouw met een passie voor tekenen, tevens het levende bewijs van iemand die haar droom heeft nagejaagd. Ze wilde graag illustratrice worden en volgde daarom een opleiding Grafisch Ontwerp en Illustratie aan the George Street School of Art in Dumfries. Met haar diploma op zak, ging ze daarna een aantal jaar te werk als freelance designer. Maar Sandra had nog zoveel ideeën liggen en dat was het begin van Funny Side Up.

Mijn favoriete ansichtkaartje

Hetgeen wat Funny Side Up zo’n tof merk maakt, is dat Sandra haar levensmotto in de producten verwerkt: ‘leef elke dag met de Funny Side Up’. Oftewel zie het mooie in het dagelijkse en be postive! Daar word je toch spontaan happy van? Ik in ieder geval wel en dat was te merken, want ik kreeg tijdens het neuzen in haar assortiment die glimlach niet meer van mijn gezicht. En dat bleef niet onopgemerkt. Doordat ik zo enthousiast werd door de collectie, mocht ik van Sandra een kaartje uitkiezen. Zó lief! De keuze was reuze, maar uiteindelijk koos ik voor het kaartje met de tekst: ‘take time to do what makes your soul happy’. Een pakkende tekst, die momenteel veel voor mij betekent.

De ansichtkaart met de handgeschreven quote heeft een zwart/wit/roze stippen patroon. Verder is de kaart gemaakt van stevig papier en heeft de standaard afmetingen van 10,5 x 14,8 cm. Op de achterzijde van de kaart staan een aantal adresregels, een postzegelrandje en het logo van Funny Side Up. Ik vind het kaartje echt veeeeel te leuk om te versturen, dus ik ga hem binnenkort inlijsten. Het design is overigens ook verkrijgbaar als wenskaart en poster.

Eindoordeel: yay or nay?

Daar hoef ik natuurlijk niet lang over na te denken. Zonder twijfel een absolute yay! Zowel de producten als Sandra hebben mijn hartje gestolen. Ik word gewoon spontaan vrolijk als ik naar de producten kijk. De teksten zijn zó inspirerend en pakkend. Echt heel tof! Word jij ook zo vrolijk van het assortiment? En wil je ook zo’n inspirerend kaartje aanschaffen? Dat kan! Neem eens een kijkje op de website van Funny Side Up en vind een verkooppunt bij jou in de buurt!

Now let’s talk! Wat vind jij van het merk Funny Side Up?

She believed, she could, so she did!

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *