Review: dekbedovertrek van Dekbed-Discounter

Yes! Na lang wachten, werd mijn verjaardagscadeau afgelopen vrijdag geleverd. Ik kreeg van mijn ouders een Swiss Sence boxspring! Na zo’n zes jaar slapen op een Ikea slaapbank, werd het namelijk wel tijd voor een ”echt bed”. En oh, hij slaapt zo lekker! Ter gelegenheid van mijn nieuwe bed kocht ik een paar kussens, hoeslakens en een dekbed. Lekker alles fris en nieuw! Maar wat ik nog niet had aangeschaft, was een dekbedovertrek. Bij toeval kreeg ik een berichtje van Dekbed-Discounter met de vraag of ik een dekbedovertrek wil testen. Mijn antwoord: ofcourse!

Dekbed-Discounter

Misschien ken je de grootste webwinkel in beddengoed wel. Ik heb het over “Dekbed-Discounter”. Dit is een webshop met een breed assortiment aan dekbedden, dekbedovertrekken, kussens, hoeslakens en nog veel meer. Ze hebben alles als het gaat om beddengoed! Ook delen ze handige tips op hun blog. Zo helpen ze je bijvoorbeeld bij het kiezen van de juiste maat van een dekbedovertrek. Kom je er alsnog niet uit? Dan helpen de medewerkers je graag verder per telefoon, e-mail of via de chat. De webshop is overzichtelijk ingedeeld waardoor je niet lang hoeft te zoeken naar een product. De artikelen worden in 1 a 2 dagen geleverd en kan je makkelijk op vele manieren betalen. Bovendien zijn de verzendkosten gratis bij bestellingen vanaf 75 euro, dus dat is mooi meegenomen.

Het selecteren van een dekbedovertrek

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat een dekbedovertrek goed past bij het interieur. Mijn slaapkamer heeft bijvoorbeeld witte en natuurlijk tinten, dus aan de hand daarvan ben ik een dekbedovertrek gaan uitzoeken. Met een zoekfunctie op de webshop selecteerde ik mijn wensenn, zoals materiaal en kleur. Hieruit kwam een selectie. Uiteindelijk viel mijn oog op het dekbedovertrek ‘Dorothy’ van het merk Hotel Home. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar na wat research heb ik ontdekt dat ze hele basic designs met brocante accenten ontwerpen. Precies waar ik van houd!

Het ‘Dorothy’ dekbedovertrek is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals: zand, groen, crème, grijs, roze en wit. Ik speelde op safe en koos voor de laatste optie. Daarna kon ik kiezen uit verschillende maten. Ik koos voor de afmetingen 240 x 200/220 met 2 bijpassende kussenslopen. De prijzen zijn afhankelijk van de maat. Zo kost het dekbedovertrek in de 1 persoosmaat  140 x 200/220 + 1 kussensloop  €24,95  en voor mijn dekbed (lits jumeaux) €39,95. Dat zijn best lage prijzen, als ik het vergelijk met andere bedtextielaanbieders.

Mijn nieuwe dekbedovertrek

Nadat ik mijn keuze had gemaakt, plaatste ik een bestelling. ’s Avonds had ik de overtrek besteld en the next morning had ik hem in huis. Dat is nog eens snelle service! In het pakket zat het dekbedovertrek en een pakbon, ter controle. Bij mij klopte het precies, dus ik ging snel over tot het uitpakken van het product. Het dekbedovertrek zelf zat in een plastic verpakking. Daarop staat het merk, een afbeelding en de afmetingen vermeld. Daarnaast is het materiaal en wasinstructies van het dekbedovertrek ook op de verpakking te vinden. Hartstikke handig!

Zoals je kunt zien op de bovenstaande afbeelding is dit dekbedovertrek gemaakt van micro satijn en geweven polyester. Persoonlijk zeggen die termen mij niet zoveel, maar ik heb me laten vertellen dat microsatijn veel zachter is dan katoen. Dat heb ik natuurlijk even getest, en het is echt zo! Het dekbedovertrek voelt super fijn aan. Dat vind ik écht een pluspunt, want ik krijg echt de rillingen als een dekbedovertrek stug en ruw aanvoelt. Maar daar hoef ik me bij dit dekbedovertrek dus geen zorgen over te maken.

Zijn die roesjes niet super cute?

Toen ik alles had uitgepakt, begon ik met de kussenslopen om mijn kussens te doen. Op het eerste oog leken de kussenslopen wat aan de ruime kant, maar eenmaal om de kussens passen ze precies! Aan de binnenkant van de slopen zit een instopstrook, zodat ze goed sluiten. Daarnaast viel het me op dat de stof toch wel erg dun is en daardoor een beetje doorschijnt. Persoonlijk stoort het mij niet, omdat ik witte kussens heb. Maar mocht je bijvoorbeeld kussens in een andere kleur hebben, dan zou het kunnen storen.

Na de kussenslopen was tijd voor het dekbedovertrek! Tijdens het opmaken draai ik de overtrek altijd binnenste buiten. Zo krijg ik hem gewoon makkelijker is zijn ”hoesje”. Dit gaf mij gelijk de gelegenheid om de afwerking van de binnenkant te bekijken. Maar daar heb ik niets aan op te merken. Het dekbedovertrek is prima afgestikt, er waren geen losse draden aanwezig en heeft net als de kussens een handige instop strook. Al met al ben ik erg te spreken over de kwaliteit van het dekbedovertrek set.

Eindoordeel: yay or nay?

Een overzichtelijke webshop scoort bij mij al flinke pluspunten. Tel daar de snelle levering en kwalitatieve producten bij op en je maakt mij een heel gelukkig mens. Ik beoordeel zowel de overtrek als de service dan ook met een yay! Toen ik eenmaal de kussenslopen en het overtrek over mijn dekbed had getrokken, werd ik zo blij! Het overtrek staat beeldig en geeft mijn slaapkamer een brocante look. Bovendien heb ik de afgelopen nachten heerlijk geslapen onder mijn nieuwe dekbedovertrek, dus het is zeker een aanrader! Dus ben je nog op zoek naar een nieuw dekbed of ander beddengoed? Neem dan zeker een kijkje op Dekbed-Discounter.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe dekbedovertrek set?

Let’s stay in bed.

You may also like

4 reacties

  1. Hallo |Kelly, is polyester niet ontzettend warm ??
    Ik geef de voorkeur aan katoen, dat vocht opneemt polyester doet dat niet . (En iedere stof is geweven, niet alleen polyester..) Maar de ruzewls vind ik wel erg romantisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *