Regenboog kwarktaart met een Oreo bodem

Ga vrolijk en gekleurd de winter door! Het is al snel donker buiten, het is kouder en iedereen zit weer knus binnen. Krijg je visite of heb je zelf zin om iets te maken? Maar je wilt toch iets kleurrijks maken, of in ieder geval iets anders dan normaal. Dan is dit taartje precies iets voor jou.

Het recept; Gekleurde kwarktaart met een Oreo bodem

Dit heerlijke taartje bestaat uit het volgende; een heerlijke krokante Oreo bodem want, ik ben gek op Oreo! Met daarop een heerlijke luchtige kwark laag met vrolijke kleurtjes. Versier je taart naar wens, denk aan glitter suiker, chocolaatjes of andere versiersels.

De benodigdheden voor de regenboog kwarktaart

De taart is voldoende voor zes personen.
Voorbereidingstijd bodem: 10 min. Kwarktaart maken: 10 tot 15 min. Wachttijd: 2,5 tot 3 uur.

-1 pak Dr. Oetker Pakket voor een naturel kwarktaart.
-500 gram magere kwark.
-250 ml. slagroom.
-2x 60 gram margarine of roomboter.
-400 ml. water.
-Kleur stof, de kleuren roze, rood en blauw. Deze flesjes zijn te koop bij Xenos voor ongeveer twee euro per stuk.
-Glitter suiker.
-2 rollen Oreo koekjes de Original.

1477768650259

Keukengerei

-Een mixer of garde.
-Een blender of keukenmachine.
-Een springvorm met een doorsnede van 24 of 26.

De bereidingswijze

De bodem

Stap 1. Breek de twee rollen Oreo in stukjes en doe ze in de blender. Smelt de 120 gram boter in een pan op laag vuur, of doe de boter in de magnetron voor een minuutje totdat het goed gesmolten is. Giet het boter bij de Oreo koekjes in de blender. Doe de blender aan en laat de koekjes helemaal verkruimelen. Dit gaat een beetje moeizaam, het gaat het makkelijkste als je af en toe de blender een beetje schud terwijl die aan staat.

Stap 2. Doe de koek kruimels in de springvorm, verspreid de bodem en druk deze goed aan met een lepel of je handen. De bodem moet nu een kwartiertje in de koeling staan om weer hard te worden. De bodem is dan zo goed als klaar.

1477768395391

De kwarktaart

Stap 3. Neem een beslagkom en doe daarin het zakje van Dr. Oetker. Voeg daarbij de kwark en de slagroom. Mix dit door elkaar. Ik heb hiervoor een garde gebruikt, dat werkt net zo goed. Meng dit tot een glad mengsel. Voeg daarna het water toe. Ook dit roer je goed door.

Stap 4. Verdeel het kwark mengel in drie bakjes. Laat ook één vierde in de beslagkom zitten. Dit is voor de laatste laag. Doe in het eerste bakje wat roze kleurstof. Een paar druppels is al voldoende voor een mooi licht roze kleurtje. Wil je de kleur wat donkerder? Doe er dan wat extra bij! In het tweede bakje doe je hetzelfde alleen dan met de blauwe kleur, en in het laatste bakje doe je de rode kleur. Kijk uit voor je kleding. Het kan nogal spetteren.

Stap 5. De bakjes moeten nu om de beurt voorzichtig verspreid worden over de taartbodem. Ik begon met de rode kleur en verdeelde deze nauwkeurig met een likker. Of een lepel. Dit doe je ook met de blauwe en roze kleur. Het is belangrijk dat dit voorzichtig gedaan wordt anders lopen de kleuren door elkaar heen en dan heb je het regenboog effect niet. Als laatste giet je het witte mengsel erover heen zodat het een verrassing is als je de taart aansnijd.

1477768494836

De taart is bijna klaar. Zet hem voor ongeveer drie uur in de koelkast, doe er wat glitters op, en klaar is Kees! Een heerlijke kleurrijke vanille kwartaart. De taart kan je af gedekt ongeveer drie dagen bewaren.

Ook een eigen kwarktaart gemaakt met een beetje van jezelf? Deel het met ons!

Veel liefs, Gaby

Oh… Pilates?! I thought you said pie and lattes.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *