Quiche a la Quincy

Mijn zusje is dol op koken. Je vindt haar dan ook regelmatig in de keuken. De ene keer maakt ze taart en de andere keer een culinair soepje. Telkens iets anders, maar nooit hetzelfde. Onlangs bereidde ze een quiche met kip en groente. Ons gezin was het testpanel en ik kan je alvast verklappen dat we er allemaal weg van waren. In dit artikel laat ik samen met mijn zusje zien hoe ook jij deze overheerlijke Quiche a la Quincy kan maken. Lees je mee?

De ingrediënten

Het recept is voldoende voor 4 personen.

Bereidingstijd 30 – 45 minuten.

  • 1 pakje Koopmans Hartige taart
  • 75 gram zachte boter
  • 50 ml water
  • 400 gram kipfilet
  • 2 grote penen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • zout en peper
  • 150 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 150 ml melk

Keukengerei

  • een springvorm
  • een mixer met deeghaken en garden
  • een beslagkom

Bereidingswijze

Stap 1. Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.

Stap 2. Vet de springvorm in. Doe daarna de mix voor de bodem, 50 gram boter en het water in een beslagkom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur

Stap 3. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg. Smelt daarna de rest van de boter in een pan en bak de blokjes kip mooi bruin, breng op smaak met peper en zout.

Stap 4. Roer de groenten erdoor en bak deze nog even mee. Laat daarna het mengsel een beetje afkoelen en verdeel het over de deegbodem. Strooi de helft van de kaas erover.

Stap 5. Doe de melk, eieren in de beslagkom. Klop het geheel 1 minuut met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de taartvulling. Strooi de rest van de kaas over de hartige taart. Druk met de vingertoppen het deeg tot aan de vulling.

Stap 6. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 40 a 45 minuten gaar en goudbruin. Check even met een vork of de quiche gaar is door er met een vork in te prikken. Als er nog vocht uitkomt, moet hij nog even in de oven.

Conclusie

Ik heb het al stiekem verklapt, maar ons gezin was erg te spreken over dit recept. Het is nog nooit zo stil aan tafel geweest! Iedereen was heerlijk aan het smikkelen. Wat ook niet anders kan, want de quiche was perfect op smaak. Bovendien proefde we alle ingrediënten terug in de quiche. De wortel, paprika, ui en kip. Echt alles! De vulling is dus goed gevuld en daarmee erg machtig. Aan één stuk heb je dan ook meer als voldoende. Wij aten de hartige taart als avondmaal en geloof me de rest van de avond heb je echt geen trek meer. Je zit namelijk hartstikke vol van deze heerlijke Quiche a la Quincy!

Wat is jouw favoriete quiche? Laat je reactie achter in de comments!

Eating is a necessity, but cooking is an art.

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.