Powerfood van Rens Kroes

Op Social Media word je de laatste tijd doodgegooid met kiekjes van de meest healthy gerechten. Van een kommetje Açaí Bowl tot glutenvrije pancakes met biologische cranberries. Je hoort er niet eens meer bij als je geen foto van je healthy breakfast post. Maar om heel eerlijk te zijn, is dat niet aan mij besteed. Ik val onder de categorie ‘liever te dik in de kist, dan iets lekkers gemist’. Ik eet gewoon wat ik lekker vind en heb daarbij de mazzel dat ik niet snel aankom. Blessed by God, zullen we maar zeggen. Toch werd ik wel nieuwsgierig of je nou echt beter in je vel zit als je leeft op groentesmoothies. Ik dook daarom in de wereld van de quoinia en kocht het kookboek Powerfood van Rens Kroes. Vele bloggers zweren bij haar gerechten, dus waagde ik het erop. Het boek heb ik aandachtig gelezen en in dit artikel vertel ik jullie in geuren en kleuren wat ik van dit boek vind. So are you ready for action? Let’s go!

Maak kennis met de schrijfster, Rens Kroes

De Friese schone groeide op in dé biologische familie uit Eastermar, een klein dorpje in het noorden van Nederland. Haar pake was de eerste biologische boer, haar beppe was kruidenvrouw en haar moeke is voedingsdeskundige. Je kunt dus wel begrijpen dat het cranberrysap al vroeg door haar aderen stroomde. Door de jaren heen groeide haar interesse voor voeding en mede door haar avontuur in New York heeft Rens zich ontwikkelt tot een healthy goroe. Ze bundelde al haar zelfverzonnen recepten samen en hieruit ontstond haar eerste boek Powerfood, welke in 2014 haar debuut maakte. Dit boek stond een jaar lang onafgebroken in de Bestseller top 60 en behaalde zelfs nummer-1-positie. Daarnaast is zij de vaste columnist voor Glamour Magazine, maakt kookvideo’s, blogt op haar website en heeft ze nog een aantal boeken op de markt gebracht. Bezig bijtje, niet waar?

image

Het boek Powerfood van Rens Kroes

De vormgeving en inhoud

Let’s talk about the book! Allereerst is de vormgeving van het kookboek écht om door een ringetje te halen. Het is vrolijk, kleurrijk, vernieuwend en vooral heel erg mooi! Naast diverse pics van Rens herself, staat het boek ook vol met de meest creatieve foto’s van healthy gerechten. Oh my… Oh! Er ging echt een hele nieuwe wereld voor mij open! Hadden jullie bijvoorbeeld ooit gehoord van een Popeye spinaziesmoothie? Ik niet!

Het kookboek bestaat uit zeven hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Kortom: Rens pakt elke categorie aan. Awesome! Persoonlijk vind ik het met name erg leuk dat je ook gerechten kan combineren. Zo kan je een crunchy cracker prima beleggen met een heerlijke spread. Yummy! Alle ingrediënten die Rens gebruikt zijn overigens 100% puur. Dus zeg maar bye, bye tegen toevoegde suikers en hello tegen je nieuwe gezonde levensstijl!

Uiteraard zijn jullie nu hartstikke nieuwsgierig naar de gezonde recepten. Logisch! Daarom laat ik jullie graag een kleine sfeerimpressie zien uit Rens’s kookboek:

image

Start je ontbijt met de crunchy crackers ??

image

Maak kennis met de gevulde Portobello’s, yummy!

image

Deze ijslolly’s zijn écht een aanrader!

image

Ook deze feelgood drink is een topper ?

Loopt het water je al in de mond? Dit is nog maar een kleine greep uit het kookboek. Er staan namelijk nog veel meer recepten in het boek. Hooray! Ik kan voorlopig dus lekker gezond kokkerellen!

Nog een heel tof deel van dit boek is het item over eten als medicijn. Rens staat stil bij een aantal lichamelijke klachten en geeft advies over welke voeding je hierbij kan helpen. Ook vind je een weekschema met gerechten én beweging. Ideaal voor als je het roer om wilt gooien! And last but not least is er een uitgebreide index met informatie over de ingredienten. Nice!

Overige boekinformatie

Taal: Nederlands – Doelgroep: jongvolwassenen – Afmetingen: 256 x 195 x 25 mm – Gewicht: 845 gram – Verschijndatum: juni 2014 – Druk: elfde druk uit het jaar 2015 – Aantal pagina’s: 176 pagina’s – ISBN: 9789000341016 – Uitgever: Uitgeverij Uniek / Het Spectrum

YAY or NAY?

And guess what? Ik ben om! Vanaf nu is het all about health! Oké, dat is misschien wat overdreven, maar Rens heeft me absoluut overtuigd dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging én ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven. En ja, het is zelfs zo erg met me gesteld dat ik ook het tweede boek Powerfood – van Friesland naar New York van Rens Kroes al in huis heb. Ik had nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden om me te verdiepen in voeding. Het bereiden van sommige recepten is soms nog een uitdaging, maar al doende leert men. Ik beoordeel dit boek met, hoe kan het ook anders, een YAY!

En deze beoordeling krijgt nog een staartje, ja-ha! Want naar aanleiding van dit boek, heb ik me ook voorgenomen om beter op mijn voeding te letten. Maar ook meer sporten en relaxen. Dit betekent geen suikers, een uurtje sporten per dag en goed uitrusten door voldoende nachtrust. Wellicht voel ik me na een tijdje met deze levensstijl een beter mens. Ik ben reuze benieuwd. Dit wordt vervolgd!

Verkooppunten

Het boek Powerfood van Rens Kroes is verkrijgbaar in iedere boekhandel of online bij bol.com voor de adviesprijs van €19,99.

image

Heb jij dit kookboek al gelezen? Zo ja, welk recept is jouw favoriet?

Veel liefs, Kelly

Food lovers are life lovers.

You may also like

2 reacties

  1. Ik was bang dat er alleen maar van die té gezonde recepten in zouden staan (die dus echt niet te eten zijn haha), maar het ziet er goed uit! Ben ook benieuwd hoe het je gaat bevallen!

    1. Hi Joanne, ik snap precies wat je bedoeld! Ik was daar namelijk ook bang voor. Maar het tegendeel heeft zich bewezen. Er staan namelijk genoeg gezonde doch lekkere recepten in, zoals een chocoladetaart. Yummy! Binnenkort laat ik weten hoe het gezonde leven mij bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *