Het is vandaag woensdag 8 juni en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe vakantie-plog! Wiehoeee! Afgelopen maandag kon je al lezen over de eerste vier dagen van onze reis naar Torrevieja. Niet gelezen? Shame on you! Check ‘m dan snel hier. Inmiddels is er flink door getypt en presenteren we in dit artikel de volgende drie dagen van de trip. Word je nu nieuwsgierig? Heel mooi! Zak lekker onderuit en geniet van deze zonnige plog. Enjoy!

Maandag 30 mei
We begonnen de dag met een heerlijk ontbijtje bij de Deutsche Bäckerei. Daarna trokken we onze bikini aan om de stranden van Torrevieja te verkennen. Vamos a la playa, ohhh! Eenmaal in de cabrio reden we richting de kust. Heerlijk touren op de Spaanse wegen met los wapperende haren, living young, wild and free! We startte onze tour bij Playa de los Náufragos, gevolgd door Playa del acequión, Paseo Maritimo Juan Aparicio, Playa del Cura, Playa de Los Locos en Calas. We eindigde bij Playa La Mata. Dit is het langste strand van Torrevieja, welke veel wordt bezocht door jongeren. Daarna zochten we een plekje om de rest van de middag door te brengen en genoten van de warme zonnestralen. Puur genieten! Wat ons opviel was dat het strand van hoge kwaliteit is. Dit komt door het fijne zand en aangename ligging (dat zich omringd door het natuurpark van La Mata). Daarbij is het strand gelegen aan Cabo Cervera tot het einde van La Mata. Kortom: the place to be!

image

Poeh! En ja, na een aantal uurtjes bakken in de zon, hadden we vocht nodig. Time for sangria! We namen een drankje bij Pura Vida. Een hip strandtentje gelegen aan het strand van La Mata. Ze draaien muziek a la Ibiza style en serveren de meest heerlijke gerechten. Zeker een aanradertje!

image

Pura Vida

Rond 16.30 uur pakte we de boel in om boodschappen te gaan doen voor het avondmaal.  Daarna tufte we door naar het huisje, dropte de boodschappen en gingen nog even bijbruinen aan het zwembad. na de zonsondergang, liepen we terug naar het huisje om te koken. Althans koken, het werd patat met kipnuggets. Lekkerrr én makkelijk! Na het eten hebben we een ouderwets potje Rummikub gespeeld. Het was een leuke, maar vooral zonnige dag!

Dinsdag 31 mei
Vandaag werden we om 10.30 uur wakker. Wat is het toch heerlijk om geen flauw benul van de tijd te hebben. Hier zouden wij wel aan kunnen wennen 🙂 Even opfrissen en dan lopen we richting het bakkertje om een ontbijtje te halen. Vandaag kozen we voor kaiserbroodjes. Jum! Na het eten, stapte we in onze ride om even te shoppen bij China Town. Dit is een gigantische winkel waar ze vergelijkbare spullen verkopen als bij de Action. Van Spaanse jurkjes tot opscheplepels. Ze hebben het allemaal! Hier hebben we dan ook zeker een uur gelopen.

Eenmaal klaar met het rondstruinen door de lange winkelpaden, tourde we verder naar de roze zoutmeren in Torrevieja. Deze bezochten we al eerder, zie de voorgaande plog. Alleen dit keer niet om foto’s te maken, maar om in te baden. Het zout schijnt een goede werking te hebben op de huid en voor de gezondheid. Altijd fijn! We dompelde ons in het roze zoutmeer. Het was erg ondiep, waardoor je er niet kon zwemmen. Ook is het wel aan te raden om slippers te dragen zodra je het meer ingaat. De bodem is namelijk best scherp en hard voor de blote voet, waardoor je eventuele verwondingen zou kunnen oplopen. Na het baden droogde we ons af en keerde terug naar het huisje.

Good too know: de zoutmeren zijn overigens gratis te bezoeken en is voor iedereen toegankelijk.

image

Zoutmeer in Torrevieja

Toen we klaar waren met zwemmen, zijn we snel naar het huisje gegaan om ons lichaam te spoelen. Als je het zout namelijk te lang op je huid laat zitten, kan dit nadelige gevolgen voor je huid hebben. Dus mocht je naar het zoutmeer willen gaan, dan is het zeker aan te raden om enkele flessen water mee te nemen om jezelf na het zoutbad af te spoelen. Daarbij is het verstandig om na het baden een hydraterende crème te gebruiken. Het zout droogt namelijk je huid uit en dit kan trekkerig aanvoelen. Door een koele crème voorkom je dat de huid uitdroogt en behoud je een zijde zacht huidje.

Fris en fruitig maakte we ons gereed voor een fotosessie. Shooten in Spanje. Even serieus, hoe vet klinkt dat? We schoten een aantal leuke plaatjes voor het artikel: vijf keer mijnfavoriete festival looks. Dit vonden we ontzettend tof om te doen! Nadat de sessie klaar was, gingen we uitgeteld naar het huisje om het eten te maken. Vandaag stond zelfgemaakte tortellini op het menu. En dat was smullen! Toen we onze bordjes leeg hadden,  keken we een aantal afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden terug. We moeten immers toch een beetje up-to-date blijven. Daarna hebben we nog even aan de blog gewerkt en maakte we een planning voor de rest van de week. Yes, wij hebben ons weer goed vermaakt!

Woensdag 1 juni
Na de dagelijkse ochtendroutine stond er een dagje cultuur de snuiven op het programma. We pakte de cabrio en reden naar het hartje van Torrevieja. Eenmaal in de stad was het even zoeken naar een parkeerplaats, maar na een kwartiertje hadden we een plekje gevonden. Daarna liepen we (als een kip zonder kop  rond, dus neem een routekaart mee) naar onze eindbestemming, het Museo Del Mar Y De La Sal. Dit is een etnologisch museum dat in het teken staan van de zeevaart en zoutwinning van Torrevieja. Hier vind je onder andere een selectie van objecten die een weerspiegeling geeft van de historische wortels van Torrevieja. Denk hierbij aan foto’s uit het verleden, modelboten, figuren gemaakt van zout, archeologisch materiaal en artikelen van de visserij.

DSC_0342

Dit schip is gemaakt van de zoutkrisstallen uit Torrevieja. Wat een beauty!

De medewerker/eigenaar van het museum verwelkomt je met open armen. De beste man is ontzettend behulpzaam en vertelt (in het Spaans) vol passie over de zoutwinning van Torrevieja. Alhoewel alle informatie in het Spaans werd verteld/vermeld, vonden wij het erg interessant om te zien.  Daarbij is het museum gratis te bezoeken, dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

DSC_0361

Museo Del Mar Y De La Sal

Daarna liepen we naar Parroquia Inmaculada oftewel de Kerk Aartspriester van de Onbevlekte Ontvangenis. Deze prachtige kerk is gelegen in de Plaza de la Constitución. De kerk was helaas gesloten, waardoor we niet binnen konden kijken. Jammer, maar aan de overzijde van de kerk bevond zich een kleurrijk park. Dit maakte een hoop goed! In het park zagen we naast een prachtige fontein een informatiebord. Hierop stond vermeld dat de kerk is opgericht in 1789. Voor de bouw van de kerk zijn er materialen hergebruikt van de oude toren van de Eras de la Sal, welke in 1829 door een zware aardbeving is verwoest. Dit heeft geleid tot het gebruik van de blokken voor de wederopbouw in 1844. Je blijkt (vanuit een artistiek oogpunt) te kunnen zien, dat er zogenaamde ‘neo-klassieke stijl lijnen’ zijn gebruikt bij het ontwerp. Verder hebben ze in de binnenkant van de kerk de focus gelegd op de traditionele aspecten en zijn er beelden te zien van de Onbevlekte Ontvangenis. Wat wij vooral hebben gezien is de indrukwekkende buitenkant met de twee klokkentorens.

DSC_0366

Parroquia Inmaculada, Kerk Aartspriester van de Onbevlekte Ontvangenis 

DSC_0363

Het bijbehorende park van Parroquia Inmaculada, Kerk Aartspriester van de Onbevlekte Ontvangenis

Een aantal straten verder vonden we de Kerk van het Heilig Hart van Jezus, welke is geïnspireerd door de oude Ermita. Het is een gigantisch, wit en vrij nieuw gebouw. Helaas was ook deze kerk gesloten waardoor we niet naar binnen konden. Door het raam was er een grote tempel te zien met daarbij een altaar, doopvont, biechtstoelen, adellijke elementen, verlichting, parochiezaal en een grote klok. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, is de hoofdingang gelegen aan de voet van de kerk. Maar er zijn ook twee ingangen aan de zijkanten van het gebouw.

DSC_0372

De voorzijde van de Kerk van het Heilig Hart van Jezus

Het ontwerp van deze moderne kerk bestaat uit een schip, met een breedte van 16 meter en een hoogte van 19 meter. De kerk is voorzien van zijkapellen, grote ramen en kamers aan weerszijden van de centrale ruimte. Op de informatieborden rondom de kerk stond vermeld dat er maar liefst 1.000 mensen in de kerk kunnen. Daarbij is er ook nog ruimte voor een koor van maar liefst 92 personen! Als kers op de taart is er een prachtige groenvoorziening rondom het kerkgebouw en een ondergrondse parkeergarage met een capaciteit voor ongeveer 500 auto’s. Wauw, wat een toffe kerk!

Nadat we de Kerk van het Heilig Hart van Jezus hadden bewonderd, liepen we terug naar de boulevard. Daar zagen we het beeld van een vissersvrouw die op een bankje zit te wachten tot haar man terug keert. De arme schat!

DSC_0384

De vissersvrouw wachtend op haar man

Verderop liepen we de Dique de LEvante op, in het Nederlands ook wel de oostelijke dijk genoemd. Dit is de beste uitkijkpost over Torrevieja. Vanaf hier heb je tevens een prachtig overzicht op de kermis en moderne jachthaven van Torrevieja.

DSC_0406

Jachthaven Torrevieja

DSC_0407

De pier van Torrevieja

Na een lange wandeling op de pier, keerde we terug naar de boulevard. Hier vind je diverse souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Wij aten een ijsje bij de plaatselijke ijsboer. Ze serveren hier ontzettende lekkere en verse ijsjes. Met het ijsje in de hand, slenterde we terug naar de auto. Nog even wat boodschapjes gehaald bij de Lidl en daarna zijn we nog even bij het zwembad gaan liggen om de voetjes wat rust te geven. Rond 18.00 uur gingen we terug naar het huisje om ons klaar te maken voor een etentje bij het Italiaanse restaurant, Campobello, Dit heeft ons de vorige keer zo goed gesmaakt dat we er weer heen gaan. We gingen beide voor een pizza. Jummie!

2016-06-06 21.43.19

Aanstaande vrijdag komt alweer het laatste deel van de vakantie online. So stay tuned!

Wat doe jij graag voor activiteiten op vakantie?

Veel liefs, Gaby en Kelly

We travel not to escape life, but for life not to escape us

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *