Vandaag is het weer tijd voor een lekker recept! Ik had onwijze trek in pasta! Maar dit keer wilde ik weer eens wat anders dan pasta met gehakt en tomatensaus. Ik besloot een gerecht te maken met geitenkaas!

De pasta met geitenkaas

Italiaans en geitenkaas is eigenlijk een heerlijke combinatie. Dit had ik nog nooit eerder gegeten daarom leek het mij heerlijk om dit eens te proberen. Ik ben namelijk gek op geitenkaas. Niet iedereen lust dit. Lust je geen geitenkaas? Vervang de geitenkaas dan voor mozzarella! Dit is ook super lekker met de groente en hamblokjes die ik erin ga doen. En met wat rucola is het gerecht helemaal compleet!

De ingrediënten 

Voor ongeveer 3 tot 4 personen.

Wat heb ik toegevoegd in het gerecht?

– geitenkaas blokjes met honing. (Of mozzarella als je het niet lust)

– pasta tagliatelle en tortellini vierkantjes met kaas erin. Ik had de verse van de Albert Heijn.

– een klein potje pesto

– 1 bakje hamblokjes

– 5 schijfjes zongedroogde tomaat

– 1 prei

– 2 tot 3 bosuitjes

– 1 rode paprika

– een klein zakje rucola

– eventueel wat geraspte kaas

– 2 teentjes knoflook

– eventueel wat peper en zout

– 1 eetlepel mosterd.

Hoe maak je het?

Wachttijd: 5 minuten, Bereidingstijd: 10 minuten.

Stap 1. Zet wat water op voor de tagliatelle en tortellini. Laat dit koken. Voeg daarna de pasta toe. Let op, het hoeft maar vier minuutjes te koken. Dus als je tijdens het water opwarmen begint met de rest is alles op tijd klaar.

Stap 2. Snijd alle groenten in kleine stukjes. Doe wat boter in een wokpan of koekenpan waar alles in past. Voeg daarin de gesneden groenten. Laat dit even warm worden.

Stap 3. Voeg ook de hamblokjes toe en drie kwart van de geitenkaas. De rest van de geitenkaas voeg je als laatst toe op het bord.

Stap 4. Voeg ook het knoflook en peper en zout toe en wat zachte mosterd.

Stap 5. De pasta is nu gaar. Deze giet je af. Vervolgens doe je de pasta terug in de pan en doe je twee eetlepels pesto er doorheen. Dit roer je goed door elkaar.

Stap 6. Nu alles klaar is kan het bord opgemaakt worden! Eerst verspreid je wat rucola sla op het bord. Ik heb dat in een cirkel gedaan zodat het er leuk uitziet. Daarna leg je de pasta met pesto in het midden van de cirkel.

Stap 7. Daarna doe je het ham mengel op de pasta. Vervolgens doe je de overige geitenkaas blokjes op het geheel. En…. smullen maar!

Lekkere smaken

De smaken zijn echt lekker samen. Vooral een rucola is lekker bij de pasta en geitenkaas. De combinatie van geitenkaas en rucola vind ik sowieso lekker. Het is makkelijk om te maken en super snel! Dus heb je het druk en wil je snel iets maken maar wel wat aan de luxe kant? Dan is dit recept zeker geschikt!

Ben je ook zo gek op pasta? Lijkt deze pasta je lekker?

I’m sorry for what I said when I was hungry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *