Hmm de Italiaanse keuken is al één van mijn favorieten. Daarom kook ik graag Italiaans eten. Lekkere pizza’s, verschillende soorten pasta, lasagne, van alles kan je maken. Je kan het met zo veel dingen combineren dat is het leuke eraan!

Ik was weer een keer vrij in de avond en ik had trek in pasta! Daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven en mijn moeder uitgenodigd om te komen eten. Dus houd je van pasta en pesto? Dan is dit recept iets voor jou!

Pasta met pesto & runderworstjes

Deze heerlijke pasta bestaat uit pennen, verschillende groente, groene pesto en een beetje rode pesto. Ook zitten er heerlijke worstjes in die goed bij de pesto passen. Dat is weer iets anders dan kip of gehakt. Lekker lekker!

De ingrediënten 

Wat heb je allemaal nodig voor deze pasta? Eigenlijk niet zoveel! Je man voor een goedkoper bedrag heerlijk eten op tafel zetten.

-500 gram Pasta Pennen of een andere pasta bijvoorbeeld sliertjes of strikjes

-Een klein potje groene pesto en een klein potje rode pesto. Dit heb ik gewoon van eigen merk van de AH gehaald

-4 dunne runderworstjes

-Een klein bakje crème fraîche

-Een klein zakje gemixte groente

-Een halve rode ui

-Peper en zout

-Een zakje geraspte pittige kaas van eigen merk

De bereidingswijze

In een kwartier heb je de pasta op tafel gezet. Als je zelf groente snijd ben je iets langer bezig, maar dat blijft natuurlijk wel het lekkerst!

Stap 1. Kook wat water in een waterkoker en doe dit in een grotere pan op middelhoog vuur. Doe de pasta in de pan als het water begint te borrelen. Kook de pasta circa 10 minuten. Een half zakje pasta is genoeg voor 2 personen.

Stap 2. Snijd de rauwe runderworstjes in kleine stukjes. Verhit een wokpan met olijfolie of bakboter en bak de worstjes gaar.

Stap 3. Snipper de halve rode ui en voeg deze samen met de andere groente bij de worstjes toe. Roer dit Door totdat de groente ook verhit is.

Stap 4. Neem 3 theelepels groene pesto en 1 theelepel rode pesto. Ik had een wat groter theelepeltje gebruikt dan normaal. Heb je een klein theelepeltje? Voeg dan vier schepjes groene pesto toe, maar let op de pesto overheerst snel.

Stap 5. Voeg daarna de crème fraîche toe en roer dit goed door elkaar.

Stap 6. Giet de pasta af en gooi deze bij het andere mengsel. Roer dit goed Door.  Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak.

Wat kaas erop strooien en tada! Een heerlijke maaltijd!

Conclusie

Mijn moeder en ik vonden de pasta erg lekker. Mijn moeder had zelf twee keer opschept.  Het is wel erg machtig dus je zit al snel vol. Maar wel heerlijk vol. De pasta is goed van smaak door de pesto dus ik had eigenlijk geen zout gebruikt. Een beetje peper en/of Italiaanse kruiden is altijd lekker. Ik zou deze pasta zeker vaker maken. Het is lekker snel klaar en lekker van smaak. Ook makkelijk voor als je visite hebt.

Love for homemade food is love yourself.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *