New in | My Bullet Journal van Action

Je kent ze vast wel, de populaire Bullet Journals. Ze zijn he-le-maal the bomb en iedere blogger, moeder, musthave lover of controlfreak wilt ze maar wat graag hebben. Toen ik vorige maand iedereen er over hoorde praten, was ik onwijs nieuwsgierig naar het product. Mijn moeder ging naar Action en nam twee Bullet Journals mee. Maar wat is een Bullet Journal eigenlijk? En wat kun je er mee doen? Ik vertel het in dit nieuwe item. Enjoy!

Wat is een Bullet Journal?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik voor deze trend nog nooit van de term Bullet Journal had gehoord. En dat is best jammer, want het is een heel gaaf item. Maar echt! Een Bullet Journal is namelijk een systeem om afspraken, plannen, to-do lijstjes, taken en soortgelijke dingen op één plek te verzamelen. Dit kun je tegenwoordig natuurlijk via allerlei super handige app doen, maar gelukkig zijn er net als ik nog een heleboel andere meiden, die dat soort dingen veel liever op papier  zetten. Heerlijk vind ik dat. Maar het allerleukste van een Bullet Journal moet nog komen, want je kunt deze naar eigen wens aanpassen en invullen. Zo kun je aan de slag met washi-tape, verf, stiften, stickers en ga zo maar door. Kortom, je kunt er in ieder geval alle kanten mee uit!

Bullet Journals van Action

Zoals iedereen weet, staat bekend Action bekend om haar neus voor nieuwe trends. Ze spelen daarom goed in op deze trend en komen daarom met vier varianten. Mijn moeder kocht er twee; een roze met gouden sterretjes en een blauw exemplaar met bloemenprint. De notitieboekjes zijn geseald in doorzichtig plastic, dus je kunt er niet even doorheen bladeren in de winkel. Dat vind ik persoonlijk jammer, want zo weet je niet wat je koopt. Oh Action, wat houd je het spannend!

Na het plastic los gepeurd te hebben van de Bullet Journals, sla ik direct één van mijn gloednieuwe Bullet Journals open. Gelukkig word ik blij verrast! Zoals je kunt zien, is de hele pagina versierd met sierlijke illustraties en letters. Oeh, daar word ik vrolijk van! De tekst ”this bullet journal belongs to” vind ik overigens erg leuk verzonnen. Zo is het voor ieder duidelijk dat dit kneuterige boekje van mij is 😉

Op de volgende pagina’s zie ik een aantal voorbeelden met planners, quotes, lijstjes, versieringen ter inspiratie. Ik vind dit erg leuk bedacht. Zeker voor degene die even geen inspiratie hebben om een begin te maken of voor ieder die niet zo creatief zijn aangelegd. Anderzijds vind ik het jammer dat ik de eerste pagina’s van mijn Bullet Journal al moet inleveren aan iets wat ik niet zo zou invullen. Maar goed, je kunt niet alles hebben.

Na deze voorbeeldpagina’s is er genoeg ruimte om zelf aan de slag te gaan. Ik tref namelijk meer dan 100 pagina’s met kleine grijze puntjes, die over iedere pagina zijn uitgelijnd. Je kunt de blanco pagina’s geheel naar eigen smaak invullen, en daarmee kun je alle kanten uit. Ik ga mijn Bullet Journal invullen met dagelijkse, wekelijkse, jaarlijkse en zelfs maandelijkse doelen, een bucketlist, wishlistjes, to-do lijstjes, een planner met afspraken, een checklistjes en het lijkt me ook erg leuk om handbelettering in te oefenen. Kortom, het wordt een boekje vol creativiteit!

Nog een klein, maar onmisbaar detail is het leeslint. Je weet wel, zo’n bladwijzer in de vorm van een smal lint of een touwtje dat aan de kop van het boekblok wordt bevestigd. Mega handig, want zo weet je precies waar je bent gebleven met schrijven.

De prijs en verkooppunten

De Bullet Journals van Action kosten €1,99 per stuk en ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maar de inhoud is identiek. De items zijn uiteraard alleen verkrijgbaar bij alle vestigingen van mijn favoriete budgetwinkel, Action.

Let’s talk! Heb jij al een Bullet Journal?

Write without fear. Edit without mercy.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *