Ken je dat? Je hebt een druk sociaal leven vol met leuke feestjes, dates en andere uitstapjes. Zelfs zoveel dat je het niet meer kunt onthouden. Wanneer je het niet noteert, is het mogelijk dat je zomaar een afspraak vergeet. Oops, en dan kun je soms voor een vervelende uitdaging te komen staan. “Ho what? Heb ik twee afspraken om 19.00 uur? Whaaa!” Een agenda is dan de ideale oplossing. Om te voorkomen dat ikzelf voor zo’n dilemma kom te staan, vroeg ik voor mijn verjaardag de Pink Ribbon Agenda 2017. Wellicht een beetje vroeg, maar je kunt er maar op tijd bij zijn, niet waar?

Meet the Pink Ribbon foundation!

Mag ik jullie voorstellen aan Stichting Pink Ribbon? Zij financieren wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels ruim 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. Om deze onderzoeken en projecten te realiseren is er geld nodig. Heel veel geld. Hiervoor ontwikkelde Pink Ribbon een webshop waarin zij hun eigen producten verkopen. Denk hierbij aan artikelen, zoals armbanden, paraplu’s, pennen en natuurlijk de agenda. Per item wordt er een X-bedrag gedoneerd aan het borstkankeronderzoek. Zo wordt het mogelijk gemaakt om meer onderzoek te doen. Is dat geen prachtig initiatief?

De vormgeving en inhoud van de Pink Ribbon agenda 2017

Tada, dit is ‘m dan: de Pink Ribbon agenda én mijn beste vriend voor het nieuwe jaar. Het is een vrij compacte agenda met afmetingen van 175mm (hoog) x 125mm (breed) x 18mm (dikte). Ik vind dit een heerlijk formaat voor in mijn handtas. Iets anders wat ik ook mega tof vind aan deze ingebonden agenda is de harde, lederlook kaft met diverse illustraties en teksten. Ondanks de vele illustraties oogt de agenda toch vrij basic. image

Om de agenda te openen, dien je eerst het roze elastieken afsluitbandje los te maken. Bij het openslaan van de agenda wordt je hartelijk bedankt met de aankoop van je agenda, en wordt er uitgelegd waarom onderzoek nodig is. Daarnaast bevat de agenda een pagina voor je NAW-gegevens, een overzicht van vakantie- en feestdagen, jaarkalender en is er ruimte voor notities.

Bij de pagina van de jaarkalender vind ik een klein briefje. Hierop staat vermeld dat de agenda één klein foutje bevat. In de jaarkalender staat namelijk dat de borstkankermaand op 1 april begint. Dit moet natuurlijk 1 november zijn.

Wanneer ik verder blader kom ik terecht bij hetgeen waar het allemaal om draait: de weekoverzichten. Eén weekoverzicht is verdeeld over twee pagina’s. Hier kan je je afspraken noteren, maar ook een to-do-list opstellen. Mega handig voor de bloggers, hardwerkende mama’s en schoolgirls onder ons! Zo vergeet je nooit een afspraak of actiepunt. Verder is het opvallend dat de agenda op 19 december 2016 begint en op 14 januari 2018 eindigt. Ik kan voorlopig dus even voort.

image

Tussen de weekoverzichten kom je een aantal mooie afbeeldingen en inspirerende quotes tegen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: enjoy the moment en inspire someone today. Ik vind dit een erg leuk detail, en de quotes maken me heel vrolijk op de één of andere manier. Naast de afbeeldingen en quotes vind ik ook een aantal weetjes, interviews en informatie over hoe je het borstkankeronderzoek kan steunen.

image

Aan het eind van de agenda is er nog genoeg ruimte om notities te maken voor afspraken in 2018, kan je adressen kwijt en vind je tevens een overzicht van vakantie- en feestdagen voor het nieuwe jaar.

image

Maar dat is nog niet alles. Nee, want toen ik dacht dat het niet leuker kon, had ik het mis. Ik werd namelijk op het laatst nog verrast door een handig opbergvakje aan de achterzijde. Hierin zaten vier kleine wenskaartjes en een stickervel om mijn agenda te pimpen. Nice!

image

YAY or NAY?

Momenteel gebruik ik zowel mijn telefoon als de Blond Amsterdam agenda om afspraken te noteren, maar ik merk dat ik een papieren agenda toch prettiger vind werken. Op dit punt houdt ik niet van digitalisering. Ik vind het leuker om in een boekje te kledderen. Een groot voordeel is het handzame formaat waardoor hij makkelijk in mijn tas past. Hij is compact en daarom ideaal. Desondanks dit formaat, heb je nog genoeg ruimte om lekker te krabbelen.

Het enige minpuntje vind ik dat er redelijk veel “reclame” wordt gemaakt voor Pink Ribbon. Dat er twee a drie bladzijdes aan worden toegewijd, daar kan ik mij in vinden. Het blijft tenslotte een goed doel, en hoe meer geld zij ontvangen des te beter. Alleen worden er in de agenda zeker zes pagina’s met reclame vermeld. Dat vind ik jammer. Na twee a drie bladzijdes met de boodschap om te doneren, is het wel duidelijk. Ik had liever gezien dat er nog meer vrolijke roze plaatjes, mooie inspirerende quotes, of interviews met vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Al met al ben ik écht super blij met deze super toffe agenda, yay!

De prijs en verkooppunten

De Pink Ribbon agenda 2017 kost € 15,99, en per verkochte agenda wordt er € 3,25 gedoneerd aan het borstkankeronderzoek. Je koopt ‘m onder andere bij Bruna, Bijenkorf, Primera en uiteraard op de webshop van Pink Ribbon.

Welke eisen stel jij aan een agenda?

Veel liefs, Kelly

Enjoy every moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *