New in: geitenwollensokken van SOXS

Vandaag wil ik het met jullie hebben over geitenwollensokken. Nou hoor ik je denken: ”geitenwollensokken? Jeetje Kel, wat ontzettend ouderwets”. Niet dus! SOXS is het eerste merk dat erin geslaagd is om super hippe sokken te produceren. Bovendien kent de sok vele voordelen waarover ik jullie graag meer over vertel! Lees je gezellig mee?

Happy feets with SOXS

Tijdens de vakbeurs showUP in de EXPO Haarlemmermeer maakte ik kennis met de geitenwollensokken van SOXS! Ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar toen ik bij hun stand stond  werd ik erg nieuwsgierig naar het product. Om het merk nog beter te leren kennen, maakte een praatje met de eigenaresse van SOXS. Zij vertelde mij over over de vele voordelen van de geitenwollensokken. Wist je bijvoorbeeld dat de sokken niet kriebelen en dat je er geen zweetvoeten van kan krijgen? Dat klinkt toch als een absolute fashion musthave? Ik vind van wel en wilde dat zelf eens testen. Ik kreeg daarom een paar mee om het te ervaren. Perfecte timing aangezien de weersomstandigheden van de afgelopen weken. Brrr!

Mijn fashionable geitenwollensokken

Eenmaal thuis na een gezellige beurs kon ik niet wachten om de geitenwollensokken te testen. Ik trok mijn schoenen en sokken uit en pakte mijn nieuwe geitenbreiers uit. De sokken van SOXS zaten verpakt in een klein kartonnen doosje met daarop de sokken afgebeeld. Toen ik de doos opende, zaten de sokken verpakt in een rood gekleurd papiertje met een 100% antiprikgarantie sticker. Daarbovenop lag een kaartje met onderhoudstips, welke ook staan vermeld op de achterkant van de doos. Super handig!

Na het uitpakken van de sokken, wist ik niet hoe snel ik de grijs gemeleerde sokken moest aantrekken. Ik wilde namelijk wel heel graag weten hoe ze staan en aanvoelen. So let’s try!

Het eerste wat me meteen opviel, was dat de sokken best zwaar aanvoelen in de hand. Maar eenmaal aan je voeten merk je daar niets van. Qua looks zien de sokken er op het eerste gezicht niet heel anders uit dan gewone sokken. Toch onderscheid het merk zich met opvallende gekleurde labels, welke in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Ik heb een rode label, maar ze zijn ook verkrijgbaar in het zwart, roze, oranje, groen en blauw.

Ik heb de hele dag aangehad om ze te testen op zweetvoetjes en kriebelkuren. And guess what? Ze hebben beide punten doorstaan! De sokken zijn gemaakt van super zachte en duurzame eco-wol, afkomstig van Nieuw-Zeelandse schapen. Daarnaast zijn de sokken vochtregulerend waardoor je geen zweetvoeten krijgt.

Tot slot vind ik de unieke pasvorm van de sokken een groot voordeel. Ze zijn elastisch en geschikt voor elke maat. Ze verkopen dan ook alleen one-size maten. Ondanks dat ze geitenwollensokken lekker dik en lang zijn, kan je ze in alle schoenen dragen. Ik draag ze bijvoorbeeld graag in mijn Uggs en CHA boots.

Eindoordeel: yay or nay?

Absoluut een yay! De geitenwollensokken van SOXS zitten lekker warm, zakken niet af en kriebelen totaal niet. Bovendien zitten ze strak om mijn voet, passen ze in alle schoenen en zijn zweetvoeten verleden tijd. Al deze voordelen maken deze geitenwollensokken tot mijn favoriete sokken!

De prijs en verkooppunten

De geitenwollensokken van SOXS zijn verkrijgbaar voor mannen, vrouwen, kinderen en baby’s. De prijs varieert van €19,95 tot €24,95. Daarnaast hebben ze ook nog leuke voordeelpakketten, zoals het family- en duo pakket. Benieuwd naar de rest van het gehele assortiment? Neem dan een kijkje op hun website.

Vertel! Vind jij deze geitenwollensokken hot or not?

I never leave home without a nice pair of socks.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *