New in: Dopper Steel 800 ml

We weten allemaal dat vocht belangrijk is voor het menselijk lichaam. Een volwassene heeft dagelijks ongeveer 1,5 á 2 liter aan vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Maar dit is voor mij nog een hele klus. Ik drink gemiddeld een halve liter per dag, en dat is uiteraard not done! Mijn collega had precies hetzelfde probleem, en kreeg daarom van haar vriend een Dopper Steel 800 ml. Dit is een extra grote waterfles, waardoor je dus sneller aan je liters komt. Dit was voor mij de aanleiding om ook zo’n fles te kopen, en inmiddels heb ik de Dopper een week getest. Benieuwd of ik nu wél aan mijn dagelijkse hoeveelheid vocht kom, en wat ik van de fles vind? Lees dan gauw verder!

Dopper, een fles met een boodschap

Het is je vast niet ontgaan dat de waterflessen van Dopper al een aantal jaar razend populair zijn. De plastic gekleurde drinkflessen zijn niet alleen erg leuk om te zien, maar dragen ook nog eens een hele bijzondere boodschap met zich mee. Een message die mij overigens zeer aanspreekt, want Dopper streeft namelijk naar een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu. Iets wat in deze tijd erg belangrijk is. Zo is het merk actief bezig om de hoeveelheid single-use plastic afval te verminderen, en om iedereen over de hele wereld toegang te geven tot veilig drinkwater. Kortom, een merk naar mijn hart!

 

 

De Dopper Original modellen (zoals hierboven zijn afgebeeld) kennen we, denk ik, allemaal wel. Deze trendy duurzame waterflessen zijn verkrijgbaar in allerlei hippe kleurtjes, en bevatten een inhoud van 450 ml. Dit is over het algemeen minder dan wat een plastic waterflesje uit de supermarkt bevat. Om deze reden koos ik daarom toch vaker voor een flesje van bijvoorbeeld SPA. Puur, omdat ik dan toch meer vocht binnen krijg. Maar toen mijn collega haar nieuwe rvs waterfles liet zien, ging ik toch overstag. Ook ik kocht de Dopper Steel, die anders is door het grotere formaat (800 ml). Ideaal dus voor iemand die te weinig vocht binnen krijgt op een dag.

Maar ik was niet alleen verkocht door het grotere formaat, maar ook door de andere uitstraling. De stalen bidon heeft op de één of andere manier een robuuste uitstraling, en dat vond ik er dan ook erg leuk aan. Verder bestaat de fles (net als de Dopper Orginal) uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel is de stalen dop, daarna volgt een wit plastic tussenstukje en tot slot de rvs waterfles. De bedenkers van Dopper hebben hier bewust voor gekozen, zodat je de fles makkelijk kunt schoonmaken. Dit kun je heel makkelijk doen met de hand, maar je kunt de fles ook gewoon in de vaatwassen doen. Hij is namelijk hittebestendig tot 65 °C / 149°F.

Wist je trouwens dat je dop samen met het witte gedeelte als glas kunt gebruiken?

Oja, nog een leuk weetje over de Dopper! Wist je bijvoorbeeld dat een Dopper ook beter is voor je gezondheid? In 2002 is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het hergebruiken van plastic waterflesjes. Het bleek dat het zeer ongezond is om plastic waterflesjes steeds opnieuw te vullen. De ribbels in de flesjes bevatten namelijk zeeën aan bacteriën. Hierdoor zou je diarree kunnen krijgen. Het is dus beter voor je gezondheid om gebruik te maken van een fles, die je goed kunt afwassen. Kortom, nog een reden om een Dopper aan te schaffen.

Het gebruik in de praktijk en conclusie

Ik heb de fles inmiddels een week getest, en ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben. De fles is simpel bij te vullen, en heel erg fijn in gebruik. Je kunt er gemakkelijk uit drinken, dus je pakt sneller naar de fles. En dat op een positieve manier #lol! Ik merk nu al dat ik veel meer drink dan voorheen, dus mijn Dopper helpt mij absoluut om mijn dagelijkse hoeveelheid vocht binnen te krijgen. Ik neem mijn rvs stalen Dopper fles sindsdien ook overal mee naar toe, en met succes.

De Dopper Steel verdient wat mij betreft een lintje. Niet alleen door de boodschap, die deze met zich mee draagt. Maar ook doordat het beter is voor je gezondheid, het de mensheid en milieu helpt en bovendien bijdraagt aan mijn welzijn en dagelijkse hoeveelheid vocht. Al met al beoordeel ik dit product met een yay! Ja, deze musthave moet je gewoon hebben!

 

Prijzen en verkooppunten

De Dopper Steel is online verkrijgbaar bij de officiële webshop van Dopper. Maar ze zijn ook verkrijgbaar bij bekende winkelketens zoals Blokker, Bijenkorf en Vitaminestore. De adviesprijs van het product is €24,50, waarvan 5% van de netto-omzet naar de Dopper Foundation gaat. Er is ook een kleinere variant van 400 ml verkrijgbaar, en deze kost €19,50 per stuk.

Drink jij voldoende op een dag?

The bottle is the message – Dopper

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *