New in: henna DIY set van Hand of Fatima

Mijn moeder en ik zijn heel close. Elk onderwerp is bespreekbaar en we ondernemen vaak gezellige dingen. Sinds een paar maanden denken we er zelfs aan om onze band te bezegelen met een tatoeage. Het plan is er, alleen het ontwerp ontbreekt nog. Dat het iets bijzonders moet zijn, staat vast. Het moet immers onze sterke band gaan symboliseren. Maar voordat we iets op ons lichaam gaan vereeuwigen, leek het mij een goed idee om eerst te experimenteren met henna. Ik zocht op het internet naar een goede henna leverancier en kwam al snel uit bij de webshop van Hand of Fatima. Ik plaatste een order en na ontvangst ging ik gelijk aan de slag met het Do It Yourself setje. Is het gelukt of werd het een ramp? Ik vertel het vandaag!

Maar wat is henna eigenlijk?

Vele kennen henna als ”de groene poeder”. Dat is het ook, maar wist je dat deze poeder is gemaakt van een plant? De Lawsonia Inermis om precies te zijn. Deze plant heeft bladeren die een rode kleurstof bevatten. Deze kleurstof is met name te vinden in de nerven van jonge bladeren. Om deze natuurlijke kleurstof vrij te maken, wordt er poeder van de blaadjes gemaakt.

Beeld: Megha products

Zodra je het poeder met citroensap mengt, zal er een donkerbruin papje ontstaan. Dit wordt de hennapasta genoemd. Met de pasta maakt men de meest prachtige lichaamsversieringen, die in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen veelal wordt gebruikt voor het verven van nagels, haar en handpalmen. Wanneer je de pasta aanbrengt, heeft het even tijd nodig om te drogen. Als je de pasta verwijderd, zult je zien dat te versiering bruin/oranje kleurt. Dit is de rode kleurstof die afkomstig is van de Lawsonia Inermis. De hennatatoeages blijven enkele weken zitten en vormen overigens geen problemen voor onze gezondheid. Kortom: henna is een plant, product, kunst maar vooral erg leuk!

Henna-doe-het-zelf-set

Maar waar vind je nou henna? Bij Hand of Fatima! Dit is de vrolijke webshop van Fatima Oulad Thami. Hier vind je écht alles wat betreft henna. Van henna applicators tot henna olie; ze hebben het allemaal. Na wat scrollen door de webshop vond ik ook een henna-doe-het-zelf-setje. Dit is een set waarbij iedereen de eerste stappen kan zetten in de wereld van henna. Het setje wordt geleverd in een kleurig en uniek buideltje, die met de hand is gemaakt. Erg handig om mijn hennaspulletjes in te bewaren.

Beeld: Hand of Fatima

In het Hand of Fatima buideltje zit 100 gram henna, 20 ml henna-olie, twee hennaspuiten, een flesje hennafix, een paar blauwe handschoentjes, een wit plastic lepeltje, twee watjes en uiteraard het hennarecept met een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Met al deze benodigdheden en hoeveelheden kan je meerdere keren hennapasta maken en is dus voldoende voor tientallen hennaversieringen.

Beeld: Hand of Fatima

De henna-doe-het-zelf-set is verkrijgbaar in verschillende gekleurde buideltjes, zoals: geel, blauw, roze en groen. De inhoud is per buideltjes echter hetzelfde. De kosten van één buideltje bedragen €30,00 inclusief 21% BTW, exclusief verzendkosten.

Mijn hennatatoeages

Nadat ik alle benodigdheden in huis had, ging ik aan de slag. In het kader van een betekenisvolle tattoo, zocht ik op Pinterest naar geschikte voorbeelden. In de zoekblak typte ik dan ook termen zoals: tiny tattoos with meaning en mother daughter tattoos. Daaruit kwam telkens met een reeks de meest prachtige tatoeages. Waaronder deze af- beelding, dat staat voor innerlijke rust.

Beeld: Pinterest

Met dit voorbeeld ging ik eerst aan de slag. Ik maakte de pasta aan – wat twee dagen duurt – en ging het symbool met behulp van de spuit tekende ik het symbool op mijn rechterkuit. Dit vond ik wel een mooie, vrouwelijke en sexy plaats om een tattoo te plaatsen. Absolutely fabulous met hoge pumps. Zie je het al voor je? Ik wel hoor!

Als bonus zette ik ook nog een lotus 🙂

Vervolgens zette ik met een hennaspuit het design op mijn huid. Ik moet zeggen dat het voor de eerste keer best goed gelukt is. Mocht je nu denken: “Wow, heb je dat uit de losse pols gedaan?”. Nee, ik heb het ontwerp eerst met balpen op mijn huid getekend en ga er daarna overheen met de pasta. Succes gegarandeerd!

Verder moet het zeker zo’n 30 minuten intrekken, maar hoe langer het zit des te beter. Ik heb de henna voor het slapen aangebracht en daarna folie om mijn been en kuit gewikkeld. Zo komt de pasta niet op mijn dekbed. De volgende dag verwijderde ik de henna met de watjes en hennafix.

Conclusie

Ik vond het erg leuk om te doen en het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Beide tatoeages zijn weliswaar niet geschikt als moeder-dochter tatoeage, maar het zijn beide hele mooie symbolen. Vooral de ene op mijn kuit zou zomaar een tattoo kunnen zijn die ik op mijn lichaam zou vereeuwigen. Daarnaast was het een leerzaam proces, want ik heb geleerd hoe henna ontstaat, hoe je het moet maken en hoe je het aanbrengt. Bovendien weet ik nu precies op welke plek wel en geen tattoo wil. Kuit? Yes! Bovenbeen? Nope.

Mijn hennatatoeages hebben ongeveer een maand gezeten. Best lang, want ik douche twee keer per dag en ga wekelijks naar de sauna. Kan ik het iedereen dus aanraden? Ja, zeker! De henna-doe-het-zelf-set is een absolute must-have voor beginners, maar ook voor professionals. Het bevat alles wat je nodig hebt en de gebruiksaanwijzing is erg duidelijk!

Wil je meer informatie over henna? Neem dan gerust eens een kijkje op de website van Hand of Fatima.

Let me know! Wat vind jij van mijn hennatatoeage? Ik ben reuze benieuwd 🙂

Henna is als een sieraad op je huid.

You may also like

2 reacties

  1. Ziet er heel leuk uit zeker weten!!
    Het ligt een beetje aan de plaats waar je hem zet kwa langdurigheid dit heeft te maken met de snelheid van de verhoorning van de huid.
    Maar altijd voorzichtig mee zijn,sommige mensen krijgen een heftige allergische reactie van henna tatoeages.

  2. Hi Gitta, bedankt voor je reactie! De langdurigheid van henna kan inderdaad afwijken per lichaamsdeel. Het is een kwestie van experimenteren. Bij mij viel het goed, maar het is zeker een aanrader om voorzichtig te zijn met het gebruik hiervan. Elke huid is immers anders, so be careful ladies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *