Nagerecht: Warme banaan met chocolade en kaneelsuiker

Laatst was ik aan het werk en zei een collega van mij dat hij warme banaan ging maken. Ik zei dat ik maar een klein stukje hoefde omdat ik dacht dat ik het niet zou lusten. Gebakken banaan houd ik ook niet van. Dat kan ik me nog wel herinneren van vroeger. En gedroogde banaan al helemaal niet, die harde stukjes. Hij had het klaar en had een bord voor me neergezet. Hij wist zeker dat ik dit lustte. Oké so let’s get it over with. Ik nam een hap en ik vond het inderdaad verrukkelijk. Nu kijk ik er elke keer naar uit om met hem te werken, haha 🙂

Gebakken banaan in schil

Hmm heerlijk met wat ijs en chocoladesaus. De warme banaan en het koude ijs is een heerlijke combinatie om samen te eten. De banaan maak je extra lekker met wat suiker en chocola. Zie het recept hier beneden.

De ingrediënten 

Voor 2 personen. Bereidingstijd: +-15 min. Voorbereidingstijd: 5 min.

– 2 grote bananen

– witte basterd of normale suiker

– 2 theelepels kaneelpoeder

– bruine chocolade schaafsel of hagelslag

– eventueel wat chocolade saus

-vanille ijs

Hoe maak je het?

Dit is eigenlijk één van de makkelijkste recepten, daarom is het ook zo leuk om te maken. Je hoeft er weinig voor te doen en het is heerlijk. Ik zal in een paar stappen vertellen hoe je dit het beste kan maken.

Stap 1. Snijd de banaan met schil en al verticaal open. Dus in de lengte. Dat doe je bij allebei de bananen. Nu heb je vier halve lange stukken banaan.

Stap 2. Doe drie eetlepels witte basterd suiker of normale suiker in een schaaltje en doe daar ook de kaneel bij. Dit roer je even goed door elkaar met een klein lepeltje of vorkje. (Dit is ook heerlijk op een zelfgemaakte pannenkoek).

Stap 3. Strooi het suiker over de bananen. Daarna doe je wat bruine chocolade schaafsel erboven op. Ik had hagelslag gebruikt, maar dat smelt niet zo goed, dus je kan het beste schaafsel nemen of zelf schaven van een chocolade reep.

Stap 4. Leg de vier bananen in de pan. Je zet het vuur op middelhoog en je hoeft er geen boter in te doen. De bananen leg je natuurlijk met de schil naar onder. Niet schrikken als de schil zwart word, dit is normaal. Als de chocola een beetje begint te smelten zet je het vuur op de laagste hoogte. Zo kan het suiker lekker smelten met de chocola en het kaneel.

Stap 5. Ondertussen haal je met een eetlepel het vanille-ijs in een bolletje uit het bakje. Het vanille ijs van Albert Heijn huismerk word niet zo hard in de vriezer, die kan je gelijk goed scheppen. Leg dat op het bord met wat chocolade saus erover heen. Gekocht of zelfgemaakt, maak niet uit. Dit kan zowel. Warme als koude saus zijn.

Stap 6. Leg de bananen erbij als ze goed warm zijn. Neem een hapje banaan en ijs samen dit is echt heerlijk. Eetsmakelijk!

Nom nom nom

Ja ja. Het is mij ook gelukt om een heerlijke warme banaan te maken. Heerlijk. Alleen smolt helaas de hagelslag niet zo dus neem ik voor de volgende keer gewoon schaafsel. De gesmolten chocola is toch het lekkerst. Maar wie niet waagt die niet wint! 😉

Wat vind jij van dit recept? En lust jij warme banaan?

We love fruit in the summer! 

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *