Mijn handen jeukte alweer. Het is koud buiten, dus het is voor mij soep weer. Ik ben gek op soep. Ook vind ik het leuk en makkelijk om te maken. Maar wat voor soep zou ik nu weer maken? Voor een beetje inspiratie keek ik naar de kant en klare soep zakken van Unox. Ik zag een pak mosterdsoep staan. Daar had ik wel trek in. Deze maaltijd soep is snel gemaakt en ook nog eens makkelijk te maken. Dit was mijn eerste keer dat ik de soep maakte. Ik reed naar mijn oma en besloot lekker een soepje voor haar te maken. Normaal kookt ze altijd heerlijk voor mij, dus nu maar een keer andersom ;).

De ingrediënten voor de mosterdsoep

Voor ruim 3 personen. Voorbereidingstijd: 5 min.  Bereidingstijd: 15 tot 20 min.

-1,5 liter gekookt water
-1 prei
-1 rode ui
-60 gram bloem
-250 gram spekjes (1 bakje daarvan gebruiken) Het tweede bakje kan je invriezen voor een andere keer
-3 el grove milde mosterd
-1 el normale mosterd
-50 gram boter
-1 nestje vermicelli
-125 gram crème fraîche

De bereidingswijze

Stap 1. Doe ander halve liter water in de waterkoker en laat dit lekker pruttelen. Doe ondertussen vijftig gram boter in de pan waar je je soep in wilt maken. Deze laat je smelten.

Stap 2. Snijd de prei in dunne schijfjes. De rode ui snijd je heel fijn.

Stap 3. Doe de zestig gram bloem bij de gesmolten boter en roer deze goed door met een garde. Dat vind ik het makkelijkste.

Stap 4. Voeg twee kleine bouillon blokjes of één grote toe samen met het gekookte water. Laat dit even door koken zodat de bouillon blokjes op kunnen lossen.

Stap 5. Nu kan de gesneden prei, rode ui en het bakje met spekjes toegevoegd worden.

Stap 6. Voeg één bosje vermicelli toe en laat dit vijf minuten op laag vuur door koken.

Stap 7. Roer het geheel af en toe goed door. De soep gaat nu lekker binden. Wil je een wat dunnere soep? Voeg dan nog wat water toe naar wens.

Stap 8. Doe de lepels mosterd erbij. Ik heb voor een milde grove mosterd gekozen omdat de soep dan niet zo scherp is. Alsnog een heerlijke mosterd smaak, maar romig. Wil je de soep wel scherper? Neem dan een pittige variant van de grove mosterd.

Stap 9. Doe de crème fraîche erbij. Dit weer goed door roeren. Dit kan ook met de garde, of een soeplepel, wat je prettig vind. Ik heb het met de garde gedaan.

Stap 10. Laat de soep nog vijf minuten op laag vuur op staan.

Laat het smullen beginnen!

Deze soep had ik nog nooit gemaakt en ik moet zeggen dat het erg lekker was. Mijn oma en ik hebben heerlijk gegeten en zelfs twee keer opgeschept. De soep was lekker dik zodat deze goed vulde. Neem er een lekker stokbroodjes of normaal brood bij om te dopen in de soep. Heerlijk! Deze soep is zeker een aanrader en binnen een no time gemaakt. Dus wil je iets lekkers en makkelijks? Deze soep is dan wat je zoekt. Wil je meer soep recepten? Klik dan hier.

Heb je wel eens mosterdsoep gemaakt? Heb je nog lekkere variatie tips?

Veel liefs, Gaby

Eating is the best way to comfort yourself.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *