Ik heb niet zo veel tatoeages en piercings, maar toch krijg ik best vaak de vraag of het pijn deed als mensen ze zien. Dat vroeg ik mezelf ook altijd af, voordat ik mijn tatoeages liet zetten. Dus in dit artikel leg ik uit of het zeer deed, hoe het ging en natuurlijk het resultaat. Dus wil je een tatoeage of een piercing maar durf je dat niet omdat je bang bent voor de pijn? Lees dan vooral verder! Want het viel mij allemaal honderd procent mee.

Mijn eerste tatoeage

Mijn eerste tatoeage liet ik op mijn bovenbeen tatoeëren. Zo’n drie jaar geleden alweer. Rond januari 2014. Ik was/ ben gek op bloemen voornamelijk rozen en vond de tatoeages op Internet erg mooi die van rozen werden gezet. Ik zag een plaatje op Internet van een meisje met een rozentak op haar zij. Dit vond ik zo mooi dat ik hetzelfde idee op mijn been wilde alleen dan minder groot. Ik ging samen met mijn nichtje naar de tatooshop, ik vol in de stress. Ik moest even wachten omdat hij een ontwerp ging maken. Hij tekende dat op een speciaal soort papier en dat plakte hij op mijn bovenbeen. De inkt bleef achter op mijn huid zodat ik kon zien of de plek zo goed was waar de tatoo zou komen.

1474407861359

Het zetten van de tatoo

Ik moest in de stoel liggen die daar stond met mijn broekspijp omhoog. Ik had een joggingbroek aan dus dat was makkelijk. Hij zei dat ik niet moest schrikken zodra hij ging beginnen. Ik was als de dood, maar zodra hij begon viel het allemaal mee. Op mijn been was het een beetje een prikkend gevoel, soms kietelde het een beetje, maar ik vond op die plek er niks pijnlijks aan. Hij was ander half uur bezig. Er ging doorzichtigfolie omheen en ik kocht een crème waarmee ik mijn tatoo de komende dagen mee in moest smeren. Bepantene crème. Een spijkerbroek dragen was toen erg gevoelig. Het voelde als een schaafwond. Maar na drie dagen begon het al te vervellen en te jeuken. (Niet krabben!) Na een korte week was mijn tatoeage zo goed als genezen. Ik was/ ben er nog super blij mee.

Mijn tweede tatoeage

Een paar maanden later in augustus 2014 liet ik mijn tweede tatoo zetten. Dit keer bij een andere shop. Ik ging met een vriendin die veel tatoeages had en die ging daar altijd. Dus liet ik me meeslepen en zette ik een tweede roos tussen mijn schouderbladen. Deze moest in twee keer gezet worden omdat die in kleur was. Deze plek deed wat meer zeer. Voornamelijk het inkleuren. Het woord pijn wil ik niet gebruiken, het was meer vervelend, maar wel draagbaar.

Zie uitgelichte foto bovenaan.

Mijn Helix piercing

Deze liet ik twee jaar geleden zetten. Ik zal eerlijk toegeven dat ik hier een verdovingscrème voor had gebruikt. Dokter Numb genaamd. Toen der tijd was er iemand op marktplaats die die tubes nieuw verkocht.

1474407906557

Het zetten van de piercing

Door mijn ervaring met mijn navelpiercing durfde ik het niet zonder verdovingscrème. Het ging heel snel. Hij zette een stipje op de plek waar de piercing moest komen en vroeg of de plek zo goed was. Ik vond het mooi. Daarna ging hij er met een naald doorheen waar ik uiteraard niks van voelde. Alleen een beetje de druk van de naald. Hij deed het ringetje in mijn oor (je kon kiezen uit een ringetje of een balletje) en toen had ik mijn helix piercing.

Mijn navelpiercing

Deze piercing vond ik erg pijnlijk. Ik had dit niet verwacht omdat ik van iedereen hoorde dat het wel mee viel. Nou, ik vond het dus niet meevallen! Mijn nichtje had er ook eentje laten zetten en ook zij vond hem erg pijnlijk terwijl zij veel piercings heeft. Deze liet ik in Amsterdam zetten.

1474407951961

Het zetten van mijn navelpiercing

Ik moest liggen in de stoel en ook zij tekende twee puntjes bij mijn navel. Ik keek of het recht was en dat was het. Ze prikte een naald door het velletje maar het was best een flinke naald. Dat was het eerste wat pijnlijk was. Het tweede was om de piercing zelf erin te doen. Even op je tandjes bijten, maar na vier jaar ben ik er nog super blij mee en heb ik geen spijt gehad.

Vond jij je piercings en/of tatoeage pijnlijk? 

Veel liefs, Gaby

Everyone is beautiful in their own way.

 

 

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *