Mijn nieuwe Samsung Fit Gear 2

Nu we toch bezig zijn met wat meer bewegen leek mij een Fit Gear van Samsung leuk om te hebben zodat ik precies kan zien hoeveel ik loop en fiets. Verder kan je zien hoeveel calorieën je verbrand wat ook handig is! De vriendin van mijn vader heeft een Fit Gear en dat vond ik zo leuk en interessant dat ik er ook één wilde hebben! Ben je benieuwd wat je allemaal met de Fit Gear kan en of die goed werkt? Lees vooral verder!

Waarom de Fit Gear van Samsung?

Ik had al gehoord dat Apple ook een Smart Watch heeft, dat trok me eerlijk gezegd niet zo, ik hoefde dit niet perse te hebben vooral niet toen ik de hoge prijzen zag. Ik had me er ook niet zoveel in verdiept omdat ik genoeg heb aan mijn telefoon.

Om te sporten

Mijn vaders vriendin liet haar Fit Gear zien en wat je er allemaal mee kon doen. Dit vond ik toch interessant. Ik was benieuwd hoeveel ik elke keer liep op mijn werk en wilde al wat meer bewegen. Fietsend naar mijn werk en elke avond wat squats doen. Dit kan de Fit Gear allemaal bijhouden. Deze was ook niet zo duur als de Smart Watch van Apple. Je kan er lang niet zoveel mee, maar dat heb ik ook niet nodig. Het gaat mij alleen om het sporten. De Fit Gear kost nieuw in de winkel rond de: €180, maar je kan ook op marktplaats kijken, daar verkopen veel mensen een nieuwe Fit Gear omdat ze die goedkoop bij hun nieuwe Samsung telefoon konden kopen.

Wat kan je met de Fit Gear?

Je hebt een aantal schermpjes op het horloge net als op je Smartphone. Zo heb je een schermpje met het overzicht met hoeveel keer je de trap op bent gegaan, hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Het tweede schermpje zie je wat je hebt gedaan over de hele dag, dus heb je bewogen? Of heb je geslapen? Of ben je juist lui? Hij weet alles!

En nog meer om te doen!

Het derde schermpje kan je je soort sport invullen. Dit zijn als volgt; rennen, wandelen, fietsen, trektocht, crosstrainer, sportfiets, stapmachine, loopband, lunges, squats, crunches, star jumps, pilates, yoga, roeiapparaat en andere training. Het is leuk dat het zo uitgebreid is. Je kan een doel instellen. Dus hoe lang wil je fietsen? 30 minuten? Dan houd hij de tijd bij, je hartslag en de kilometers. Ook schat hij hoe hard je fietst. Zo kan je alles volgen! Het vierde schermpje laat je stappen zien, het vijfde schermpje toont hoeveel trappen je op bent gegaan en het zesde schermpje toont je hartslag. Het laagste en het hoogste op de dag en hoe laat dat was. Verder kan je instellen hoeveel glazen en cafeïne je drinkt op een dag. Dit kan je zelf aangeven door bij elk glas die je drinkt een plusje te doen.

Het uiterlijk

Verder ziet het horloge er leuk en sportief uit. Ik heb een zwarte. Het is een langwerpig schermpje met touchscreen. Verder is het bandje van rubber en hij is ook nog water en stof dicht. Aan de zij kant zitten twee knopjes, eentje om hem aan en uit te zetten en de andere om terug te keren naar het beginscherm.

Werkt het net zo goed voor IOS als voor Android?

Ik zelf heb een iPhone 7. Als je de app ‘Gear Fit’ download kan het horloge verbinding maken via Bluetooth met behulp van die app. Dit werkt heel goed. Zowel voor IOS als voor Android. Je kan muziek overzetten, en de meldingen op je mobiel komen ook op het horloge binnen zodat je niks mist! Dus ja ik vind dat het net zo goed werk voor IOS.

Sport till you drop!

Ik ben er hartstikke blij mee en kan eindelijk zien hoeveel ik loop op mijn werk zonder dat ik mijn mobiel mee hoef te nemen. Ook kan ik kekker mijn squats doen en zien hoeveel calorieën ik verbrand. Ik vind het tot nu toe super werken. Ik heb mijn Fit Gear op marktplaats gekocht voor €85,-. Gloednieuw. Dus neem een kijkje, misschien is er eentje bij jou in de buurt voor een leuk prijsje.

Heb jij een Fit Gear of Smart Watch?

Breathe it in, Run it out.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *