Ga je binnenkort een vliegreis maken? En is een koffer inpakken altijd een drama? No stress! Ik stelde de ideale inpaklijst samen voor een vliegvakantie naar de zon. Hierin staan alle reisbenodigdheden die (voor mij) onmisbaar zijn op vakantie. Zo vlieg je zonder inpakstruggles naar je ultieme eindbestemming. Hoe handig is dat? So let’s start!

De voorbereidingen:

 • Bekijk of je paspoort/id/rijbewijs nog geldig is;
 • Check online in bij je vliegmaatschappij en print je boardingpass / vliegticket uit;
 • Houd je vlucht goed in de gaten voor eventuele wijzigingen;
 • Zorg ervoor dat je thuis alles goed en netjes achterlaat;
 • Leg kleding klaar voor in het vliegtuig;
 • Pak je handbagage en koffer in.

Inpakken maar!

Good job, de eerste voorbereidingen zijn verricht. Nu beginnen we met inpakken. Dit vind ik de grootste ellende wat betreft de vakantie. Het inpakken van mijn koffer kost mij misschien wel twee dagen (of langer) en mijn kamer bestaat uit een oase van kleding. Drama! Daarbij ben ik zo’n persoon die altijd veel te veel mee neemt op vakantie. Hoe krijgen sommige mensen het toch voor elkaar om alleen handbagage mee te nemen? Het blijft mij een raadsel. Alleen mijn schoenen zijn al die inhoud van mijn handbagage. Dit was voor mij de reden om te kijken wat ik daadwerkelijk nodig heb op vakantie. Ik schreef het op en hieruit ontstond dit lijstje:

Handbagage:

 • Nekkussen
 • Slaapmasker
 • Reisdeken
 • Oordopjes
 • Mobiel (en oplader)
 • Camera (en oplader)
 • Laptop (en oplader)
 • Sleutels
 • Zonnebril
 • Bril
 • Leesboek / tijdschriften
 • Kauwgum

Reisdocumenten / betaalmiddelen:

 • Een geldig paspoort of identiteitskaart
 • Een geldig (International) rijbewijs
 • Visum (indien nodig)
 • Vliegticket / Boardingpass
 • Reserveringsbewijzen
 • Accomodatie papieren
 • Mijn vakantiechecklist
 • Reisverzekeringspolis
 • Medische verzekeringspas
 • Bankpas
 • Creditcard
 • Contact geld (let op de valuta)
 • Portemonnee

De handbagage is ingepakt. Yo go girl! En dan nu de inhoud van de koffer. Mijn voorkeur gaat uit naar zo’n groot mogelijk exemplaar, want dan kan je lekker veel meenemen. Daarbij kies ik voor een koffer die makkelijk te dragen is, een met wieltjes. Dit voorkomt dat je gaat sjouwen, waardoor je je rug belast. Tot slot voorzie ik mijn koffer van een bagageslot, -riem en -label. Zo zorg je ervoor dat je koffer herkenbaar en veilig is.

Basis:

 • Koffer
 • Bagageslot
 • Bagageriem
 • Bagagelabel
 • Bagageweger

Toilettas:

 • Aftersun
 • Zonnebrandcreme
 • Anti-muggenspray
 • Tandenborstel
 • Tandpasta
 • Flosdraad
 • Parfum
 • Scheermesje
 • Pincet
 • Douchegel
 • Shampoo
 • Cremespoeling
 • Bodylotion
 • Haarlak
 • Anti klit spray
 • Haarmasker
 • Haarolie
 • Anti verhitspray
 • Föhn
 • Krultang
 • Stijltang
 • Haarborstel
 • Spiegel
 • Make-up
 • Make-up remover /  vochtige gezichtsdoekjes
 • Oorwatjes
 • Nagellak
 • Nagellak remover
 • Nagelgarnituur
 • Dagcrème
 • Nachtcrème
 • Lippenverzorging
 • Tampons
 • Medicijnen

Kleding:

 • Zomerjasje
 • Kaftans
 • Vestjes
 • Shirtjes
 • Jurkjes
 • Rokjes
 • Korte broeken
 • Lange broek
 • Riem
 • Slippers / sandaaltjes
 • Pumps
 • Sportschoenen
 • Sokken
 • Ondergoed
 • BH’s
 • Sportkleding
 • Slaapkleding
 • Bikini’s
 • Hoed / pet
 • Horloge
 • Sieraden

Tip! Print de lijst uit en vink af wat je meeneemt. Zo weet je precies de inhoud van je koffer.

Dit is mijn ideale paklijst voor een vliegvakantie naar de zon. Ik hoop dat je er iets aan heb gehad. Uiteraard is de lijst per persoon anders, maar dit is puur een richtlijn met musthaves die voor mij onmisbaar zijn op vakantie. Mijn koffer is inmiddels ingepakt (en uitgepakt) voor een trip naar… Dat houd ik nog even geheim. Ben je nu nieuwsgierig geworden? Houd dan vooral de blog in de gaten voor leuke updates over deze zonnige trip!

Succes bij het inpakken en veel plezier op vakantie!

Vind jij deze checklist handig?

Veel liefs, Kelly

I haven’t been everywhere, but it’s on my list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *