Mijn ervaring met wimperextensions

Wimperextensions zijn tegenwoordig razend populair in Nederland. Wat niet vreemd is, want na een proffesionele behandeling heb je prachtige, lange en volle wimpers. Geen gedoe meer met mascara of wimperverf. Dat is toch ideaal? Een aantal dagen geleden heb ik ook mijn wimpers laten verlengen. Dit deed ik bij schoonheidssalon Iris Graafsma in Uithoorn. Iris is sinds 2014 gespecialiseerd in het plaatsen van wimperextensions, en heeft inmiddels al heel veel meiden blij gemaakt met lange en volle wimpers. Waaronder ikzelf! Alhoewel dit niet de eerste keer is dat ik mijn wimpers laat verlengen, leek het mij een leuk idee om jullie meer te vertellen over de behandeling, de prijzen en mijn ervaring met wimperextensions. Kijk je gezellig mee?

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn niets minder dan valse wimpers die aan de eigen wimpers of oogleden worden vastgemaakt, dit is overigens afhankelijk van het type wimperextension en techniek. Je eigen wimpers worden dus verlengd waardoor er een prachtige doch natuurlijke look ontstaat. Zo heb je op ieder moment van de dag mooie, volle en lange wimpers met een schitterende uitgesproken oogopslag. Ik vind het een geweldige uitvinding!

14238075_858659670935478_5414133915012695818_n

De behandeling

Bij binnenkomst vroeg Iris uitgebreid naar mijn wensen. Daarna bepaalde ik samen met haar de lengte, curve en dikte van de wimperextensions. Hierbij keek Iris naar de vorm van mijn ogen en gezicht. Ze adviseerde mij om voor de D-krul (10+11mm) te gaan, dus ik volgde haar advies op. Vervolgens nam ik plaats in de comfortabele behandelingsstoel. Heerlijk ontspannen! Tijdens het maken van de afspraak raadde Iris mij trouwens aan om voor de behandeling géén oog make-up te dragen. Helaas was me dat even ontschoten. Oops! Maar uiteindelijk was dat geen enkel probleem, want ze verwijderde mijn oog make-up met de Lash Extend Eyelash Foam Cleanser. Het schoonmaken van mijn ogen was noodzakelijk, zodat mijn wimpers niet te vet waren voor de behandeling. Als je wimpers namelijk vet zijn, kan de lijm niet goed aan de wimpers hechten. Na het reinigen van mijn ogen, werden mijn onderwimpers voorzichtig afgeplakt. Dit voorkomt verwarring, en zo worden mijn onder wimpers niet mee gepakt. Het afplakken van mijn onder wimpers werd gedaan met speciale hypoallergeen tape en een oogpad.

Na de voorbereidingen, ging Iris aan de slag. Spannend! Tijdens de pijnloze behandeling vertelde Iris precies wat ze deed. Bij de One by One techniek worden de extensions stuk voor stuk aan mijn eigen wimpers bevestigd. De haartjes die Iris gebruikt zijn van het merk Mink, en zijn praktisch gewichtloos. Per oog heeft Iris in totaal zo’n 90 wimperhaartjes aangebracht. Aan bijna alle haartjes heeft ze een extension bevestigd. De wimpers worden trouwens aangebracht met speciale lijm, genaamd Lash Extreme Bond Black. Deze lijm is geschikt voor de gevoelige ogen. Na ongeveer 120 minuten mocht ik het eindresultaat bewonderen. Ik ben verliefd! Gosh, wat is het mooi!

image

Het eindresulataat

De levensduur

Wimperextensions blijven ongeveer vier á vijf weken zitten. Dit is wel afhankelijk van de levensduur van je eigen wimpers. Iris vertelde mij namelijk dat je eigen wimpers ook uitvallen, maar dat het niet wordt gezien omdat je wimpers licht zijn van kleur. Je wimpers vallen dus uit en er groeien weer nieuwe aan. Dit heb ik nooit geweten! Wat niet vreemd is, want dit proces is niet zichtbaar. Het zit namelijk zo: tussen je lange wimpers zitten korte wimpers. Dit zijn nieuwe, jonge wimpers die de lange, oude wimpers later zullen vervangen. Dit verklaart waarom de wimperextensions vier tot vijf weken blijven zitten.

Zodra je merkt dat je eigen wimperhaar uitvalt, zullen ook de wimperextensions uitvallen. Ook dit is weer afhankelijk van de levensduur van je eigen wimpers. Iris raadde aan om iedere twee a drie weken een behandeling uit te laten voeren. Zo heb je langer plezier van het eindresultaat, en kan zij goed in de gaten houden wat de conditie van je eigen wimpers is gedurende de periode. De gemiddelde behandelingsduur voor een nieuwe set wimperextenions one by one is 90-120 minuten. Het bijvullen na twee á drie weken duurt gemiddeld 45-60 minuten, en is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid uitgevallen wimpers.

De nazorg

Voor een mooi en blijvend resultaat is de nazorg van de wimperextensions ontzettend belangrijk. Iris gaf me na de behandeling een aantal tips mee:

  1. Vermijd water de eerste 24 uur na de behandeling. Als ze vochtig worden, krijgt de lijm niet voldoende de tijd om goed te hechten en hard te worden.
  2. Gebruik geen mascara. Indien je dat toch wilt doen, maak dan gebruik van een mascara op waterbasis.
  3. Bij het reinigen van je ogen, strijk je voorzichtig met een borsteltje (deze krijg je mee) in de lengterichting van je wimpers. Daarbij moet je opletten dat je je ogen altijd reinigt met een olievrije make-up remover.
  4. Vermijd zoveel mogelijk water bij de wimpers. Regelmatig zwemmen of naar de sauna gaan, kunnen er voor zorgen dat je wimperextensions sneller uitvallen.
  5. Wrijf niet in je ogen. Hierdoor kunnen zowel je natuurlijke wimpers als de extensions uitvallen.

Is het een YAY of een NAY?

Het is voor mij een absolute YAY! Omdat ik van mezelf al lange wimpers heb, was de verlening voor eigenlijk niet noodzakelijk. Maar hey, ik vind het praktisch en ontzettend mooi. Inmiddels heb ik mijn wimperextensions alweer 10 dagen en is het resultaat nog steeds erg mooi. Na de behandeling hebben mijn wimpers een prachtig en natuurlijk effect. In het begin was het trouwens wel weer even wennen om wimperextensions te hebben. Maar na een paar uur was het helemaal gewend. Het grootste voordeel aan de extensions vind ik dat je ’s ochtends opstaat met een prachtig oogopslag. Er hoeft geen mascara en wimperkruller aan te pas komen, en dat scheelt mij behoorlijk wat tijd voor mijn make-up tafel. Al met al ben ik erg te spreken over de wimperextensions.

14233169_858659714268807_2242859545711692310_n

Dit zijn mijn wimperextensions na 10 dagen.

De kosten van wimperextensions

Ik betaalde voor een nieuwe set €42,50 (speciale actie tot eind december), normaal kost de behandeling €65,00. Zoals ik al zei, ga ik na twee a drie weken mijn wimpers bijvullen voor een langdurig resultaat. Dit is dus nodig, omdat sommige wimpers eventueel kunnen loslaten. De prijs voor het bijvullen na twee weken bedraagt €12,50, en na drie weken €20,00.

Mocht je geen wimperextensions meer willen, laat ze dan altijd verwijderen door een specialist. Zij beschikken over de juiste middelen. Het verwijderen van de wimperextensions kost €10,00. Indien je je wimperextensions zorgvuldig bijhoud, is het best prijzig. Toch vind ik het geld meer dan waard, want ik ben écht verliefd op het eindresultaat!

Voor meer informatie over de wimperextensions en prijzen raad ik je aan om een kijkje te nemen op de Facebook pagina van schoonheidssalon Iris Graafsma.

Brand los! Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Veel liefs, Kelly

I’m not perfect, but my lashes are.

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *