Hmm een nieuwe telefoon wie wil dat nou niet? Na een jaar of twee heb ik meestal weer de kriebels om een nieuwe telefoon te kopen. Ik heb geen abonnement waar ik een nieuwe telefoon krijg om de twee jaar, ik heb een sim only bij Ziggo van vijftien euro in de maand. Vroeger had ik wel zo een abonnement alleen was dat vijftig euro in de maand en moest je voor een nieuwe telefoon nog bijbetalen ook. Ik had het toen uitgerekend als ik dan een telefoon kocht dat ik nog goedkoper uit was dan met een abonnement. Toen was ik over. Nu heb ik een iPhone 7 aangeschaft, duur maar wel een juweeltje!

Van mijn Samsung Galaxy S5 naar mijn iPhone

Hiervoor had ik een Samsung. Opzich vond ik deze telefoon prima, spatwaterdicht, deed het gewoon goed, liep nooit vast en je kon er een geheugenkaartje in doen wat ook handig was. Maar na twee jaar was het klepje afgebroken en nog meer slijtage aan het ding, dus toen dacht Gaby; tijd voor een nieuwe.

Ik zat heel erg te twijfelen tussen een Samsung Galaxy S7 of de iPhone 7. De Samsung is waterdicht waarmee je anderhalve meter mee onderwater kan, maar dat heb ik niet echt nodig. De iPhone vond ik mooier qua uiterlijk en ik wilde weer wat anders dus koos ik voor Apple.

De iPhone

Ik was enthousiast dus kocht ik hem gelijk! Ik was gelijk blut want hij koste maar liefst €725,- maar dat is het zeker waard! De iPhone zat in een mooi doosje ingepakt waar ook oortjes en de oplader in zaten. Oelala altijd spannend als je de iPhone uit het doosje haalt! Ik deed hem gelijk in de oplader zodat die helemaal vol was. Hij was super snel opgeladen wat erg handig is. Binnen twee uur is die van helemaal leeg helemaal vol. De eerste dag deed ik drie dagen met de batterij dus ook dat bevalt wel! Nu laad ik hem om de twee dagen op, ligt eraan of ik veel werk. Ik heb voor een roze telefoon gekozen want dat vond ik een mooie kleur. Er zit 128 GB op dus ik kan even voort!

Het gebruik

Ik hoefde niet zo te wennen aan Apple omdat ik vroeger altijd een iPhone had en ik heb ook een iPad, dus ik wist hoe het werkte. Ik logde in op mijn bestaande Apple ID en kon zo apps downloaden die ik eerder op mijn account had gebruikt. Super handig natuurlijk. Ook vind ik Siri een leuk speledingetje. Hij reageert nu op stem, dus ook als je telefoon op stand-by staat reageert hij. Verder is de telefoon snel, licht, en fijn in gebruik.

Vind ik de iPhone beter in gebruik dan Samsung?

In het gebruik vind ik de iPhone wat eenvoudiger omdat je niet zo een menu hebt net als bij Samsung. Ook heeft Samsung veel standaard apps waar ik niks van begrijp of waar ik niks aan heb. Ook kan je deze moeilijk verwijderen en als dat is gelukt komt de app weer tevoorschijn als er een update is. Bij Apple heb ik dit nog niet meegemaakt. Apps zijn makkelijk te verwijderen. Verder maakt de iPhone mooie foto’s, niet zoals een camera natuurlijk maar redelijk mooi voor een telefoon. Wat een pluspunt is aan Samsung is dat de kleuren op de telefoon erg mooi zijn. Daar zit wel wat verschil in, zelfs met mijn Samsung Galaxy s5, maar dat vind ik niet erg. Ook kan je voor de Samsung s5 een losse batterij kopen voor €15,- wat erg handig is. Bij Apple kan dit weer niet.

Yay or Nay?

Ik ben super blij met mijn nieuwe telefoon en deze bevalt zeker goed. Dus twijfel je of je een iPhone neemt? Ik zou het zeker doen! Vooral de batterij is erg goed. Ik heb dit artikel getypt op mijn telefoon. Toen ik begon was hij 100% nu is ie 98%. Super dus! Heb je nog vragen over de iPhone? Zet een reactie hieronder met je vraag en ik beantwoord de vraag zodat je je keuze makkelijker kan maken!

 

 

 

You are so worth it.

2 Reacties

  1. Oeeeh, de Iphone 7 heeft ook wel iets hoor! Ik heb afgelopen jaar dezelfde switch als jou gemaakt maar dan naar de 6+. Ik was bang dat het tegen zou vallen maar alles behalve! Ik vind een Iphone heerlijk en ga voor geen goud meer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *