Mijn ervaring met de hair wefts van Balmain

Stijl, golvend, zwart, bruin of juist extreem blond, je hebt ze in alle soorten en maten. Ik heb het natuurlijk over het fenomeen haar verlenging. Hoewel ik zeer tevreden ben met mijn natuurlijke haardos, was het altijd mijn droom om iets voller haar te hebben. Na lang twijfelen, heb ik de stap gezet om hair wefts te laten zetten bij Cosmo Hairstyling in IJmuiden. In deze blogpost vertel ik over mijn ervaring over de hair wefts van Balmain. Lees je mee?

Zal ik… wel, niet, wel… 

Van kleins af aan heb ik lang en dun haar. Niets om over te klagen, maar toch ben ik stiekem wel jaloers op meiden die van nature een weelderige haardos hebben. Elke vorm van haar verlening is daarmee dé oplossing voor dit luxe probleem. Maar niet elke methode is verantwoord voor je haar. Zo ben ik erg geschrokken van de keratine wax methode. Hierbij wordt door middel van een bonding (dat kan zijn wax, keratine of een kunststof lijmsoort) met een warmte tang de hair extensions aan je eigen haar bevestigd. Dit ziet er natuurlijk uit, maar in de praktijk blijkt dat deze methode funest voor je haar is. Ik heb dan ook een aantal afbeeldingen gezien, waarop goed te zien is dat meiden letterlijk KAAL werden door het gebruik van keratine wax. En ja, daar pas ik voor. Toch vroeg ik me af of er geen andere optie is waarbij het op een verantwoorde manier zou kunnen.

Een consult bij Cosmo Hairstyling IJmuiden 

De ervaren hairstyliste Denice Albertzoon van Cosmo Haistyling IJmuiden had voor mij hét verlossende antwoord. Ze vertelde mij over vier verschillende methodes. De flip in, clip in en de hair extensions met micro ringen zijn stuk voor stuk manieren, die minder schadelijk zijn voor je haar in tegenstelling tot de keratine wax methode. Mijn voorkeur ging uit naar de micro ringen, omdat ik ze niet telkens in en uit wil doen. dus ik heb de gok gewaagd. Dat ging eigenlijk heel spontaan en een tikkeltje onverwachts. Tijdens een Olaplex behandeling kwam het onderwerp ‘voller haar’ ter sprake, en vertelde ik over mijn wens. Zo ontstond een geheel vrijblijvend consult om te kijken of hair wefts wellicht iets voor mij zou zijn. In het consult werden er voorbeelden bij mijn haar gehouden om te kijken naar het effect. En oeh, ik was gelijk verkocht!

Tijdens het consult werd er onder andere gekeken naar de eventuele kleur, lengte en de hoeveelheid hair wefts, die bij mijn haar zouden passen. In mijn geval had ik drie haar matten oftewel hair wefts nodig in de kleur asblond. Dit is voldoende om je haar voller te maken. Wil je haar verlening? Dan heb je er meerdere nodig. Maar doordat ik lang haar van mezelf heb, was dit niet aan de orde. Mijn matten zijn 55 cm lang en wegen circa 100 gram per mat. Bij Cosmo Hairstyling IJmuiden wordt er uitsluitend gebruikt gemaakt van de Balmain producten, omdat dit merk bekend staat om hun kwalitatieve haar. De hair matten van Balmain zijn namelijk van 100% echt menselijk haar gemaakt. Ze hebben dan ook een mooie, natuurlijke en fantastische uitstraling, en zijn bijna niet te onderscheiden van je eigen haar. Helaas, waren mijn matten niet op voorraad dus deze werden direct voor mij besteld, zodat ik de volgende dag al kon genieten van een volle haarbos. Ik zeg; top service!

Het zetten van hair wefts

De volgende dag kreeg ik zoals beloofd een berichtje van Denice. Mijn hair wefts waren binnen. Whooohooo! Een aantal dagen later ging ik daarom terug naar de salon om mijn nieuwe “haarmatten” te laten zetten. De behandeling begon met het kijken waar ik volume in mijn haar miste. Bij mij was dat in het midden van mijn hoofd. Op dat punt werden rondom mijn hoofd drie matten geplaatst door middel van micro ringen. Deze ringen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze bevatten in de binnen ring een siliconen laagje, dit is zacht voor je eigen haar, heeft een anti slip werking en doordat de microring met een speciale micro ring haaknaald door je eigen haar en het haar van de hair weft wordt gehaald, glijdt het dus niet uit je haar. Daarna word de microring dicht dichtgeknepen met de microring tang en kun je de haar mat bevestigen in het haar.

De bewerkte haar matten van Balmain in mijn haar

De behandeling duurde ongeveer 20 minuten, en daarna kon ik direct genieten van mijn volle haardos. Het was in het begin wel even wennen, want er zit opeens iets vast aan je hoofd. Ik was voor al bang dat je de matten door mijn eigen haar zou zien. Juist omdat ik dun haar heb. Maar dat is niet zo, gelukkig! In tegendeel, het mêleerde juist heel mooi door mijn eigen haar. De kleur van de matten kwamen goed overeen met mijn eigen haarkleur, toch werden de matten op mijn verzoek voorzien van een toner, en de bovenkant naar mijn aanzet kleur geverfd. Daarna werd mijn nieuwe haardos nog even gestyled voor de foto, té leuk!

De verzorging van hair wefts

Na de behandeling kreeg ik een aantal instructies waar ik rekening mee moest houden om mijn haar mattenzo goed mogelijk te verzorgen. Zo vertelde ze dat je de haar matten het best kunt behandelen zoals je eigen haar. Wees dus zorgvuldig en lief voor je lokken, en dan komt alles goed. Het belangrijkste is dat je de juiste producten gebruikt, zoals een goede shampoo en conditioner. Ik heb de PURE WELLNESS lijn van Fuente. Deze producten bevatten hypoallergeen, die ervoor zorgen dat de kwaliteit van het haar langer meegaat. Haar matten kun je namelijk hergebruiken, en gaan zo’n 12 maanden mee. De juiste producten zijn dus van essentieel belang. Met het kammen van je haar moet je alleen opletten dat je niet te hard kamt, dan is er kans op afbreken van het haar. Voor de rest kun je ermee doen en laten wat je wilt. Stijlen, krullen, vlechten, in een staart. Alles kan!

Het omhoog zetten van hair wefts

Na vier á zes weken is het gebruikelijk om je matten omhoog te zetten. De hair wefts worden als het waren weer verwijderd en opnieuw ingezet, maar daarbij maak je gebruik van dezelfde haar matten. Je kunt ze immers hergebruiken. Ze worden dus alleen weer iets strakker en hoger ingebracht. Deze behandeling duurt ongeveer net zo lang als de eerste behandeling, maar scheelt in de kosten. Het omhoog zetten van een mat kost namelijk €5,00.

De kosten + kortingscode

Bij Cosmo Hairstyling IJmuiden kosten de Balmain hair wefts €113,43 per mat (55 cm). Maar als je gebruik maakt van de kortingscode Kelly krijg je 25% korting op het totaalbedrag. Dat is mooi meegenomen toch? Het zetten, bijknippen en stylen zit trouwens bij de prijs inbegrepen, en dat merk je zeker in de portemonnee. Wil je er eventueel een toner over of wil je ze verven? Dan kost het iets meer, maar niet veel. En mocht je tussen de vier á zes weken twijfels hebben over of er iets mis is met je haar matten, dan kun je altijd even langskomen zodat ze het voor je kunnen fixen!

Conlcusie: yay or nay?

Ik heb de Balmain hair extensions inmiddels ruim een maand, en ik moet zeggen dat ik er nog geen moment spijt van heb gehad. Ik heb na jaren weer een volle haardos, en daar ben ik dan ook erg tevreden mee. In het begin was het even wennen, maar inmiddels is het zo vertrouwd en wil ik niets anders meer. Met name de eerste nacht slapen was onwennig, want er zit plots iets vast aan je hoofd. En doordat het net gezet was, voelde alles nog wat strak aan en jeukte het een beetje, maar niet vervelend. De tweede nacht voelde het overigens al vertrouwd, dus het is een kwestie van wennen

Een van de grootste voordelen vind ik dat het niet ernstig schadelijk is voor je eigen haar en dat het natuurlijk oogt, waardoor je binnen 5 minuten de perfecte look creëert voor zowel naar kantoor als voor in het weekend. De enige nadelen die ik kan bedenken is de prijs van de haar matten, en dat je ze zelf niet kan verwijderen. Maar dat is voor mij geen issue. Kortom; ik ben tevreden. Yay! 

Heb jij de hairextensions van Balmain eens geprobeerd? Zo ja, wat is jouw ervaring?

Let your hair do the talking.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *