Mijn eerste tattoo

Na lang wikken en wegen, heb ik het gedaan. Afgelopen dinsdag liet ik mijn eerste tattoo zetten bij Halfway Ink. Iets waar ik al meer dan een jaar over droomde, maar eigenlijk nooit dorst. Bovendien had ik nog geen ontwerp, en wist ik geen geschikte plek te vinden. Maar dat de tattoo in spe sierlijk en vrouwelijk moest zijn, was zo klaar als een klontje. De zoektocht duurde lang. Maar zo blijkt maar weer dat de aanhouder wint, want plots vond ik een prachtig teken op Pinterest. En ja, toen wist ik het zeker: dat moest hem worden!

De aanleiding

Het idee ontstond een paar maanden geleden. De afgelopen jaren heb ik best veel dingen meegemaakt. Dingen die je niet bepaald in de koude kleren gaan zitten. Maar toch hebben die gebeurtenissen mij wel gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben: een jonge vrouw met een eigen visie op het leven. Ik ben gaan inzien dat ”het leven” niet altijd over rozen gaat. Maar ondanks de grootste tegenslagen er altijd een positieve uitweg is, al denk je zelf van niet.

Het klinkt misschien wat dramatisch, maar je begrijpt vast wel waar ik heen wil. De tattoo dient als een afsluiting van een nare periode. Maar wat dit moest zijn? Ik had werkelijk geen flauw idee. Het moest in ieder geval een afbeelding of tekst zijn, die mij moed geeft in negatieve tijden. Met dat in mijn achterhoofd, zocht ik via Pinterest naar iets wat dit symboliseert op een sierlijke en vrouwelijke manier.

De betekenis

Na wekenlang van scrollen door Pinterest, kwam ik plotseling een bijzonder symbool tegen. Wat het betekende, geen idee. Maar ik vond het direct een mooi teken. Na wat research, kwam ik erachter dat het een unalome teken is. Dit is het boeddhistische symbool voor het pad naar verlichting. Het pad begint onder in het symbool, hoe verder je het pad volgt, hoe bewuster je wordt van je omgeving. Wanneer je de top van het symbool (het rechte stuk)  bereikt, heb je verlichting bereikt. Een betekenis die exact aansluit bij hetgeen wat ik in mijn gedachten had.

Beeld: Pinterst

De plaats

Maar naast een (persoonlijke) betekenis, vind ik het ook belangrijk dat de tattoo op een geschikte plaats op mijn lichaam komt te staan. Naast Pinterest keek ik ook tijdens de zomervakantie om me heen. Op het strand keek ik vooral naar ”oudere vrouwen”. Nu zul je denken ”waarom?”. Nou, om te kijken welke plekken door de jaren heen nog mooi in stand blijven. En niet vervallen door de zwaartekracht 😉

Ik kwam tot de conclusie dat de voet, enkel, schouders, nek, onderarm en pols de meest geschikte plekjes waren. De laatste optie vond ik het allermooist. Super elegant, maar toch stoer. Alleen een tattoo op mijn pols als financieel medewerker was nog wel even een dingetje. Maar goed, lange mouwen kunnen een hoop verbergen, dus de keuze was gemaakt!

Een afspraak maken

Toen ik zowel het symbool als de plek zeker wist, ging ik op zoek naar een goede tattooshop. Het meer en deel van mijn vrienden en familie hebben tattoo’s, dus ik heb hun allemaal gevraagd waar zij deze hebben laten zetten. Ik vind het namelijk wel belangrijk dat het wordt gedaan door een goede artist, omdat het toch permanent is. Mislukt het, ja. Dan ben je gewoon de Sjaak.

Mijn moeder heeft een aantal jaar geleden haar tattoo laten zetten bij Halfway Ink in Zwanenburg. Ik was destijds meegegaan, omdat ik het ontwerp had gemaakt. Bovendien was ik stiekem wel nieuwsgierig hoe dat nou gaat, een tattoo zetten. Ik weet nog heel goed dat dat toen veel indruk op me heeft gemaakt. De shop, artist maar vooral het resultaat. Mijn keuze voor een geschikte tattooshop was dan ook snel gemaakt. En voor ik het wist had ik een afspraak op 01-08-2017. Oeh, spannend!

Het zetten

En toen was het zover! Na een lange werkdag ging ik – met trillende beentjes – naar Halfway Ink. Ik was echt heel erg gespannen. Zelfs zo erg dat ik die dag amper een hap door mijn heel kreeg. De ene zegt namelijk dat het wel erg pijn doet, en de andere weer niet. Ik wist dus totaal niet wat ik kon verwachten. Toen ik binnen liep, hoorde ik dat geluid al. Och, dat maakte me nou nerveuzer. Held op sokken!

Ik werd geholpen door Sannie, een vrouwelijke artist. Super vet! Ik had op haar verzoek een aantal afbeeldingen meegenomen, en aan de hand daarvan werd een eigen ontwerp gemaakt. Daarna zette Sannie de spullen klaar, en mocht ik in de stoel plaats nemen. Ik zat met een ”gezonde spanning” in de stoel, en kon niet wachten tot het voorbij was. Maar toen Sannie eenmaal bezig was, viel het allemaal reuze mee! Het deed geen pijn. Maar een fijn gevoel is anders. Het is net alsof er een scherpe nagel de hele tijd op hetzelfde plekje krast. Althans, zo heb ik het ervaren.

Het resultaat

Na ongeveer 15 minuten stond het unalome symbool op mijn pols. Het ging echt snel! Ze maakte mijn pols schoon, en nadat Sannie klaar was, mocht ik opstaan en mijn kersverse tattoo in de spiegel bewonderen. Ik was opslag verliefd! Op de schets zag de tattoo er al onwijs mooi uit, maar toen hij eenmaal stond vond ik hem nog 1000 keer indrukwekkender!

Na het bewonderen werd mijn tattoo ingesmeerd met Bepanthen. Daarnaast kreeg ik adviezen mee over het schoonhouden van mijn tattoo. Zo moest ik twee keer per dag mijn tattoo insmeren met Bepanthen, mocht ik niet naar de zonnebank of zwemmen in een zwembad. Tips die over het algemeen ook te vinden zijn op het wereldwijdeweb. Met die informatie op zak, ging ik met een voldaan gevoel naar huis. De uurtjes erna was de plek niet echt gevoelig. Dat had ik wel verwacht. Maar gelukkig was dat niet het geval. Zelfs tijdens het slapen heb ik niets gemerkt.

Nazorg

Inmiddels is het bijna een week geleden dat ik hem heb laten zetten. De korstjes beginnen nu een beetje los te laten, en oh het jeukt als een malle. Maar goed, dat is een teken dat het goed geneest. Yeah! De komende tijd zal ik nog trouw Bepanthen smeren om uitdroging of ”problemen” te voorkomen. Toch vrees ik dat ik besmet ben. Besmet met het tattoo virus, want nu ik deze heb (en het dus allemaal reuze mee viel) ben ik al aan het kijken voor het volgende project. Iets wat wederom écht bij mij moet passen. De zoektocht is dus weer geopend!

Let’s talk! Heb jij een tattoo? Zo ja, wat voor één en waar?

Tattoos are the stories in your heart, written on your skin.

You may also like

6 reacties

  1. Hi Kelly,

    Super leuk stuk om te lezen, mooi symbool heb je gekozen! Het tattoo virus is best besmettelijk inderdaad, maar zolang er nog geen mooi en/of passend ontwerp is, kan het toch een tijdelijke genezing zijn. Ben benieuwd naar je volgende tattoo/artikel. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *