Mijn eerste MAC lipstick

Het is algemeen bekend dat ik geen cosmetica-expert ben. Toch vind ik het ontzettend leuk om te experimenteren met make-up. Ik trok daarom mijn stoute schoenen aan en liep de Amsterdamse MAC store binnen. Ik was hier nog nooit geweest. Eenmaal binnen keek ik mijn ogen uit. Make-up everywhere! Mascara’s, foundations en primers, je had ze in allerlei soorten en maten. Ik wilde graag een lipstick kopen, maar had werkelijk geen idee welke bij mij zou passen. Voordat ik als Pipo de Clown naar buiten zou lopen, liet ik mij adviseren door een medewerkster. Ja-ha, en dan nu dé beautyprimeur van het jaar: ik kocht mijn allereerste MAC lipstick! Ben je benieuwd welke ik koos? Lees dan vooral verder!

De keuze is reuze

Toen ik naar de mega grote lipstickhouder liep, kreeg ik het al Spaans benauwd. Er stonden zeker veertig verschillende lipsticks voor mijn snufferd. Halleluja, waar moet ik beginnen? En ja, op dat moment voelde ik me echt een make-up virgin (is dat een woord?). Naar mijn idee leken ze allemaal op elkaar, dus het was maar goed dat ik werd geholpen door een deskundige. Anders was ik waarschijnlijk gillend weggerend van ellende.

Ik liet me niet kisten en begon vol goede moed (samen met the make-up artist) aan de zoektocht naar de perfecte lipstick voor moi. Doordat ik bijna nooit lipstick gebruik, wilde ik veilig beginnen. Mijn voorkeur ging daarom uit naar een nude lipstick. Deze is goed draagbaar voor dagelijks gebruik en dus geschikt voor mijn werk als Office Manager. Na de poeder roze Fleshpot en oudroze Shanghai Spice lipstick (jeetje wat een lastige namen) probeerde ik de onopvallende Pure Zen. Ik was opslag verliefd!

Pure Zen by MAC

De Pure Zen lipstick is net als alle andere producten uit het vaste MAC assortiment verpakt in een zwart kartonnen doosje. Op de verpakking vind je onder andere informatie over de fabrikant en de ingrediënten van de lipstick.

Zoals je op de onderstaande foto’s kunt zien, zit de lipstick in een zwart kogelvormige omhulseltje met een zilver detail. Dit matcht weer goed bij het doosje. Daarnaast vind je op de onderkant van de lipstick een zilveren sticker met daarop de naam ‘Pure Zen’. Handig, want zo raak je nooit in de war mocht je meerdere MAC lipstick hebben.

DSC_0086

MAC Pure Zen lipstick

De Pure Zen lipstick heeft een beige tint met een gezonde glans. Dit is naar mijn mening de ideale nudekleurige lipstick. De lipstick is romig van textuur. Dit vind ik erg fijn, want zo breng je het soepel aan. Na het aanbrengen voelen mijn lippen heerlijk zacht. Oelala!

DSC_0695

DSC_0711

DSC_0696

Nadat de lipstick eenmaal op mijn lippen zat, heeft het (zonder primer) ongeveer twee a drie uur gezeten. Dat vind ik best lang, want normaal gesproken  vervaagt de lipstick binnen een uur.

image

Nog een pluspunt aan deze lipstick is dat hij je lippen niet uitdroogt. Wel geeft ‘ie een klein beetje af als je hem net hebt aangebracht. Boyfriends (or girls) jullie zijn bij deze gewaarschuwd. De lipstick is niet, ik herhaal NIET, zoenbestendigd 🙂

YAY or NAY?

En dan nu mijn conclusie: het uitzoeken van een geschikte lipstick was voor mij een hele belevenis. Zoals ik al zei droeg ik nooit vaak lipstick of lipgloss. Eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden. En zelfs dan voelde ik me ongemakkelijk, omdat ik het nooit gewend was. Inmiddels draag ik de Pure Zen lipstick bijna elke dag naar mijn werk. Het voelt heel vertrouwd. Dat aspect vind ik persoonlijk erg belangrijk aan een product.

Kortom: Pure Zen is een prettige nude lipstick waarbij je niet hoeft na te denken als je hem gebruikt. Hij staat altijd goed. Het enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat de lipstick eventuele velletjes aan de lippen kunnen accenturen. Al met al beoordeel ik de Pure Zen lipstick van MAC dan ook met een dikke vette YAY!

De prijs en verkooppunten

Pure Zen kost €19,50 en is verkrijgbaar bij alle MAC counters en online op www.maccosmetics.nl.

Wat was jouw eerste MAC lipstick? Ik ben benieuwd!

Veel liefs, Kelly

Give a girl the right lipstick and she can conquer the world.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *