Mijn 5 favoriete horrorfilms voor Halloween

Oei oei oei! Het is alweer eind oktober, dus Halloween staat bijna weer voor de deur. Dit is natuurlijk een spannende gebeurtenis! Vooral in Amerika pakken ze dit spannende feest uit met kostuums en leuke accessoires voor in huis. Toch merk ik dat het in Nederland steeds populairder wordt. De winkels liggen weer vol met griezel maskers en weet ik het allemaal. Maar wil je net als ik een rustig avondje met vrienden of vriendinnen hangen op de bank kijkend naar een spannende/ enge film? In dit artikel zet ik mijn favoriete films op een rijtje zodat je je niet hoeft te vervelen op 31 oktober.

1. The Eye

Deze film is voor mij een ouwe gouwe. Toen ik vijftien was keek ik deze film al, samen met een vriendin en we waren allebei doodsbang. Vervolgens niet meer kunnen slapen natuurlijk! Dit is één van de films waarbij je onder je bed kijkt ’s nachts om te zien of je wel alleen bent op je kamer.

De film gaat over een vrouw (Sydney) die vanaf haar vijfde jaar haar zicht verloor aan een vuurwerk ongeluk en helemaal blind was. Gelukkig kon ze nu geopereerd worden, een hoornvliestransplantatie,  zodat ze eindelijk de wereld weer kon zien. In het begin was dat natuurlijk erg wennen. Ze zag schimmen, haar vrienden en familie, haar zelf, het was allemaal veel om te verwerken. Toch had ze snel door dat er iets niet klopte aan haar ogen. Ze begon dingen te zien die alleen zij zag. Mensen die alleen zij zag. Geesten die haar doodsbang maakte. Maar wat ze toen nog niet wist was dat daar een goede reden achter zat.

Ik vind dit een erg goed verhaal. Het is erg spannend en eng maar er zit een goed verhaal in. Ook eindigd de film leuk waardoor ik hem meerdere keren heb gekeken. Deze film scoort bij mij een negen. Zeker een aanrader! De hoofdrol speelster is Jessica Alba.

Bekijk hier de trailer.

image

2. Terug Naar De Kust

Ja ja! Een Nederlandse film!  Normaal ben ik niet zo van de Nederlandse thrillers maar deze vond ik erg goed met in de hoofdrol Linda de Mol en Dan Schuurmans.

Maria wordt zwanger van een derde kind die ze eigenlijk niet wil. Ze laat het weghalen zonder te overleggen met haar man. Sinds de abortus krijgt ze enge dreigbrieven thuis gestuurd. Ze krijgt zelfs een dode rat thuis met een dreiging eraan. Ze vlucht samen met haar twee kinderen naar haar zus die nog in het ouderlijke huis woont. Maar dat huis roept vreselijke herinneringen bij Maria op waardoor ze begint door te draaien. Ze krijgt black-outs en weet niet meer wat ze heeft gedaan. Ook heeft haar stalker haar weer gevonden en gaat verder met het tergen van Maria. Wanneer stopt dit geplaag? En wie zit erachter?

Ook deze film kreeg een verasssende wending wat mij wel beviel. Hij is spannend, je gaat erover nadenken en je kan niet stoppen met kijken. Deze film geef ik ook een negen.

Bekijk hier de trailer.

image

3. Evil Dead

Dit is heavy shit! Deze past helemaal bij een Halloween sweer. Een groepje vrienden gaan naar een boshut om daar lekker feest te vieren zonder ouders. Ze bekijken het huisje en komen in de kelder terecht waar een vreemd boek ligt. Één van de jongens leest hardop een tekst voor, waardoor ze onwetend een vloek vrij laten. Daardoor gebeuren er heftige dingen die alles in een bloedbad kunnen veranderen.

Deze film vond ik eigenlijk dood eng. Ik had hem in de bioscoop gezien met een vriendin in 2013, elkaar fijn knijpend. Deze film vond ik bij het thema passen en zeker geschikt om niet meer te kunnen slapen na de film 😉 ik geef deze film een zevenen half. In de hoofdrol speelt Jane Levy.

Bekijk hier de trailer.

image

4. Case 39

Dit is een wat oudere film welke ik ook erg goed vond en zeer onverwachts. Emily Jenkins is maatschappelijk werkster en krijgt een opdracht om op een meisje te letten van tien jaar. Ze denkt dat de ouders haar mishandelen. Ook gaat het niet goed op school met Lilith. Emily komt een keer binnen en ziet dat haar ouders het meisje zelfs proberen te vermoorden door haar in een oven te stoppen. Emily was net op tijd en haalt het meisje weg bij de ouders. Lilith wil graag bij Emily wonen, dus neemt Emily de zorg op haar. Maar als het meisje daar bij haar woont gebeuren er zeer vreemde dingen.  Er gaan veel mensen dood die dicht bij het meisje staan of bij zaken waar Emily aan werkt. Hoe komt dat toch?

Ik vond deze film erg spannend en onverwacht. Dat was het leuke aan de film. Ook zitten er veel spannende momenten in waardoor je niet wilt stoppen met kijken. De hoofdrolspeelster is Renée Zellweger. Deze film geef ik een negen.

Bekijk hier de trailer.

image

5. Dream house

Dit vond ik een goede film wat je aan het denken zet. In de hoofdrol Daniel Craig. Will is blij met zijn droom huis die hij samen met zijn vrouw Libby en zijn twee kinderen heeft gekocht. Het is groot, mooi, stijlvol, zoals een droomhuis hoort te zijn. Toch heeft het huis een verleden. Voor Will waren er bewoners die ook bestonden uit twee ouders en twee kinderen. De vader was doorgedraaid en had zijn vrouw en kinderen vermoord. Ook komt Will erachter dat ze in de gaten worden gehouden door ene Peter Ward. Will wilt erachter komen wie dat is. Peter is pas vrijgelaten uit een psychiatrische instelling omdat ze geen genoeg bewijzen tegen hem hadden. Will krijgt in een video te zien hoe Peter te keer gaat, maar krijgt de schok van zijn leven als hij het gezicht ziet van Peter.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze film gezien heb. Toch blijft deze goed omdat er een goed verhaal in zit vind ik. Deze film geef ik een acht.

Bekijk hier de trailer.

Een bonusje

Wil je liever geen film kijken, maar juist een serie op je Halloween avond? Dan zijn deze titels zeker waard het kijken waard: American Horror Story, The Walking Dead, Slasher en Scream. Al deze series zijn te zien op Netflix! Have fun, watching movies!

Wat is jouw favoriete Halloween classicer?

Veel liefs, Gaby

Fijne Halloween! Trick or treat!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *