Make-up van Xelly Cabau van Kasbergen

Het is al een tijdje geleden, maar afgelopen december bezochten Gaby en ik de I love beauty beurs van Miss Lipgloss. Op dit té gekke evenement in Jaarbeurs Utrecht gaf Xelly Cabau van Kasbergen een signeersessie om haar eigen boek Make-up te promoten. Ik had er al veel goede verhalen over gehoord en besloot haar boek te kopen. Inmiddels heb ik het exemplaar meerdere keren gelezen en werd het tijd voor een boekrecensie. So here we go!

Meet Xelly Cabau van Kasbergen

Op de beurs ontmoette ik Xelly voor het eerst. Heel eerlijk gezegd, kon ik haar alleen als “de zus vanYolanthe Sneijder-Cabau van Kasbergen. Maar zij is zoveel meer dan dat! Naast het feit dat zij een onwijs lieve vrouw is, die graag de tijd neemt om een praatje te maken met haar lezeressen, is zij een volmaakt professioneel make-up artist. I love her!

DSC_0098 (2)

Mijn gesigneerde boek door Xelly Cabau van Kasbergen

Xelly’s passie voor make-up begon toen ze haar zussen in de weer zag met mascara’s en lipsticks. Dat wilde zij ook! Na veel experimenteren met haar zussen groeide haar interesse voor make-up. Ze verdiepte zich in de studiemogelijkheden en kwam uit bij de opleiding Visagie en Haarstyling van Dik Peeters. Deze opleiding bleek op haar lijf geschreven te zijn, want na het afronden van haar opleiding kreeg ze al snel diverse beautyklussen over de hele wereld. Inmiddels is zij de vaste visagist van bekende celebrity’s zoals: Do, Kim Veenstra, Sylvie Meis en haar zus Yolanthe. Daarnaast verzorgt ze de make-up voor verschillende modeshows, tv-programma’s, campagnes en magazines. Hoe cool is dat?!?

De vormgeving

In één oogopslag is duidelijk dat er veel tijd is besteed aan het design van het boek. The make-up artist herself staat groots op de kleurrijke kaft. Dit vind ik persoonlijk erg leuk, want dit schept gelijk een band tussen de lezeres en de schrijfster.

Zowel de buitenkant als de binnenkant van het boek is één groot feest. Er staan de meest prachtige before & after looks foto’s in en illustraties met verschillende lichaamsdelen, zoals het oog, de lippen en wenkbrauwen. Deze plaatjes dienen als voorbeeld om aan te tonen dat er diverse soorten vormen bestaan en jij kunt zien welke het best bij jou past. Kortom: een dikke tien plus voor de creatieve vormgeving!

DSC_0115 (4)

De inhoud

Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken: de introductie, verzorging, lifestyle, make-up en celebrities. Xelly gaat dus veel verder dan alleen de basis en een beetje tutten. Hiermee overtreft ze de andere make-up boeken. Ik zal per hoofdstuk kort samenvatten waar Xelly over vertelt. Lees je mee?

Introductie

Ik begin met de introductie. Hier stelt Xelly zich kort voor en vertelt ze over haar liefde voor make-up. Daarnaast geeft ze de lezeres een inspirerende boodschap mee, namelijk: make-up is niet bedoeld om je achter te verbergen, maar juist om je schoonheid te benadrukken. En daar ben ik het absoluut mee eens, want conficence is the real sexy!

Verzorging

In het tweede hoofdstuk wordt er aandacht besteed aan de belangrijkste basis voor je make-up, de huid. Xelly vertelt onder andere over welke huidtypen er bestaan en hoe je jouw huid het beste kan onderhouden. Uit een klein testje kan je opmaken welke huidtype jij hebt. Handig detail, want dit kan je zeker helpen bij het uitzoeken van verzorgingsproducten en gebruik je nooit de verkeerde spullen. Daarnaast schrijft Xelly ook over de verzorging van de nagels, handen en tanden. Een leuk extraatje!

Lifestyle

Naast de talloze verzorgende crèmes raadt ze ook aan om aan de binnenkant van je lichaam te werken. Denk hierbij aan de juiste voeding en lichaamsbeweging. In dit hoofdstuk lees je onder andere over welke vitamines van essentieel belang voor een goed uitziende huid. Maar ook worden de dingen genoemd die je beter kan vermijden, zoals stress en ieders grootste aartsrivaal: suiker.

Verder kaart Xelly het onderwerp zonnen aan. Wist je bijvoorbeeld dat je altijd een goede SPF, oftewel een zonnefactor, moet gebruiken? Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging. Never nooit geweten! Ik zeg: smeren maar ladies!

Make-up

Yes! We zijn aangekomen bij het aller leukste hoofdstuk van het boek: de make-up. Wiehoeee! Je hebt uiteraard heel veel soorten make-up, dus Xelly heeft heel slim gebruik gemaakt van subkoppen. De koppen bestaan uit: foundation, concealer, poeder, bronzer, blush, highlighter, wenkbrauwen, ogen, wimpers en lippen. Per item meldt Xelly uitgebreid over alle ins en outs van het product. Zo vertelt ze bijvoorbeeld bij het onderwerp foundation welke soorten er zijn, welke bij jou past en hoe je het aanbrengt. Daarnaast staat het boek vol met de meest handigste tips and tricks en diverse classics mistakes. Zoals je kunt zien op de onderstaande foto:

DSC_0594

Ook laat Xelly in haar boek verschillende make-up looks zien. Wil je bijvoorbeeld de perfecte smokey eyes? Maar heb je geen idee hoe dat moet? No stress! Xelly laat stapsgewijs zien hoe je deze make-up look maakt en showt daarbij ook de bijbehorende techniek(en). Doordat alles stapsgewijs wordt uitgelegd weet je precies wat je moet doen en heb je in een handomdraai jouw gewenste look gecreëerd. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat Xelly alles tot in detail vertelt, want zo weet je precies waar alles voor dient, erg handig!

DSC_0591

Op de bovenstaande foto laat Xelly zien hoe je in acht stappen de perfecte smokey eyes aanbrengt. Het resultaat is oogverblindend!

Celebraties

Heb je altijd de glamorous look van Yolanthe, Do, Kim Feenstra of Sylvie Meis willen hebben? Xelly laat stapsgewijs zien welke producten ze gebruikt en hoe ze het aanbrengt bij de celebs. Of het je lukt is een tweede, maar ik vind het een hele leuke toevoeging van het boek.

DSC_0598

Maar ho! We zijn nog niet klaar, want er is meer. Ja-ha, als extraatje heeft Xelly nog een shoppinglist voor je samengesteld. Hierin staan alle make-up benodigdheden die je absoluut moet hebben om jouw schoonheid te accentueren. Denk hierbij aan (tientallen) make-up kwasten, wimperkrultangen, sponsjes etc. Daarna sluit Xelly haar eerste boek af met een dankwoord.

Overige boekinformatie

Taal: Nederlands – Doelgroep: jongvolwassenen – Afmetingen: 234 x 177 x 17 mm – Gewicht: 536 gram – Verschijndatum: juni 2015 – Druk: negende druk uit het jaar 2015 – Aantal pagina’s: 160 pagina’s – ISBN: 9789021559667 – Uitgever: Kosmos Uitgevers

YAY or NAY?

Xelly’s boek doet mijn hartje sneller kloppen en ik beoordeel haar boek dan ook met een: YAY! Naast het feit dat je terugleest dat het boek vol passie en enthousiasme is geschreven, is het voor mij als make-up snob echt hét ultieme handboek om door te bladeren voor als je door de foundation de poeder niet meer ziet.

Ondanks je tegenwoordig overspoelt wordt door filmpjes en informatie over make-up is dit boek toch vernieuwend. Dit komt door de classics mistakes en het hoofdstuk Celebraties. Ook de ervaren make-up experts onder ons zullen dit een fantastisch boek vinden, want wees nou eerlijk… Alleen de foto’s bekijken is al een groot genot, nietwaar?

Verkooppunten

Het boek ‘Make-up’ van Xelly Cabau van Kasbergen is verkrijgbaar in de boekhandel of online bij bol.com voor de adviesprijs van €17,99.

Wat vind jij van Xelly’s boek?

Veel liefs, Kelly

Beauty begins the moment you decide to become yourself

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *