Maak lekkere Kofta met groente en runder gehakt

Laatst had mijn vriend bij zijn moeder iets lekkers gegeten. Kofta. Ik kende de normale Köfte wel, met Turkse Lams gehakt balletjes. Maar dit is weer Grieks, iets heel anders van het merk Knorr. Ik was benieuwd en besloot dit te maken. Ik heb er ook wat andere dingetjes bij gedaan.

Kofta met runder gehakt

Het recept bestaat uit repen gekruid rundergehakt met rijst, courgette en tomaat. Daarbij zit dan een tomatensausje. Ik heb het recept wat aangepast omdat ik niet gek ben op courgette. Dus dit heb ik eruit gelaten. Daarbij heb ik wat gekruide aardappeltjes gedaan uit de oven met een lekkere Aioli dip. Lekker stinken!

Wat heb je nodig?

Het is voor ongeveer drie personen. 

-Het pak van Knorr, Kofta

-500 gram biologisch rundergehakt

-1 paprika

-3 strengen bosui

-2 teentjes knoflook

-1 grote tomaat

-gedroogde basilicum als aller laatste

-gekruide aardappelpartjes voor in de oven

-mayonaise

-3 teentjes knoflook voor in de Aioli.

-olijfolie

-1 ei

Hoe maak je het?

Snijdwerk: 5 min. Koken en wachten: 30 min.

Stap 1. Zet de aardappelpartjes met het zilveren bakje in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dit mag een half uurtje lekker warm worden.

Stap 2. Snijd de tomaat in halve plakken, de paprika in reepjes en de bosui in kleine plakjes. Pers de knoflook uit, en kruid het gehakt met het zakje kruiden.

Stap 3. Zet een pannetje met water op voor het rijst. Dit moet even koken voordat je de rijst erin doet. Als je de rijst erin hebt gedaan laat je dit zachtjes verder koken, tien minuten lang.

Stap 4. Verdeel het gehakt in zes stukjes. Rol hier langwerpige gehaktballen van. Maak ze een beetje plat zodat ze wat sneller gaar worden. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe aan het gehakt, maar dit is eigenlijk niet nodig, vond ik.

Bake it baby!

Stap 5. Bak het gehakt in een wok pan met een beetje olijf olie of bak boter. Bak dit tot het gaar is. Voeg daarna de paprika (of courgette), de bosui en het knoflook toe aan het gehakt en laat dit even drie minuutjes mee bakken zodat het groente wat zachter wordt.

Stap 6. Voeg als laatste de tomaat in halve plakjes toe. Roer dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens het zakje ‘saus’ toe met 200 ml water en roer dit goed door elkaar. Laat het vervolgens op laag vuur met een deksel op de pan vijf minuutjes doorkoken.

Stap 7. Maak de Aioli dip. Doe wat mayonaise in een kom. Ongeveer drie tot vier eetlepels. Voeg twee of drie teentjes knoflook toe. Ligt eraan hoe sterk je de Aioli wil hebben. Ik voeg er drie toe. Voeg daarna 1 theelepel olijfolie toe en 1 eierdooier (op kamer temperatuur). Voeg eventueel wat peper toe naar smaak. Dit vond ik niet nodig. Roer dit alles door elkaar en je hebt een lekkere verse Aioli gemaakt!

Stap 8. Alles is nu tegelijk klaar. Schep de aardappeltjes op een bord, en het rijst wat je afgegoten hebt. Vervolgens verdeel je de gehaktballetjes met wat saus erover. En eet smakelijk! Een heerlijk en makkelijk recept!

Kruid je eigen lamsvlees

Bij een Turkse slager kan je ook heerlijke lamsgehakt halen. Kruid deze lekker met wat koriander, gesnipperde uitjes, wat peper en zout en vervang dit met de rundergehakt! Heerlijk. Dit is ook lekker op een Turksbrood met wat zelfgemaakte knoflooksaus.

Heb je dit weleens gegeten? Wat vond je ervan?

We are feeling better if we eat great food.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.