Er is voor mij één drankje waarvoor je me altijd wakker zou kunnen maken. En dit is warme chocolademelk! Vooral in de winter is dat mijn favoriete drankje. En je kan het op veel verschillende manieren maken. Meer dan je denkt. Of je kan het kant en klaar kopen, dan hoef je het alleen op te warmen of uit een apparaat te laten komen. Ik wilde het een keer zelf maken. Bij de La Place hebben ze ook super lekkere chocolademelk. Daar kan je kiezen uit; melk, puur of witte chocolade. De pure chocolade vind ik het lekkerst. De andere vind ik erg zoet. Ik zag dat ze het gewoon met echte chocolade en melk maakte, dus besloot ik dat ook uit te proberen.

Wat heb je nodig en hoe maak je dit?

Het is eigenlijk heel simpel, maar wel erg lekker! En je kan het variëren met andere ingrediënten. Voor een normale chocolademelk heb je het volgende nodig:

-pure, melk of witte chocolade. Ik had een pure chocolade reep genomen. Maar je kan ook stukken nemen of het zelf in stukken maken.

-melk. Volle of half volle dat maakt niet zoveel uit.

-slagroom. Je kan het zelf kloppen of geklopte slagroom kopen. Het is allebei super lekker.

Stap 1. Laat de halve chocoladereep smelten in een steelpannetje op laag vuur, anders brand het aan.

Stap 2. Als de chocolade goed gesmolten is doe je er wat melk bij. Meestal is 200 ml genoeg voor één kop warme chocolademelk. Roer dit goed door elkaar. Als de melk goed warm is kan je het in een mok schenken en de slagroom erop doen. Voeg eventueel wat suiker toe als je het wat zoeter wil hebben. Voor wat zoetere chocolademelk kan je ook de melk chocolade gebruiken.

Kant en klare chocolademelk opbeuren

Natuurlijk kan je ook chocolademelk uit een pak kopen. Deze heb je ook in verschillende soorten. Bij grotere supermarkten heb je die. Magere, puur of de normale. Doe wat van de ”enige echte” in een blender. Voeg daarbij wat chocolade stukjes toe, zowel wit als bruin. Of alleen bruin, wat je lekker vind. Eventueel wat karamelsaus en mix dit door elkaar. Daarna giet je het in een mok en kan je het verwarmen in de magnetron of pan. Zo kan je van alles toevoegen aan je chocolademelk. Bijvoorbeeld marshmallows is ook erg lekker, karamelstukjes, smarties. Noem het maar op.

Cacaopoeder

Als je toevallig cacaopoeder in huis hebt en wat melk kan je hier ook een heerlijk drankje mee maken. Dit gaat hetzelfde als met de normale chocolade. Doe 200 ml melk in een steelpannetje en voeg twee tot drie eetlepels cacaopoeder toe. Hierbij is het wel lekker om een schepje suiker toe te voegen omdat cacaopoeder niet zoet is van zichzelf.

Chocolademelk met extra liefde

En als laatst had ik van een collega gehoord dat chocolademelk ook erg lekker kan zijn met een scheutje rum. Dus heb je een drukke dag gehad op werk en wil je wat sterkers en iets warms, voeg een scheutje rum toe aan je warme chocomelk! Trakteer jezelf eens!

Het is niet zo gezond natuurlijk als je dit te vaak doet, maar af en toe is het gewoon heerlijk als je op een koude avond op de bank zit en Netflix zit te kijken, wie wil er dan geen bakkie choco?

Hoe maak jij je warme chocolademelk het liefst?

Every woman loves hot chocolate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *