Een luchtig en healthy ontbijt: bananen pannenkoekjes met Brinta en fruit

Featured Video Play Icon

Mijn collega vroeg laatst of ik weleens bananenpannenkoekjes gegeten had. Ik zei nee, ik had weleens bananen koekjes gegeten, maar geen pannenkoeken. Dit schijnt super gezond te zijn. Ik was wel erg benieuwd en ze maakte er één voor me. En het smaakte heerlijk. Je moet uiteraard wel van banaan houden, want de bananen smaak proef je wel, maar ik vond het lekker fris, vooral voor met dit warme weer. Geen zin of tijd om een artikel te lezen? Bekijk dan in 1 minuut het filmpje om een bananen pannenkoek te maken!

Pannenkoeken van banaan

Het is eigenlijk super simpel om te maken! Heb je eieren en banaan in huis? Dan kan je ze inprincipe al maken. Met deze twee ingrediënten heb je al genoeg om je bananenpannenkoekje te maken. Twee eieren en 1 banaan prakken en volá! Ik had er nog wel wat dingen bij gedaan voor de smaak en zodat het wat meer zou vullen. Denk hierbij aan Brinta Volkoren Havermout, wat bloem en melk. En voor de smaak wat kaneel. Hoor je je maag al knorren? Ik wel!

De benodigdheden:

Voor 2 pannenkoeken. Wil je er meer? Verdubbel het aantal.

-2 eieren

-één banaan

-1 eetlepel bloem

-1 eetlepel melk

-wat kaneel

-wat honing voor daarna

-1 eetlepel Brinta

Bereidingswijze:

Maximaal een kwartiertje werk. Het ligt eraan hoeveel je er wil maken. 

Stap 1: Doe twee eieren in een beslag kom en klop deze lichtjes op. Doe daarna één banaan in de kom en prak deze met een vork. Dit gaat het makkelijkste met een rijpe banaan anders zijn ze wat aan de harde kant.

Stap 2: Meng dit goed door elkaar. Als je het alleen met deze twee ingrediënten wil maken dan ga je verder bij stap 5.

Stap 3: Doe een eetlepel melk en een eetlepel bloem bij het beslag. Meng dit vervolgens weer door elkaar. Daarna kan de Brinta er ook bij.

Stap 4: Doe daarna een klein theelepeltje kaneel bij het beslag. Je kan ook wat minder doen of wat meer, net wat je lekker vind. Weet even mengen en je beslag is klaar!

Stap 5: Doe wat olie of boter in een warme koekenpan. Doe met een soep lepel één schep beslag in de pan zodat de bodem bedekt is. Zet het vuur op middelhoog anders brand de pannenkoek aan. Op laag vuur wordt deze weer niet snel gaar. Draai de pannenkoek ongeveer na een minuut of twee om. Af en toe even voorzichtig los schudden met de pan of met een spatel zodat hij niet vast blijft plakken. Na het omdraaien nog even laten bakken zodat de andere kant ook gaar is.

Stap 6: Doe de pannenkoek op een bord en beleg deze met wat honing of fruit. Ook zonder beleg smaakt de pannenkoek heerlijk. Maar met wat fruit of honing houd je de pannenkoek wel gezond 😉 . Hier onder zet ik wat variatie tips met wat er lekker bij is. Er staan ook wat ongezondere dingen tussen, het is wat je zelf wil.

Variatietips: 

Als beleg zijn er nog best wat dingen lekker bij deze pannenkoek. Denk hierbij aan;

-aardbeien. Dit is lekker fris!

-blauwe bessen.

-extra schijfjes banaan.

-wat honing en kaneel.

-wat pure chocolade snippers.

-een klein beetje slagroom.

-poedersuiker/kaneelpoedersuiker.

-je kan ook door het beslag nog wat vanillesuiker mengen om het nog iets zoeter te maken, maar dit is inprincipe niet nodig.

Je kan het zo leuk en lekker maken als je zelf wil.

Conclusie

Ik vind de bananenpannenkoekjes heerlijk! Het is lekker en ook nog eens gemakkelijk om te maken. Ik vind de pannenkoek alleen al super lekker zonder beleg. Lekker zoet en je proeft duidelijk de bananen smaak. Ik zeg: een blijvertje!

Heb jij weleens een bananenpannenkoek gegeten? Zo ja wat vind jij hier lekker op?

I’m in love with healthy pancakes as breakfast.

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.