Kelly test: L’Oréal Professionel Mythic Oil

Mijn blonde lokken hebben een HEEL zwaar leven. Echt waar. In de zomer zijn ze kurkdroog en tijdens deze koude winterperiode pluizen ze alsof ik een Angora konijntje ben. Afijn, om dit super vervende probleem te verhelpen, ging ik op zoek naar een haarverzorgingsproduct. Eén die mijn eigenwijze, onhandelbare haardos goed verzorgd en tegelijkertijd een mooie en gezonde glans geeft. Na wat research op het web kwam ik uit bij de Mythic Oil het merk L’Oréal. Ik heb het product uitbundig getest en in dit item fel ik mijn eerlijke oordeel. Lees je mee?

Wat is Mythic Oil?

Mythic Oil is een haarverzorgingsproduct van het professionele merk L’Oréal. Deze veelzijdige haarserum die het haar extra voeding en een glans geeft, ligt al een poosje in de schappen. De olie is al jaren zeer populair onder vrouwen met weerbarstig en gekleurd haar. En na het intensief testen van deze veelzijdige en voedende olie kan ik dat zeer zeker beamen. Dit wondermiddel zorgt er namelijk voor dat mijn haar glanst, voed en eveneens nog eens beschermt tegen dat verschrikkelijk pluis- en vochtigheid probleem. Het is daarmee een olie die voor elk haartype geschikt is. Ik kan het zelfs zonder problemen aanbrengen op mijn hairwefts.

De bijzondere formule van deze haarserum is geïnspireerd door de oosterse tradities en bestaat uit twee buitengewone oliën: natuurlijke abrikozen- en arganolie. Deze twee hoofdingrendienten zorgen ervoor dat de meest droge lokken (zoals die van mij) intensief verzacht worden. De rijke textuur van de olie zorgt er namelijk voor dat het opdrogende haar in controle blijft. Naast deze natuurlijke ingrediënten bevat het product: Cyclopentasiloxane, dimethiconol, C12-15 alkyl benzoate, persea gratissima (avocado) oil, vitis vinifera (grape) seed oil, limonene, hexyl cinnamal, courmarin, linalool, butylphenyl methylpropional, benzyl alcohol, hydroxycitronellal, amyl cinnamal, geraniol, alpha-isomethyl ionone, isoeugenol, benzyl benzoate, cinammyl alcohol, citronellol, parfum/fragrance.

Hoe gebruik je het?

De Mythic Oil zit verpakt in een vrouwelijke, iconische glazen flacon met sprekende lijnen en heeft een handige spuitdop. Hiermee kun je perfect de juiste hoeveelheid kunt bepalen. Afhankelijk van je haarlengte en haartype bepaal je de dosering. Ik zou iedereen 1 á 2 pompjes adviseren, maar bij lang haar mag het best een beetje meer zijn. De olie breng ik aan op mijn handpalmen. Door het product even in je handen te laten, verwarmt de olie waardoor het sneller in je haar opneemt. En zo geniet je maar liefst 48 uur lang van de glans, zachtheid en anti-frizz bescherming. Nadat het serum iets warmer is, breng ik het gelijkmatig aan op handdoekdroog haar om het zo goed mogelijk doorkambaar te maken. Je hoeft de olie niet uit te spoelen en je kunt je haar daarna eventueel nog (glad) föhnen. Easy peacy, right?

Tip! Gebruik niet meer dan nodig. Te veel olie zorgt ervoor dat je haar ‘vet’ gaat ogen en dat wil je natuurlijk niet. Let daarom goed op de dosering.

Conclusie: yay or nay?

Ik vind dit een top product! Het geeft niet alleen het gewenste resultaat, maar is ook nog eens erg gemakkelijk in gebruik. Je hebt slechts enkele druppeltjes olie nodig om het haar te transformeren in een gladde en glanzende coupe. Super toll! Bovendien ruikt de olie heerlijk naar argan en voelt het product eveneens erg aangenaam op zowel mijn handpalmen als in mijn haar. Daarnaast zorgt deze haarserum er voor dat mijn haar intens gevoed wordt en zo blijven mijn blonde lokken onder controle gehouden gedurende de dag. Ik kan dit product dan ook iedereen aanraden. Vooral mensen met heel droog, kwetsbaar en onhandelbaar haar, zoals ik. Kortom: bye, bye pluizige lokken and hallo gezonde haardos en zachte puntjes!

De prijs en verkooppunten

Wil je dit wondermiddel ook uitproberen? Dat kan! Je kunt de Mythic Oil van L’Oreal bestellen bij verschillende webshops. Ik kocht mijn flesje bij te de online webshop van Kapperskorting.com voor €15.33 inclusief verzendkosten. En dat is vrij voordelig voor een proffesioneel haarverzorgdingsproduct.

Let’s talk! Wat vind jij een fijne en gebruiksvriendelijke haarolie?

Love is in the hair.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *