Hmm, het is zomer en dat betekent: trek in ijskoffie! Dit vind ik echt super lekker, al ben ik normaal niet echt een koffie drinker. Als ik koffie drink dan is het cappuccino. Ik proefde voor het eerst ijskoffie toen ik op vakantie was met mijn moeder. Dit was heerlijk zoet en lekker koud natuurlijk. Op mijn werk verkopen we ook Frapé Iced Coffee en ook dit vind ik erg lekker met de warmte! Vooral boven die hete frituurpannen! Ik dacht; laat ik het zelfs eens maken, zo moeilijk moet dit toch niet zijn.

Heerlijke ijskoffie

Natuurlijk kan je ijskoffie ook kant en klaar kopen. Dit is natuurlijk het makkelijkst, en het kan lekker zijn, maar niks gaat boven zelf gemaakt! Ik heb veel soorten ijskoffie gedronken de laatste jaren. Hieronder zet ik het recept die ik heb gemaakt. Ook zal ik aan het einde van het artikel lekkere variatie tips geven om je ijskoffie op te fleuren.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 2 grote glazen.

-Een koffiezetapparaat is natuurlijk wel handig. Zet een bakkie zwarte koffie. Wil je je ijskoffie wat sterker? Zet er dan een espresso onder, of zelfs een dubbele espresso als je van heel sterk houd.

-Een blender.

-Een klein bekertje met verse slagroom. Meestal is dat 200 ml.

-4 tot 6 eetlepels vanille ijs.

-Caramel saus of eventueel wat suiker of honing.

-Slagroom uit spuitbus of zelf geklopte slagroom voor erboven op.

Hoe maak je het?

Duur: nog geen tien minuten.

Stap 1. Doe de koffie of espresso in de blender als deze is afgekoeld.

Stap 2. Voeg vervolgens de slagroom en het ijs toe en mix dit lekker door elkaar. Niet te lang, want hoe langer je mixt hoe dunner de koffie word. Voeg eventueel nog wat vanille ijs toe.

Stap 3. Pak een mooi groot glas, of als je visite hebt een plastic beker, dat is altijd makkelijk, doe er wat caramelsaus in de beker en schenk de ijskoffie erin. Doe wat rietjes in de bekers en wat slagroom bovenop de ijskoffie.

Stap 4. Als laatste doe je wat caramelsaus op het slagroom en tada een heerlijke ijskoffie!

Varieer tips

Zoals beloofd heb ik hier wat leuke tips;

Tip 1. Gebruik in plaats van caramelsaus chocolade saus!

Tip 2. Wil je de koffie wat gezonder hebben? Gebruik dan in plaats van vanille ijs normale ijsblokjes uit de vriezer. En in plaats van normale suiker rietsuiker of honing.

Tip 3. Doe een vleugje drank in de koffie als je een feestje hebt, of als dessert. Jummie. Rum, Tia Maria, Baley’s, Wiskey noem maar op. Experimenteren kan geen kwaad ;).

Tip 4. Doe wat gesmolten chocola door je slagroom als je het zelf gaat kloppen.

Een lekkere zomerse afkoeler

Ik vind de ijskoffie super lekker en snel om te maken. Ik zou dit zeker vaker doen. Vooral leuk als je in de zomer jarig bent. Helaas ben ik in november jarig, dus voor mij maar gewoon warme koffie ;).

Ben jij ook zo gek op ijskoffie?

You can’t make everyone happy, you aren’t ice coffee.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *