Lekkere verse hamburgers met mozzarella en tomatensaus

It is hamburger time! Hiermee kan je veel spelen met wat je erop wil. Dat is het leuke aan een hamburger! Ook kan je het broodje zo groot en hoog maken als je zelf wil. Op mijn werk maak ik vaak hamburgers, dus dan weet ik wel wat bij elkaar past qua smaken. Ik maakte thuis een heerlijke Italiaanse hamburger. Lees verder!

De hamburger

Een hamburger is erg makkelijk en lekker om te maken. Ook hoeft het niet ongezond te zijn. Als je wat groente toepast en dat vlees en brood is het al snel niet ongezond meer. Maar bij deze burger is het wel lekker maar ongezond. Ook heb je in de zomer vaak niet zo een trek in een hele maaltijd met dit weer. Dus is een hamburgertje een goede oplossing! Maak de burger nog lekkerder door verse producten te gebruiken. Dus: zelf vlees kneden! Jum! Met mozzarella en wat tomatensaus maak je je burger helemaal Italiaans.

De ingrediënten 

Voor 3 hamburgers.

– lekkere bollentjes. Dit kan wit zijn, of volkoren of lekkere vloerkadetten worden dat ook wel genoemd, met van dat lekkere poeder erop.

– 200 gram gehakt. Dit kan van de slager of de supermarkt dat maakt niet uit. Slager is wat zachter vlees en daar kan je heerlijke kippengehakt nemen. Ik ben gegaan voor half om half. Dit is niet zo droog, rundvlees is wel beter maar wat droger.

– mozzarella. Voor dikkere plakjes zou ik twee zakjes nemen. En als je alleen of met z’n twee bent heb je aan één zakje genoeg.

– een klein potje tomatensaus. Welke je lekker vind. Ik heb die met Basilicum genomen daar zit een lekkere smaak aan.

– salami of chorizo

– 2 eetlepels parmezaanse kaas.

– een halve witte ui

– 1 teentje knoflook

– peper en zout

Hoe maak je het?

Stap 1. Kneed het gehakt. Pers het teentje knoflook en snijd de ui in kleine snippers. Dit meng je allemaal door het gehakt samen met de parmezaanse kaas en eventueel peper en wat zout naar smaak. Verdeel het gehakt in drieeën. Voor als je drie burgers gaat maken.

Stap 2. Maak van het gehakt een mooie ronde hamburger. Je kan ze zo dik of zo plat maken als je zelf wil. Met dikke hamburgers moeten ze langer garen, maar heb je lekker veel vocht vanbinnen zodat ze niet droog zijn. Platte hamburgers zijn ook natuurlijk ook lekker en snel klaar!

Stap 3. Bak de burgers in een grote koekenpan eerst op middelhoog vuur. Bak ze lekker in wat bak en braad boter, want met olijfolie brand het vlees snel aan en het spettert like hell.

Stap 4. Als beide kanten van de hamburgers lekker bruin zijn zet je het vuur laag en voeg je de tomaten saus toe. Ongeveer drie kwart van het kleine potje. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Deze leg je op de burgers samen met twee plakjes salami of chorizo voor elke burger. Doe de deksel op de pan en laat dit even 5 min langzaam smelten.

Stap 5. De rest van de tomatensaus (de kwart uit het potje) doe je een beetje aan de binnenkant van het bollentje. Natuurlijk kan je er ook nog sla, tomaat, komkommer of augurk op doen, wat je zelf wil. Ik heb dat even niet gedaan. Ongezond dagje is ook weleens lekker.

Stap 6. De mozzarella is nu lekker gesmolten en de burger gaar. Hij kan nu op het bollentje en smullen maar!

Lekker smullen

Ik vond de burger erg lekker! De mozzarella en de salami zijn heerlijk in combinatie met de burger. Ook weer niet te overheersend. Door de tomatensaus heeft de burger een lekkere aparte smaak, toch nog wat Italiaans. Ik zou de burger vaker maken, volgende keer neem ik er wel wat sla en andere groente bij, dat lijkt me ook heerlijk.

Wat is jou favoriete hamburger?

Exercise? I thought you said extra fries!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *