Kwark ijsjes met aardbeien en muesli

Het is hartje zomer, hoewel het weer zich anders voordoet. Om toch een beetje het zomergevoel te ervaren, dook ik de keuken in om een verkoelende traktatie te maken. En wie zomer zegt, zegt ice, ice baby! Zodoende fabriceerde ik een lekker, kleurrijk ijsje. Dit ijsje is bovendien niet alleen heel erg yummy yummy, maar is ook nog eens ontzettend gezond! Ben je benieuwd hoe ik dit ijsje maak? Lees dan verder!

Het recept

Ik neem je even mee terug in de tijd. Als ik zeg: ‘Danoontje powerrrrr!’. Gaat er dan een belletje rinkelen? Natuurlijk! Want wie kent het bekende kindertoetje niet? Ze waren geliefd bij alle 90-kids, waaronder ikzelf. Naast het feit dat ze ontzettend lekker waren (en nog steeds zijn), was het maken van het ijsje het allerleukst. Daarom at ik de zelfgemaakte ijslolly’s vroeger vrij vaak en elke keer was weer één groot feest! Nu, ruim 15 jaar later, ben ik nog steeds stapelgek op dit romige ijsje. My guilty pleasure! Het enige wat aan dit toetje ontbrak was een bite. Daarom verzon ik een soortgelijk recept. Maak kennis met mijn kwark ijsje met verse aardbeitjes en knapperige muesli.

De ingrediënten

Het recept is voldoende voor acht ijsjes.

Bereidingstijd 15 minuten, wachten 3-4 uur.

  • 450 gram magere aardbeienkwark
  • 100 gram (biologische) aardbeien
  • 20 gram muesli

Keukengerei

  • IJslollivormpjes
  • Houten ijsstokjes
  • Een grote beslagkom

Deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij de Xenos.

Bereidingswijze

Stap 1. Maak de aardbeien schoon en snij ze in kleine stukjes.

Stap 2. Vul de beslagkom met de kwark en aardbeienstukjes.

Stap 3. Meng het geheel goed door elkaar met een spatel. Dit doe je totdat je een gelijkmatige mengsel hebt.

Stap 4. Vul de ijslollivormpjes met het beslag. Dit kun je doen met behulp van een lepel of een spuitzak. Laat ongeveer één centimeter vanaf de bovenkant van de houder open, want deze ga je zo opvullen met muesli.

Stap 5. Roer met een ijsstokje door het beslag in de vormpjes. Hiermee voorkomt dat er luchtbellen in je ijsje gaan zitten.

Stap 6. Steek het houten stokje in het midden van het ijsje en strooi de muesli er voorzichtig bovenop.

Variatietip! Vervang de muesli door frisse kokosrasp. Dit is ook érg lekker!

Stap 7. Bewaar de ijsjes ongeveer drie a vier uur in de vriezer, en voila, je ijsje is klaar!

Tip! Zit je ijsje vast in de houder? No panic! Om je ijsje los te krijgen, vul je een plastic bakje met warm water. Zet de onderkant van de ijslollihouder in het bakjeen je ijsje zal binnen enkele seconde losraken. Daarna kun je optimaal genieten van je zelfgemaakte traktatie.

image

Conclusie

Kijk eens. Is het geen plaatje? De vreugde spat er vanaf! Het is een easy peacy ijsje om te maken én je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig. Ik vind de romige kwark met aardbeienstukjes een heerlijke combinatie, maar de knapperige muesli maakt het ijsje helemaal af. Het is verder een hemels gerecht dat je kunt eten als dessert, tussendoortje of wellicht als ontbijt. Net waar jij zit in hebt. Daarnaast is het ook nog eens een leuke traktatie om uit te delen en is het een goed excuus om te snoepen, want het is very healthy. Dus… Ik neem er nog eentje!

Wat is jouw favoriete ijsje?

Veel liefs, Kelly

All you need is ice cream.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *