Tijdens de herfstdagen heb ik vaak last van schrale en droge lippen, inclusief velletjes. Het is erg vervelend, pijnlijk en daarnaast ziet het erg nou niet bepaald appetijtelijk uit. Ik probeer dit problem op te lossen door middel van vaseline. Het werkt prima, maar ik mis toch een vleugje glitter and glamour. Ik zocht daarom naar een verzorgend product met een lichte sparkle, en al snel kwam ik uit bij de nieuwe EOS Shimmer Lip Balm Coral. So let’s try!

EOS presents the Shimmer collection!

Evolution of Smooth oftewel EOS is hét merk dat wereldwijd bekend staat om hun super schattige pingpongvormige lippenbalsems. De Lip Balm Spheres zijn al jaren onwijs populair bij bekende beauty bloggers zoals Teske en het charmante blogduo Martine en Willemijn van 2WMN. Met name de Shimmer-collectie is zeer gewild bij die hard EOS-fans, door het verzachtende effect met een subtiele shimmery finish. De huidige lijn bestaat uit twee kleuren, namelijk Pearl en Sheer Pink. Een nude en lichtroze lippenbalsem. Maar daar komt nu de kleur Coral bij, die de lippen een warme koraalrode en shiny kleur geeft. Ideaal voor de herfst en winter!

Het product

De lippenbalsem zit verpakt in een zwart doosje met opvallende teksten. Ook is er ruimte vrij gelaten om het product te tonen. Dat vind ik persoonlijk erg leuk, zodat ik als consument precies weet wat ik koop.

Op de achterzijde van de verpakking staan de ingrediënten die verwerkt zitten in de lippenbalsem.

De ingrediënten

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Beeswax/Cera Alba (Cire d’abeille), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Natural Flavor (Aroma), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Mica, Polymethylsilsesquioxane, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract, Tocopherol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Triethoxycaprylylsilane, Stearoyl Glutamic Acid, CI 77891, CI 77492, CI 15850, CI 45410.

Fijne ingrediënten, dus ik ben erg benieuwd wat ik precies ga aantreffen in de zwart met roze EOS hulsel. Kortom, laat ik het product een onder de loep nemen! Tada! Bij het opendraaien van de hulsel, word ik overladen met glitter, glitter en nog eens glitter met een koraalkleurige ondertoon. Ik vind het super mooi. Daar zullen mijn lippen zeker van gaan stralen, denk ik zo!

Bij het opsmeren van mijn lippen merk ik direct dat het minder soepel gaat, dan bij de basic variant. En dat vind ik best opmerkelijk, omdat ik dat niet van EOS gewend ben. Het heeft misschien iets te maken met de glitter, die erin verwerkt zit. Maar de lippenbalsem zelf voelt wel erg fijn aan op mijn lippen.

Na het aanbrengen van de lippenbalsem blijft het ongeveer 2 á 3 uur goed op zijn plek zitten. Tijdens het drinken geeft de balsem een beetje af op het glas, maar niet veel. Je ziet met name de glittertjes zitten. Ikzelf vind het fijn om het om het uur een beetje bij te smeren, zodat mijn lippen ten alle tijden goed vet zijn, en zo de kans op schrale lippen verklein.

Conclusie: yay or nay?

Na intensief testen kan ik zeggen dat het een prima verzorgende lippenbalsem is. Naast de compacte verpakking, ben ik ook zeer tevreden over de verzorging, die het product aan mijn lippen biedt. Bovendien blijft het prima zitten en ziet het er door de glitter toch wat chiquer uit in plaats van een paar vette lippen door de vaseline. Op het feit na dat het product iets moeizamer smeert dan ik gewend ben van EOS, ben ik toch blij met het eindresultaat; zachte en toonbare lippen. Ik beoordeel dit product dan ook met een yay!

De prijs en verkooppunten

De gehele EOS Shimmer-collectie is verkrijgbaar bij Douglas, en kost €7,13 per stuk.

Wat is jouw favoriete verzorgingsproduct van het merk EOS?

I love the feeling of soft lips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *