Kelly test: een suikerwax behandeling

Tijdens de zomermaanden vind ik verzorgde oksels, benen én bikinilijn een absolute must. Maar als ik op vakantie ben, heb ik geen zin om mijn lichaam te ontharen. Om ongewenste haartjes tegen te gaan, onderging ik – speciaal voor mijn vakantie naar Ibiza – een suikerwax behandeling bij schoonheidssalon Iris Graafsma. Het was de eerste keer voor mij, dus begon met mijn oksels. Is dit mijn nieuwe favoriete ontharingsmethode of niet? Je leest het vandaag!

Wat is suikerwax?

Sugar waxing oftewel suikerwaxen is een zeer populaire ontharingsmethode, die bekend staat om vele voordelen. Een suikerwaxbehandeling zou bijvoorbeeld minder pijnlijk zijn in tegenstelling tot het tradionele waxen. Bovendien zou het minder huidirritaties opleveren, omdat suikerwax een natuurlijk product is. Op de markt vind je vele soorten en merken suikerwax. Iris werkt bijvoorbeeld met Jean Marin, een merk dat 100% natuurlijk is en ook nog eens dermatologisch getest. Het is daarmee uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

De suikerwax behandeling

Na een korte uitleg over de behandeling, kreeg ik een tissue tussen mijn hemdje. Dit is een voorzorgsmaatregel, zodat er geen suikerwax op mijn kleding komt. Daarna werd mijn huid gedesinfeteerd en vet vrij gemaakt met een voorbehandelingslotion.

Daarna bracht Iris een talkpoeder aan op mijn huid.

Iris maakte vervolgens een klein stukje van de hars los en verwijderde de hars met de haargroei mee, in met een snelle beweging terwijl ze de huid goed strak trekt. De wax is op lichaamstempeatuur dus daarom moet het in rap tempo verwijderd worden, anders wordt het te stoperig.

Het grote verschil in vergelijking met waxstrips is dat je suikerwax tegen de haargroeirichting in masseert en niet met de haargroeirichting mee. Dit zorgt ervoor dat haartjes langer wegblijven.

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, worden alle haartjes inclusief de haarwortels meegetrokken. Hierdoor zal je zeker vier á zes weken geen haartjes meer hebben.

Eventuele suikerwax resten worden verwijderd met (rozen)water en na het ontharen desinfecteert Iris wederom de huid. Dit kan een beetje prikken. Om de huid enigszins tot rust te laten komen, kreeg ik nog een kalmerende crème. Dat was erg lekker!

Conclusie

In het begin was ik best zenuwachtig voor de behandeling. Ik associeerde de behandeling met het traditionele waxen, wat bekend staat als de meest pijnlijke methode van ontharen. Maar bij deze behandeling is geen sprake van narigheid. De pijnlijkheidsgraad vind ik relatief laag, dus ik kan het iedereen aanraden. Na de behandeling was mijn huid wel heel eventjes rood, maar gelukkig trok dat al snel weg. Kortom; ik ben dus onwijs positief over de suikerwax behandeling. Ik kan nu genieten van verweldigend gladde, zachte huid en ook nog eens 100% gegarandeerd plak-vrij!

De kosten

Bij schoonheidssalon Iris Graafsma kun je bijna elk lichaamsdeel laten ontharen. Van je bovenlip tot je bikinilijn; niets is te gek. Zowel vrouwen als mannen zijn van harte welkom in de salon, alleen de prijzen variëren per geslacht en lichaamsdeel. Wil je meer informatie over de prijzen? Neem dan een kijkje op haar Facebookpagina!

Wat is jouw favoriete ontharingsmethode?

More oooh, than ouch!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *